Pokemon serisinin dizileri, filmleri ve video oyunlarında Misty ve Jessie karakterlerini seslendiren Rachael Lillis, 46 yaşında meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Lillis'in ölümünü, Ash Ketchum karakterini seslendiren Veronica Taylor duyurdu ve Lillis'in olağanüstü bir yetenek olduğunu belirtti. Lillis, 1978'de New York'ta doğmuş ve seslendirme sanatçılığı yapmadan önce opera eğitimi almıştı. Kariyeri boyunca Pokemon'un 423 bölümünde seslendirme yapmış ve 2019 yapımı Detective Pikachu filminde de Jigglypuff'ı seslendirmişti.
13 Ağustos 2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve deneyimli gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi 18 Şubat 2023 Cumartesi günü İzmir Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek. TGC tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında Mengi'nin gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet verdiği ve basın topluluğunun acısının paylaşıldığı belirtildi. Mengi'nin ölüm sebebi açıklanmadı.
16 Şubat 2023

Türk müzik grubu MFÖ'nün üyelerinden olan sanatçı Özkan Uğur, lenf kanseriyle olan mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığının nüksetmesi üzerine yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmişti. Özkan Uğur'un vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden duyurdu ve merhuma rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
8 Temmuz 2023

Eski Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, kendisini taşıyan helikopterin Şili'nin Los Rios bölgesinde Ranco Gölü'ne düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kazada Pinera dışında üç kişi daha yaralandı ve kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Pinera, 2010-2014 ve 2018-2022 yılları arasında iki dönem Şili'nin devlet başkanlığını yapmıştı ve Pandora Belgeleri'nde adı geçen yolsuzluk dosyalarıyla gündeme gelmişti.
7 Şubat 2024

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 8 Ocak'taki Ulusal Kongre baskını sırasında yeterli önlem almadığı gerekçesiyle Ordu Komutanı General Julio Cesar de Arruda'yı görevden aldı. Arruda, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro tarafından 30 Aralık 2022'de bu göreve atanmıştı. Lula daha önce, polis ve ordudan bazı kişilerin baskını gerçekleştiren Bolsonaro destekçileriyle işbirliği yaptığını iddia etmişti. Baskın sırasında 1800 kişi gözaltına alınmıştı.
22 Ocak 2023

Luiz Inacio Lula da Silva, Brezilya'nın yeni devlet başkanı olarak yemin ederek göreve başladı. Görevi devraldığı konuşmasında açlık, yoksulluk ve ırkçılıkla mücadele edeceğini ve köklü değişiklikler yapacağını belirtti. Ayrıca, selefi Jair Bolsonaro'yu sert bir dille eleştirdi ve demokrasinin ekim ayındaki seçimlerin gerçek kazananı olduğunu ifade etti. Bolsonaro'nun seçim güvenliği hakkındaki temelsiz iddiaları nedeniyle şiddet yanlısı bir hareketin ortaya çıkmasına yol açtığını ve Covid-19 salgınına yeterli müdahalede bulunamadığını söyledi.
2 Ocak 2023

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da, son üç ay içinde şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde 52 kişi yaşamını yitirdi. La Paz başta olmak üzere birçok kentte etkili olan yağışlar, büyük can kaybı ve hasara yol açtı. Yetkililer, yağışların 133 kasabada sele neden olduğunu ve 51 bin 668 kişinin etkilendiğini, 911 evin yıkıldığını ve 1251 evin kısmen zarar gördüğünü açıkladı. Bazı bölgelerde 'kırmızı alarm' durumu ilan edildi.
17 Mart 2024

Brezilya, Gazze'ye yönelik devam eden saldırılar nedeniyle Tel Aviv Büyükelçisi Frederico Meyer'i 'istişareler' için geri çağırdı. Brezilya'nın İsrail'deki diplomatik temsilciliği, maslahatgüzar seviyesinde hizmet vermeye devam edecek. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, İsrail'in Gazze'yi işgalini 'soykırım' olarak nitelendirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Lula da Silva'nın sözlerine tepki gösterdi ve 'kırmızı çizginin aşıldığını' belirtti.
29 Mayıs 2024

Brezilyalı bilgisayar korsanı Walter Delgatti Netto, eski Brezilya devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun 2022'deki başkanlık seçimlerinin manipüle edilmesi konusunda kendisiyle görüştüğünü iddia etti. Delgatti, Bolsonaro'nun kendisine oylama makinelerini hacklemesi teklifinde bulunduğunu ve seçimlere müdahalesinin, aleyhine herhangi bir yasal sonuç doğurması durumunda kendisini affedeceği konusunda teminat aldığını öne sürdü. Ancak Delgatti, Brezilya seçim sistemi için kullanılan mevcut kaynak kodunun fiziki olarak 'internet erişimi olmayan bir kasada' tutulduğunu ve koda erişemeyeceğini belirttiği için planın ilerlemediğini söyledi.
18 Ağustos 2023

Oscar ödüllü aktör Robert De Niro'nun kızı Drena De Niro'nun 19 yaşındaki oğlu Leandro De Niro Rodriguez'in geçtiğimiz hafta hayatını kaybettiği bildirildi. Ölüm nedeni resmi olarak açıklanmamışken, Drena De Niro oğlunun aşırı doz fentanil almasının ölümüne yol açtığını iddia etti. Anne De Niro, oğluna bozuk ilaçların satıldığını ve bu durumun sorumluları için öfkesini dile getirdi. Fentanilin cerrahi müdahalelerde kullanılan güçlü bir ağrı kesici olduğu ve aşırı dozda alındığında ölümcül olabileceği bilgisi verildi.
6 Temmuz 2023

