Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı final maçında İtalya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Bu, milli takımın tarihindeki üçüncü finali olacak. Daha önce 2003 ve 2019'da finale çıkan milli takım, her iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti. Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14'üncü galibiyetini aldı. Finalde, Sırbistan-Hollanda maçının galibiyle karşılaşacaklar.
1 Eylül 2023

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, milli oyuncu Melissa Vargas'ı kadrosuna yeniden kattı. 24 yaşındaki pasör çaprazı, son olarak Çin'in Tianjin Bohai Bank takımında oynamıştı ve 2023-2024 sezonunun kalan bölümünde Fenerbahçe için oynayacak. Vargas, geçen sezon Fenerbahçe Opet ile Sultanlar Ligi şampiyonluğu kazanmış ve A Milli Kadın Voleybol Takımı ile FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli başarılara ulaşmıştı.
6 Şubat 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarışan milli okçu Berra Elif Gökkır, ilk turda Malezyalı rakibi Nurul Azreena Mohamad Fazıl'ı 6-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi. Müsabakalar Fransa'nın başkenti Paris'teki Invalides alanında düzenlendi. Gökkır, ikinci turda İranlı Mobina Fallah ile karşılaşacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına olumlu bir katkı sağladı.
1 Ağustos 2024

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası yarı finalinde İsveç'i 105-84 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Türkiye, 20 Ağustos Pazar günü Hırvatistan'la karşılaşacak. Diğer yarı final maçında Hırvatistan, Ukrayna'yı 85-70 mağlup etti. Final maçı, Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak.
18 Ağustos 2023

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Arjantin'i 3-1 mağlup etti. İlk seti 25-16, üçüncü seti 25-15 ve dördüncü seti 25-15 kazanan milli takım, ikinci seti ise 25-22 kaybetti. Maç boyunca Vargas, Ebrar Karakurt, Eda Erdem ve Hande Baladın'ın etkili sayıları dikkat çekti.
20 Eylül 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Challenger Kupası finalinde Katar'ı 3-2 yenerek 2024 Voleybol Milletler Ligi'ne katılma hakkı kazandı. 119 dakika süren maçta setler 13-25, 25-21, 18-25, 25-22, 9-15 olarak sonuçlandı. Şampiyonluk sonrası oyuncular ve teknik heyet büyük sevinç yaşadı.
30 Temmuz 2023

Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'i 2-1 yenerek şampiyon oldu. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda Türkiye'nin attığı iki golle maç 2-1 sonuçlandı. Maçın bitiş düdüğüyle büyük bir coşku yaşayan milli takım, hep birlikte 'Türkiye' tezahüratları yaptı.
9 Eylül 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 7 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında atletizm, güreş, yelken, taekwondo ve boks gibi çeşitli branşlarda yarışmalar yer alıyor. Günün öne çıkan etkinlikleri arasında Ayşe Tekdal ve Mazlum Demir'in maraton yürüyüşü, Alperen Acet'in yüksek atlama elemesi ve Esra Yıldız Kahraman'ın boks yarı finali bulunuyor. Ayrıca, Buse Tosun Çavuşoğlu'nun bronz madalya kazandığı ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yarı finale yükseldiği belirtiliyor.
7 Ağustos 2024

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Melisa Vargas, Gizem Örge, Aslı Kalaç ve Meliha Diken'in sözleşmelerini uzattığını duyurdu. Melisa Vargas ile üç yıllık, Gizem Örge ve Aslı Kalaç ile ikişer yıllık, Meliha Diken ile ise bir yıllık yeni sözleşmeler imzalandı. Bu gelişme, takımın önümüzdeki sezonlarda da güçlü bir kadro ile sahada olacağını gösteriyor.
9 Temmuz 2024

