Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Halk TV ile olan sözleşmesini feshettiği öğrenildi. Bu kararın, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla alındığı belirtildi. Sözleşme kapsamında Halk TV, CHP'nin grup toplantılarını ve grup başkanvekili açıklamalarını canlı yayınlıyordu. Kararın partililere iletildiği belirtildi.
23 Temmuz 2023

Türk medyası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesini geniş bir şekilde işledi. İktidara yakın gazeteler bu durumu 'kirli uzlaşma' olarak nitelendirirken, muhalif gazeteler farklı bakış açıları sundu. Ayrıca, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi.
7 Mart 2023

YouTube üzerinde, AKP propagandası yapan bir hesap tarafından yayılan videolarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim şarkısı 'Sana Söz' ile başlayıp, PKK yöneticilerinin konuşmalarıyla devam eden manipülatif içerikler ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu videolar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve yapılanların 'yardım, yataklık ve örgüt propagandası' suçu kapsamında olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu daha önce sosyal medyada manipülatif içeriklerin dolaşıma girebileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.
3 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ı ziyaret etmesi ve seçim güvenliği konusunda yapmış olduğu açıklamaların ardından, TV100'de yayınlanan bir programda SADAT reklamının çıkması tartışma yaratmıştır. TV100 kanal yönetimi, reklamın yayınlanmasının bir hata olduğunu belirtirken, SADAT CEO'su Melih Tanrıverdi'nin iddialarına karşı suç duyurusunda bulunulduğu ve dava açıldığı duyuruldu.
18 Ocak 2023

Halk TV imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, CHP'nin kanalına sansür uyguladığını iddia etti ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu durumdan geri adım atmaya çağırdı. Mahiroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i 'karanlık biri' olarak nitelendirdi. Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Mahiroğlu, Kılıçdaroğlu'ndan 'bu adımdan geri dönmesini' istedi.
24 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı televizyon kanallarının yayınlamayı reddettiğini söylediği 418 milyar dolarlık reklamını Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, videoda hükümetten çalındığını iddia ettiği 418 milyar doları geri alacağını ve emekçilerin yükünü hafifleteceğini vaat etti. Ayrıca, iktidara yakın gruplara ihaleler verildiğini ve bu gruplara 20 yıllık AKP iktidarında 418 milyar dolar aktarıldığını iddia eden bir rapor hazırlattığını belirtti.
7 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, TRT, RTÜK ve Demirören Medya Grubu'nun önünde yaptığı açıklamalarda, bu kurumların kendisine yayın yapmadığını ve sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdiklerini iddia etti. Oğan, TRT'nin yöneticilerini ve RTÜK'ü tarafsızlık ilkesine uymamakla suçladı ve Ahmet Hakan'ı da eski arkadaşı olmasına rağmen kendisine programlarında yer vermemekle eleştirdi. Oğan, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile yaptığı görüşmede daha adil bir yaklaşım sergileneceği sözünü aldığını belirtti.
25 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir program sırasında yayınlanan SADAT reklamı nedeniyle eleştirilen TV100 kanalını savundu. Yarkadaş, kanalın bu durumu 'yayıncılık kazası' olarak nitelendirerek, komplo teorileri üretilmesini ve linç edilmesini haksız bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, SADAT'a sert tepki gösterirken, TV100 yönetimi ve SADAT CEO'su arasında çelişkili açıklamalar ortaya çıktı. Ayrıca, TV100'ün patronu Necat Gülseven'in organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile dost olduğu bilgisi gündeme geldi.
15 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde ve TRT'de CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik montaj görüntüler kullandığını iddia ederek Erdoğan hakkında 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Çelik, bu tazminatın şehit çocuklarına eğitim bursu olarak dağıtılacağını belirtti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun PKK ile ilişkilendirildiği montaj görüntülerini savunurken, Kılıçdaroğlu ise bu iddiaları şiddetle reddederek Erdoğan'ı iftira atmakla suçladı.
24 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında ve mitinglerinde, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ile video çektiğini ima eden montajlanmış bir görüntüyü gerçekmiş gibi izletti ve anlattı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden 'Montajcı sahtekar' ifadesiyle Erdoğan'a tepki gösterdi ve iftira atıldığını belirtti. TRT yayınında ayrıca muhalefet aleyhine bir video daha gösterildi.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK'lıları gösteren sahte videolar tartışma yaratmıştı. CHP kampanya ekibi, bu videoların yayılma riskine karşı partiyi uyardı ve sert tepki gösterilmesini önerdi. Ancak parti kurmayları seçim sonrasını işaret ederek, 'Kazandıktan sonra gereken yapılır' yaklaşımını benimsedi. Kampanya ekibinin uyarıları yeterince dikkate alınmayınca, videoların yayılması riski konusunda endişelerini dile getirdiler ve sonunda kendi işlerine döndüler. Yaklaşık 20 gün sonra CHP, videolarla ilgili suç duyurusunda bulundu.
17 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu ve Ali Babacan, Gültekin Uysal ile birlikte 'Haydi Türkiye' sloganıyla bir reklam filmi yayınladı. Reklam, AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas tarafından Kılıçdaroğlu'nun Ayasofya reklamına tepki olarak önceden yayınlanan bir kesit sonrası paylaşıldı. Reklam filminde her yardımcı için ayrı çekimler yapıldı ve bazı isimler bu reklamları kendi sosyal medya hesaplarından da paylaştı.
28 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ve yaşanan hayal kırıklığını TV100 programcılarına yaptığı açıklamada ele aldı. Kılıçdaroğlu, seçimlerdeki rekabetin sadece Erdoğan ile değil, devletin tüm imkanlarına karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, önümüzdeki yerel seçimler için umutlu olduğunu ve CHP'nin daha fazla büyükşehir belediyesi kazanacağını ifade etti.
7 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmemişken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya ekibi, CHP'nin önceki seçim kampanyalarından farklı bir yaklaşım benimseyerek, sürekli ve agresif bir kampanya stratejisi geliştirdi. 2020'nin sonlarında başlayan kampanya süreci, çeşitli ziyaretler ve açıklamalarla devam etti. Kılıçdaroğlu'nun ekibi, bağış kampanyası için metinler, görseller ve bir internet sitesi hazırladı. 'Geliyoruz' sloganı ve seçim bölgesinin sosyolojisine göre belirlenecek vaatlerle kampanya yürütülecek.
2 Şubat 2023