Beşiktaş, Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshettiğini açıkladı. Josef de Souza, Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan ile anlaşmaya varmıştır. Beşiktaş Kulübü, Josef de Souza'ya 2020-2021 sezonunda kazanılan Süper Lig, Türkiye Kupası ve 2021 Süper Kupa şampiyonluklarındaki katkıları için teşekkür etti ve gelecek kariyerinde başarılar diledi.
17 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında dünya çapında tanınan sanatçılar ve ünlüler, Türkiye'ye sosyal medya üzerinden destek ve taziye mesajları yayımladı. Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe, Antonio Banderas, Dua Lipa, Mark Ruffalo, George Takei, Evgeny Grinko, Yngwie Malmsteen ve Manowar gibi isimler, depremden etkilenenler için üzüntülerini ve dayanışma duygularını ifade ettiler. Mark Ruffalo ayrıca AHBAP Derneği'ne destek olunması çağrısında bulundu.
7 Şubat 2023

İtalyan lüks moda evi Moschino'nun kreatif direktörü olarak atanan Davide Renne, göreve başlamasından dokuz gün sonra 46 yaşında hayatını kaybetti. Aeffe grubu, Renne'nin ani bir rahatsızlık sonucu vefat ettiğini duyurdu. Aeffe Başkanı Massimo Ferretti, yaşanan acıyı dile getirirken, Renne'nin ölüm sebebi hakkında bilgi verilmedi. Renne'nin Moschino için ilk koleksiyonunu Şubat ayında Milano Moda Haftası'nda tanıtması bekleniyordu.
12 Kasım 2023

Brezilya'nın Fortaleza Havalimanı'nda 1,3 ton kokainle yakalanan Türkiye'de kurulu ACM Havayolları şirketine ait jetteki olayla ilgili yargılanan sekiz sanıktan ikisi olan Şeyhmus Özkan ve pilot Veli Demir'in tutukluluk halleri devam ediyor. Şirket sahibi Özkan, ailesini ve şirketini olumsuz etkilediğini belirterek suçsuz olduğunu ifade etti. Pilot Demir ise uçuş güvenliğinden sorumlu olduğunu ve yüklemeyi görmediğini söyledi. Mahkeme, Brezilya'dan beklenen belgeler gelmediği için tutukluluk kararını sürdürdü ve bir sonraki duruşmayı 27 Ekim'e erteledi.
7 Temmuz 2023

Kanadalı ünlü aktör Donald Sutherland, 88 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıkla mücadele eden Sutherland'ın ölüm haberini, oğlu Kiefer Sutherland duyurdu. Kiefer Sutherland, babasının sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu belirtti. Donald Sutherland, Cephede Eğlence, Çılgın Savaşçılar ve Açlık Oyunları gibi filmlerle tanınıyordu.
20 Haziran 2024

Brezilya Çevre Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 2023 yılının ilk altı ayında Amazon yağmur ormanlarında ormansızlaşma oranı yüzde 33,6 düşüş gösterdi. Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nün uydularla elde ettiği veriler de bu azalmayı doğruladı. Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, hükümetin 2030 yılına kadar sıfır ormansızlaşma hedeflediğini belirtti. Çevre Bakanı Marina Silva, hükümetin yasadışı ağaç kesimine karşı başarılı bir mücadele yürüttüğünü ve bu durumun Lula'nın seçim kampanyası vaatlerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.
7 Temmuz 2023

Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, federal polise verdiği iki saatlik ifadede, 8 Ocak'taki kongre, yüksek mahkeme ve başkanlık sarayı baskınını kışkırttığı suçlamalarını reddetti. Bolsonaro'nun danışmanı Fabio Wajngarten, Bolsonaro'nun olaylar sırasında ABD'de olduğunu ve baskınları onaylamadığını belirtti. Brezilya yüksek mahkemesi yargıcı, Bolsonaro'ya ifade vermesi için 10 günlük bir süre tanımıştı. Bolsonaro, 30 Aralık 2022'de ABD'ye gitmiş ve 30 Mart'ta Brezilya'ya dönmüştü.
29 Nisan 2023

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden Ferdağ'ın ölüm haberini Film-San Vakfı duyurdu. 1942 doğumlu Ferdağ, 1958'de başladığı oyunculuk kariyerinde 'Kapıcılar Kralı', 'Gurbet Kuşları' gibi önemli filmlerde rol aldı ve 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde yer aldı.
17 Şubat 2024

Brezilya kıyılarındaki köpek balıklarına yapılan kokain testleri pozitif çıktı. Rio de Janeiro açıklarında 13 köpek balığı üzerinde yapılan testlerde, hayvanların kaslarında ve ciğerlerinde yüksek seviyede kokain bulundu. Araştırmacılar, kokainin suya yasadışı laboratuvarlardan veya uyuşturucu kullanıcılarının dışkısından karıştığını düşünüyor. Bu bulguların köpek balıklarının davranışlarını nasıl etkilediğini anlamak için daha fazla araştırma yapılması gerektiği belirtiliyor.
23 Temmuz 2024

ABD'deki San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Parkı'nda yaşayan Winston isimli goril, 52 yaşında öldü. Winston, yaşa bağlı çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle önemli tıbbi tedaviler görüyordu ve kötüleşen durumu nedeniyle uyutuldu. Doğada goriller genellikle 30-40 yıl yaşarken, insan bakımında 50'li yaşları görebiliyor. Winston, COVID-19 tedavisi gören bilinen ilk büyük maymunlardan biri olarak da tanınıyordu.
21 Temmuz 2024
İşaretlediklerim