10-23 Eylül tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak 45’inci Satranç Olimpiyatı’na katılacak Türkiye milli takımının oyuncu kadrosu açıklandı. Erkek milli takımında büyükustalar Ediz Gürel, Yağız Kaan Erdoğmuş, Mustafa Yılmaz, Vahap Şanal ve Emre Can yer alacak. Kadın milli takımında ise uluslararası usta Ekaterina Atalık, kadın büyükustalar Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk Örenli, kadın uluslararası ustalar Gülenay Aydın ve Hayale İsgenderova bulunacak. Seçim kriterleri arasında ELO derecelendirme sistemi, son bir yıldaki sportif değerlendirmeler ve hazırlık kamplarına katılım gibi faktörler etkili oldu.
1 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Tayvanlı rakibi Lin Yu Ting'e 5-0 mağlup olarak yarı finalde elendi ve bronz madalya kazandı. Mücadele, Fransa'nın başkenti Paris'teki Philippe-Chatrier Kortu'nda gerçekleşti. Bu sonuçla birlikte Kahraman, finale çıkma şansını kaybetti ancak bronz madalya ile Türkiye'yi gururlandırdı.
7 Ağustos 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, büyük bir futbol turnuvasına tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi. Galler karşısında Türkiye'nin golünü Yusuf Yazıcı penaltıdan atarken, Galler'in golü Nico Williams'tan geldi. Grubun diğer maçında Hırvatistan, Ermenistan'ı yenerek EURO 2024'e katılacak diğer takım oldu.
22 Kasım 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi karşılaşmaları için ABD'ye ekonomi sınıfında uçmuş ve bu durum tepki toplamıştı. Takım oyuncularından Ebrar Karakurt, sosyal medyada duruma tepki göstermişti. Türkiye Voleybol Federasyonu ve Türk Hava Yolları arasında sorumluluk tartışmaları yaşanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, dönüş uçuşlarının business sınıfında organize edileceğini belirtmişti ve takım ABD'den business sınıfında döndü.
5 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı eleme maçı öncesinde Almanya ile Berlin'de bir dostluk maçı yaptı. Maçta Türk seyircilerin yoğun desteği vardı. Türkiye, maçın erken dakikalarında geriye düşmesine rağmen, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başardı.
19 Kasım 2023

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para masa tenisinde kadınlar S7 sınıfında milli sporcu Kübra Korkut, finalde Hollandalı Kelly Van Zon'a karşı mücadele etti ve gümüş madalya kazandı. İlk iki seti kazanan Kübra, sonraki setlerde rakibinin geri dönüşüne engel olamayarak maçı 3-2 kaybetti. Bu sonuçla Türkiye'nin oyunlardaki madalya sayısı 20'ye yükseldi ve tarihinin en iyi paralimpik oyunlarını geçirdi.
5 Eylül 2024

2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar üç adım atlamada yarışan milli atlet Tuğba Danışmaz, 14,31 metrelik atlayışıyla Türkiye rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'ye şampiyonadaki ilk madalyasını getirdi. İtalyan Dariya Derkach gümüş, Portekizli Patricia Mamona ise bronz madalya elde etti.
4 Mart 2023

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 57 kilo çeyrek final karşılaşmasında Brezilyalı Jucielen Romeu'yu yenerek yarı finale yükseldi. İlk raundu 5-0 kazanan Kahraman, ikinci raundu 4-1 kaybetti ancak son rauntta üstünlük sağlayarak 4-1'lik galibiyetle adını yarı finale yazdırdı. Kahraman, olimpiyat madalyasını garantiledi ve 7 Ağustos'ta Tayvanlı boksör Lin Yu Ting ile finale yükselme maçına çıkacak.
4 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Kadroda sakatlıklar nedeniyle Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal yer almazken, kaleciler Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır gibi isimler bulunuyor. Türkiye, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.
8 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya ile karşılaşacak. 1996'dan beri Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, çeyrek final ve yarı final başarıları elde etti. Takım, bu yıl ilk kez yabancı bir teknik direktör, İtalyan Vincent Montella ile turnuvaya katılıyor. Geçmiş turnuvalarda yaşanan başarılar ve hayal kırıklıkları, takımın bugünkü performansına ışık tutuyor.
2 Temmuz 2024

45’inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nın birinci turunda, Türkiye A Milli Kadın ve Erkek takımları rakiplerini 4-0 mağlup etti. Kadın takımı Honduras'ı, erkek takımı ise Porto Riko'yu yenerek turnuvaya güçlü bir başlangıç yaptı. Turnuva, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 23 Eylül'e kadar devam edecek. Organizasyonda erkeklerde 197 ülkeden 978, kadınlarda ise 184 ülkeden 915 sporcu mücadele ediyor.
11 Eylül 2024
İşaretlediklerim