Milli para okçu Öznur Cüre Girdi, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda kadınlar makaralı yay kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde İranlı Fatemeh Hemmati'yi 144-141 yenerek şampiyon olan Girdi, Türkiye'nin oyunlardaki ikinci altın madalyasını getirdi. Türkiye, oyunların dördüncü gününde toplamda iki altın, dört gümüş ve iki bronz madalya kazanarak toplam madalya sayısını sekize çıkardı.
31 Ağustos 2024

Milli sporcu Nazmiye Muratlı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda kadınlar para halter +45 kiloda bronz madalya kazandı. Porte de la Chapelle Arena'da düzenlenen müsabakalarda 108 kilo kaldırarak üçüncü olan Muratlı, daha önce Londra 2012 ve Rio 2016'da altın madalya kazanmıştı. Altın madalyayı Çin'den Lingling Guo, gümüş madalyayı ise Britanya'dan Zoe Newson kazandı.
4 Eylül 2024

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ilk maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti. Takım, gruptaki ikinci maçını Slovenya'yla oynayacak. Türkiye, grupta ev sahibi Japonya'nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya'yla mücadele edecek. Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar 2024 Paris bileti alacak.
30 Eylül 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, çeyrek finalde Güney Koreli rakibine 6-4 mağlup olarak elendi. Bu sonuçla Gazoz, olimpiyatlardaki mücadelesine veda etti. Türkiye'nin olimpiyat programında yer alan diğer etkinlikler ve sporcuların performansları da dikkat çekiyor.
4 Ağustos 2024

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası finalinde Hırvatistan'a 84-71 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, gelecek yıl düzenlenecek FIBA Olimpiyat Elemeleri'nde oynama hakkını kaybetti. Hırvatistan ise elemelerde mücadele etme hakkı kazandı. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 12 takım mücadele edecek.
21 Ağustos 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda İsrail ile Paraguay arasında oynanan futbol maçında, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eden taraftarlar hakkında 'Yahudi karşıtı' oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi, ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve 'Soykırım Olimpiyatları' yazılı pankart açan taraftarlar hakkında şikayette bulundu. Paris savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattığını doğruladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e Rusya'ya uygulanan yaptırımların uygulanamayacağını belirtti.
29 Temmuz 2024

10-23 Eylül tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak 45’inci Satranç Olimpiyatı’na katılacak Türkiye milli takımının oyuncu kadrosu açıklandı. Erkek milli takımında büyükustalar Ediz Gürel, Yağız Kaan Erdoğmuş, Mustafa Yılmaz, Vahap Şanal ve Emre Can yer alacak. Kadın milli takımında ise uluslararası usta Ekaterina Atalık, kadın büyükustalar Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk Örenli, kadın uluslararası ustalar Gülenay Aydın ve Hayale İsgenderova bulunacak. Seçim kriterleri arasında ELO derecelendirme sistemi, son bir yıldaki sportif değerlendirmeler ve hazırlık kamplarına katılım gibi faktörler etkili oldu.
1 Ağustos 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda bugün Türkiye, Avusturya ile karşılaşacak. Maç, Leipzig Stadı'nda saat 22:00'da başlayacak ve Portekizli hakem Artur Soares tarafından yönetilecek. Türkiye'de Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Günün diğer maçında ise Romanya, Hollanda ile Münih Futbol Arena'da karşılaşacak.
2 Temmuz 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden 17 yaşındaki milli okçu Elif Berra Gökkır, çeyrek finale yükseldi. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen okçuluk klasik yay müsabakalarında dünya 3'üncüsü Japon sporcu Satsuki Noda'yı 6-4 mağlup etti. Gökkır, çeyrek finalde Güney Koreli Hunyoung Jeon ile Tayvanlı Chien-Ying Lei müsabakasının galibiyle karşılaşacak.
3 Ağustos 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya maçında Brezilya'ya 3-1 yenilerek dördüncü oldu. Bu sonuçla takım, tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarında yarı finale yükselmiş oldu. Maçın set skorları sırasıyla 21-25, 25-27, 25-22 ve 15-25 olarak gerçekleşti. Diğer Türk sporcular da çeşitli dallarda madalyalar kazandı.
10 Ağustos 2024