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partinin 'helalleşme' çağrısını ve 'başörtüsü teklifi'ni video yayınlandığında öğrendiklerini ifade etti. Tezcan, bu konuların partinin yetkili kurullarında tartışılmadan açıklandığını ve bu nedenle örgütün yeterince sahip çıkamadığını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de parti kararlarının danışmanların yönlendirmesiyle alındığını eleştirdiği belirtildi.
22 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası sırasında muhalefeti 'terörle ilişkili' olarak gösteren montajlanmış görüntüler kullanmıştı. Muhalefet, ikinci tur seçim kampanyasında bu iddiaları gerçek görüntüler ve belgelerle çürütmüştü. CHP, Erdoğan'ın montaj ve hakaret içeren suçlamalarına karşı bir video yayınladı. Videoda, Erdoğan'ın iddialarına inanan bir AKP'li ile gazi bir CHP'li arasındaki diyalog gösteriliyor.
26 Mayıs 2023

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen CHP Aile Destekleri Sigortası Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, adaletin sağlanması için her evde huzur ve bereket olması gerektiğini, sosyal devlet anlayışını benimsediklerini ve her evde asgari bir gelir güvencesi olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, saraylarda yaşamak gibi bir isteği olmadığını, halk gibi mütevazı bir yaşam süreceğini ve halkın sorunlarını çözeceğini vurguladı. Engelli veya yaşlı bakımı yapan kadınların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından yatırılması gerektiğini ve kadınların emeklilik hakkına kavuşmalarını sağlayacağını belirtti.
27 Mayıs 2023
İşaretlediklerim