Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris markasına ait sigaralara zam yapıldığını açıkladı. Yeni zamlar 4 Mayıs tarihi itibarıyla uygulanmaya başlandı. Yayımlanan yeni fiyat listesine göre, grubun en pahalı sigarası 70 TL, en ucuz sigarası ise 63 TL oldu.
4 Mayıs 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris ve JTİ’nin ardından BAT sigara grubuna da zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, grubun zamlı yeni fiyatlarını açıkladı. Bu zam, sigara tüketicilerini ve tekel bayilerini doğrudan etkileyen bir gelişme olarak öne çıkıyor.
6 Eylül 2024

Huffpost'un haberine göre, sekiz yetişkinden biri sosyal içici olarak tanımlanıyor ve bu kişilerin sigarayı bırakma olasılıkları daha düşük. Dr. Karan Rajan, sigaranın her dozunun zararlı olduğunu ve 'sadece hafta sonu ya da bir içkiden sonra' içme zihniyetinin bırakmayı zorlaştırdığını belirtiyor. Ayrıca, sigara içmenin akciğer kanseri ve diğer kanser türlerine yakalanma riskini artırdığına dikkat çekiliyor.
18 Şubat 2024

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan Dünya Mutluluk Raporu'na göre, Türkiye 143 ülke arasında 98'inci sırada yer alarak mutluluk düzeyinde düşüş yaşadı. Araştırma, insanların yaşamlarını 0 ile 10 arası bir ölçekte değerlendirmeleriyle oluşturuldu ve Türkiye son üç yılın ortalamasına göre 0.2 puan düşüşle 4.9 puan aldı. Raporda, gençler arasında artan mutsuzluk, sosyal medyanın olumsuz yönleri ve ekonomik eşitsizlik gibi faktörlerin mutluluğu etkileyebileceği belirtildi. Ayrıca, ABD ilk kez ilk 20'den çıkarak 23'üncü sıraya geriledi.
20 Mart 2024

Mey Diego rakı grubu ürünlerine ve Philip Morris sigara grubuna zam yapıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, X hesabından zamları duyurdu. Yeni fiyatlara göre Philip Morris grubunun düşük sigara fiyatı 66 lira, en yüksek fiyatı ise 73 lira oldu.
5 Temmuz 2024

Elektronik sigaraların içindeki yağ asitleri akciğere ulaşarak yağ zatürresine neden oluyor. E-sigara kullanımı, akciğer dokusunda iltihaplanmaya ve ani solunum yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Sağlık uzmanları, e-sigara kullanımının artmasıyla birlikte bu tür hastalıkların da yaygınlaştığını belirtiyor. Türkiye'de e-sigara üretimi ve satışı yasak olmasına rağmen, bu ürünler çeşitli yollarla temin edilebiliyor.
28 Ağustos 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm konusunda dünyada en yoğun ve en etkili reklam veren ülke olduğunu açıkladı. Bakan Ersoy, Türkiye'nin global haber kanallarıyla tanıtım anlaşmaları yaptığını ve 55 ülkede reklamlarının yayınlandığını belirtti. Tanıtım çalışmalarının makul ve rekabetçi şartlarda yapıldığını vurgulayan Ersoy, sosyal medya ve ulusal kanallar dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir tanıtım stratejisi izlediklerini ifade etti.
9 Ağustos 2024

Avustralya, eczaneler dışında elektronik sigara satışını yasaklayan ilk ülke olacak. Yeni düzenlemeye göre, 18 yaşından küçükler de doktor reçetesiyle eczanelerden elektronik sigara satın alabilecek. Sağlık Bakanı Mark Butler, bu düzenlemenin amacının elektronik sigarayı sigarayı bırakmaya yardımcı bir ürün haline getirmek olduğunu belirtti. Yeşiller Partisi'nden senatör Jordon Steele-John ise çocukların elektronik sigara almasını engellemek istediklerini ifade etti.
24 Haziran 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris'in ardından JTİ sigara grubuna da zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, grubun yeni zamlı fiyatlarını açıkladı. Bu zam, sigara tüketicilerini ve tekel bayilerini doğrudan etkileyen bir gelişme olarak öne çıkıyor.
5 Eylül 2024

Türk Tabipler Birliği (TTB), Türkiye'de şimdiye kadar 12 kişiye M çiçeği enfeksiyonu tanısı konulduğunu açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Mpox salgınını küresel acil durum ilan etti. Sağlık Bakanlığı, süreci takip ettiğini ancak henüz ek önlemlere ihtiyaç duyulmadığını belirtti. TTB, Sağlık Bakanlığı'nı ve ilgili kuruluşları Mpox salgınıyla ilgili gerekli izlem ve önleme çalışmalarını yapmaya davet etti.
15 Ağustos 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, British American Tobacco (BAT), Imperial Tobacco ve TT sigara gruplarına zam yapıldığını duyurdu. Zamlar yarından itibaren geçerli olacak. Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son zammın TT grubuna geldiğini belirtti. Bu zamlar, sigara kullanıcılarını etkileyecek ve ekonomik yükü artıracak.
7 Temmuz 2024