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'ndaki üçüncü maçında Peru'yu 3-1 mağlup etti. İlk seti 25-18, üçüncü seti 25-17 kazanan Türkiye, dördüncü seti de 29-27 alarak maçı 3-1 kazandı. Bu galibiyetle birlikte Filenin Sultanları, elemelerdeki üçüncü galibiyetini elde etti. Takım, dördüncü maçında Arjantin'le karşılaşacak.
19 Eylül 2023

Kanadalı sanatçı Celine Dion'un, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde sürpriz bir performans sergileyeceği konuşuluyor. Dion, Aralık 2022'de katı kişi sendromuna yakalandığını duyurmuş ve sahneye ara vermişti. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Dion'un törende sahne alacak şarkıcılardan biri olabileceği belirtiliyor. Katı kişi sendromu, kas spazmlarına ve sert kaslara neden olan otoimmün bir hastalık olarak biliniyor.
25 Temmuz 2024

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri B Grubu'ndaki 6'ncı maçında Mısır'ı 3-1 yendi. İlk iki seti Türkiye kazanırken, Mısır 3'üncü seti kazandı. Ancak Türkiye, 4'üncü seti de kazanarak maçtan galip ayrıldı. Elemelerde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, Paris 2024'e katılma hakkı elde edecek.
7 Ekim 2023

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda triatlon sporcularının Sen Nehri'nde yapmayı planladıkları antrenman, nehirdeki kirlilik nedeniyle iptal edildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için daha önce nehirde yüzmüştü. Ancak yapılan su kalitesi testleri, nehirde yüzmenin sağlık açısından riskli olduğunu ortaya koydu. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar dolara rağmen sosyal sorunların öncelenmediğinden şikayetçi.
28 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda bugün yapılması planlanan erkekler triatlon etkinliği, Seine Nehri'ndeki yüksek kirlilik nedeniyle çarşambaya ertelendi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için nehre girmişlerdi. Ancak şiddetli yağışlar nedeniyle nehirdeki kirlilik artmış durumda. Eğer çarşambaya kadar bakteri seviyesi değişmezse, triatlon yarışlarının cumaya ertelenmesi bekleniyor.
30 Temmuz 2024

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda judoda kadınlar +70 kilo J1 kategorisinde Nazan Akın Güneş, bronz madalya kazandı. Champ-de-Mars Arena'da yapılan müsabakada milli sporcu, Özbekistan'dan Feruza Ergasheva'yı 10-0 yenerek üçüncü oldu. Londra 2012'de de gümüş madalya kazanan Nazan, kariyerinin ikinci paralimpik madalyasını elde etti.
7 Eylül 2024

45’inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nın birinci turunda, Türkiye A Milli Kadın ve Erkek takımları rakiplerini 4-0 mağlup etti. Kadın takımı Honduras'ı, erkek takımı ise Porto Riko'yu yenerek turnuvaya güçlü bir başlangıç yaptı. Turnuva, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 23 Eylül'e kadar devam edecek. Organizasyonda erkeklerde 197 ülkeden 978, kadınlarda ise 184 ülkeden 915 sporcu mücadele ediyor.
11 Eylül 2024

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale çıktı. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng'i yenerek finale yükseldi. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan Rıza, finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak.
21 Eylül 2023

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Seine Nehri'nde düzenlenen triatlon branşında mücadele eden Belçikalı sporcu Claire Michel, E.Coli bakterisi kaptığı için yarışamayacak. Seine Nehri'ndeki bakteri yoğunluğu nedeniyle daha önce de antrenmanlar ve yarışlar iptal edilmişti. Paris'in birleşik kanalizasyon sistemi, şiddetli yağışlarda atık suların nehre akmasına neden oluyor. Olimpiyat komitesi, bu olayın sporcuların koşullarının iyileştirilmesi için bir ders niteliğinde olduğunu belirtti.
5 Ağustos 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarın başlıyor ve turnuvanın açılış maçı Münih'te oynanacak. Turnuvada 24 takım, dörderli altı grupta mücadele edecek ve grup maçları 26 Haziran'da sona erecek. Türkiye, F grubunda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile karşılaşacak. A Milli Futbol Takımı, şampiyonadaki ilk maçını 18 Haziran'da Gürcistan ile oynayacak.
13 Haziran 2024
İşaretlediklerim