Britanya'da parlamento, 2009'dan sonra doğan bireylere sigara satışını yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı. Avam Kamarası'nda yapılan oylamada 383 milletvekili tasarı lehine oy kullanırken, 67 milletvekili karşı çıktı. Bu yasa, 'sigarasız nesil' yaratma amacıyla getirildi ve bu yıl 15 yaşına giren çocuklar dahil, 2009 sonrası doğanlar hayatları boyunca sigara satın alamayacak. Yasa, sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışını yasaklamaktadır.
17 Nisan 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris sigara grubuna zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, grubun yeni zamlı fiyatlarını açıkladı. Bu zam, sigara tüketicilerini doğrudan etkileyen bir gelişme olarak öne çıkıyor.
5 Eylül 2024

Türk Tabipler Birliği (TTB), Türkiye'de şimdiye kadar 12 kişiye M çiçeği enfeksiyonu tanısı konulduğunu açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Mpox salgınını küresel acil durum ilan etti. Sağlık Bakanlığı, süreci takip ettiğini belirterek henüz ek önlemlere ihtiyaç duyulmadığını açıkladı. TTB, Sağlık Bakanlığı'nı ve ilgili kuruluşları Mpox salgınıyla ilgili gerekli izlem ve önleme çalışmalarını yapmaya davet etti.
15 Ağustos 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris sigara grubuna zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 5 Ağustos itibarıyla geçerli olmak üzere paket başı beş lira zam geldiğini belirtti. Bu zam, sigara kullanıcılarını ekonomik olarak etkileyecek ve sigara tüketimi üzerinde de etkili olabilir.
5 Ağustos 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Güney Kore merkezli sigara üreticisi KT&G grubunun ürünlerine 3 lira zam yaptığını duyurdu. Zamlar yarından itibaren geçerli olacak. Bu zamla birlikte markanın en ucuz sigarası 61 lira, en pahalı sigarası ise 70 lira olacak.
2 Haziran 2024

ABD merkezli Çevre Çalışma Grubu (EWG) tarafından her yıl açıklanan 'Kirli 12' listesinde çilek, tarım zehirleri kalıntısı açısından en kirli meyve olarak yer aldı. Listede çileği, ıspanak ve lahana takip etti. Türkiye'de yapılan akademik çalışmalar ve Avrupa'ya ihraç edilen ürünler üzerine yapılan analizler, çilek, şeftali ve nektarin gibi meyvelerin yüksek miktarda pestisit içerdiğini gösteriyor. Özellikle Bursa'da şeftaliye yoğun kimyasal püskürtme yapıldığı ve Ege Bölgesi'nde satılan şeftalinin yüzde 76'sında tarım zehri bulunduğu belirtiliyor.
7 Nisan 2024

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Afrika ülkelerindeki M çiçeği virüsü salgınının kontrol altına alınabileceğini belirtti. DSÖ, virüsü kontrol altına almak için küresel stratejik hazırlık ve müdahale planı başlattı ve bu plan kapsamında 135 milyon dolar finansmana ihtiyaç duyulacağını açıkladı. Plan, test ve aşılara eşit erişim, hayvandan insana bulaşmanın en aza indirilmesi ve toplumların salgın önleme sürecine katılımını hedefliyor. Virüs, kemirgen hayvanlardan veya enfekte bireylerden bulaşıyor ve vücutta lezyonlara neden oluyor.
26 Ağustos 2024

Birleşmiş Milletler (BM), dünya çapında yaklaşık 300 milyon insanın uyuşturucu kullandığını ve bu durumun 39 milyon kişide çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti. BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Başkanı Ghada Fathi Waly, sentetik uyuşturucuların pazardaki payının artmasıyla bu maddelere erişimin hem daha ucuz hem de daha öldürücü hale geldiğini vurguladı. Ayrıca, uyuşturucu üretimi ve ticaretinde internetin önemli bir rol oynadığına ve dünya genelinde tedaviye ihtiyaç duyan bağımlıların sadece beşte birinin tedavi görebildiğine dikkat çekti.
14 Mart 2024

Nebraska Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, günde en az sekiz kez elektronik sigara kullanan 13-17 yaş arası gençlerin idrarında, ara sıra içenlere göre %30 daha fazla kurşun ve iki kat daha fazla uranyum bulunduğu belirlendi. Araştırma, özellikle tatlı aromalı elektronik sigaraları tercih eden gençlerde uranyum biyobelirteçlerinin yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, elektronik sigaraların potansiyel toksisitesi üzerine daha fazla çalışma yapılmasının önemini vurguladı.
30 Nisan 2024
İşaretlediklerim