Haber sunucusu Fatih Portakal, Sözcü TV'de yaptığı sunum sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'pişkin' ifadesini kullanarak eleştirdi ve Kılıçdaroğlu'nun görevine devam etmemesi için mücadele vereceğini belirtti. Bu sözler sosyal medyada geniş tepki çekti. Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen ve Tele1 programcısı Zeynel Lüle, Portakal'ın üslubunu eleştirdi. Gazeteci Sedat Bozkurt, gazetecilik kurumlarının siyasi mücadele için uygun olmadığını ifade etti. Diğer kullanıcılar da Portakal'ın bu tavrını eleştiren yorumlar yaptı.
13 Haziran 2023

Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel ve yönetimini eleştirdiğini belirtiyor. Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda, parti içindeki bazı kişilerin kendisine ihanet ettiğini düşündüğünü ifade ettiğini aktarıyor. Koru, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının CHP'nin yeni yönetimini zayıflatabileceğini ve partide yeni bir doğum sancısına yol açabileceğini öne sürüyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte Muharrem İnce'nin yaşadığı gibi bir ayrılık sürecine girebileceğini ima ediyor.
30 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' söylemine tepki gösterdi. Erdoğan, siyasette yumuşama ve kibarlık getirmek istediklerini ancak CHP'nin bu kibarlığı anlamadığını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise AKP ile CHP arasında yeni bir ittifakın kurulmasının kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
15 Haziran 2024

Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil ve Özgür Özel arasındaki tartışmayı ele alıyor. Hakan, CHP kaybettiğinde Özgür Özel'in sorumlu tutulduğunu, ancak Yılmaz Özdil'in hiçbir sorumluluk almadığını belirtiyor. Özdil'in CHP'yi eleştirerek kendi kitlesinden destek aldığını ve her durumda kazanan taraf olduğunu vurguluyor.
21 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler' sözlerini üstüne almadığını belirtti. Özel, bu sözlerin ittifak ortağına yönelik olduğunu düşündüğünü ifade etti. Erdoğan ve Özel arasındaki karşılıklı ziyaretler, siyasette bir 'yumuşama' dönemi başlatmıştı, ancak bu durum MHP içinde tansiyonu yükseltmişti. Özel, siyasi partiler arasında nezaket ilişkilerinin korunması gerektiğini vurguladı.
16 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'de düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, seçimlerde başarısız olan muhalefet liderlerinin istifa etmemesini eleştirerek, bu durumun seçmenler tarafından olumsuz karşılandığını belirtti. Ayrıca, Yunanistan'da seçimi kaybeden Çipras'ın istifa ettiğini örnek göstererek Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.
8 Temmuz 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğine yapılan olumsuz açıklamaları kınadı ve bu tür ayrımcı yaklaşımların meşrulaştırılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'altılı masa'nın milliyetçi kanadını, HDP'nin de kabul edeceği bir ortak aday çıkarılmaması durumunda olası bir seçim kaybının sorumlusu olarak gösterdi ve HDP'nin kendi adayını çıkarabileceğini ifade etti.
5 Şubat 2023

CHP'nin önceki başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ı, partinin ve altılı masanın oluşturduğu toplumsal ittifakı bozmaya çalışmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, Dündar'ın CHP'yi eski çizgisine çekme çabalarına karşı çıkacağını belirtti. Dündar, daha önce Kılıçdaroğlu ve altılı masayı Mayıs 2023'te kaybedilen genel seçimde başarısız olmakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak Dündar'ın eleştirilerine sert bir dille yanıt verdi ve toplumsal ittifakın korunması konusunda kararlı olduğunu ifade etti.
9 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini ve partisini hedef alan eleştirilerine yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, Akşener'in eleştirilerine yanıt vermenin saygısızlık ve nezaketsizlik olacağını belirtti. Bununla birlikte, 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı iller ve İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, 2024 seçimlerine aynı yaklaşımla gireceklerini ve yeni illeri kazanacaklarını ifade etti.
28 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında iktidarın yetersiz müdahalesini eleştirerek, vatandaşların kanının iktidarın elinde olduğunu söyledi. 'Asrın felaketi Erdoğan'dır' ifadesini kullanarak, hiçbir sorumlunun istifa etmediğini belirtti ve seçimlerin ertelenmesi talebinin demokrasiye darbe olacağını ifade etti. Ayrıca, tek adam rejiminin sorumlu olduğunu ve İletişim Başkanlığı'nın propaganda çalışmalarını eleştirdi. Üniversitelerin açılması gerektiğini ve seçimlerin zamanında yapılacağını vurguladı.
15 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu 'komada' olmakla ve 'aklını ve siyasi ahlakını taşeronu olduğu mihraklara devretmekle' suçladı. Ayrıca, muhalefetin her şeye karşı olmak anlamına gelmediğini ve devleti ayağa düşürmek için çırpınmanın doğru olmadığını ifade etti. Bahçeli, aynı konuşmasında gazeteci Mustafa Balbay'ı da eleştirerek ona hakaret etti.
28 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ağır bir yenilgi olarak kabul etmediğini ifade etti. Seçim gecesi istifa etmeyi düşünmediğini ve pişmanlık duymadığını söyledi. CHP'nin demokrasiyi savunanları bir araya getirdiğini ve bir mutabakat metni hazırladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, kırsal kesime yeterince ulaşamadıklarını ve seslerini duyuramadıklarını kabul etti. Ayrıca, genel başkanlık makamının kendisi için önemli olmadığını ve kurultayın yerel seçimlerden önce düzenleneceğini açıkladı.
9 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir mitingde, seçmenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sandıkta olumsuz yanıt vereceğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı terörle ilişkilendirerek eleştirdi ve muhalefetin Demirtaş'ı serbest bırakma niyetini kınadı.
2 Mayıs 2023

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kurultayında ikinci turda seçimden çekilmediğini belirtti. İlk turda Özgür Özel'in az bir farkla önde olmasına rağmen salt çoğunluğa ulaşılamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Kılıçdaroğlu, ikinci turda adaylıktan çekilme kararını bir tweet ve bir muhtarın 'hakkını helal etmeme' ifadesinin etkilediğini ifade etti. İkinci turda Özel, CHP'nin yeni genel başkanı olarak seçildi.
8 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir mitingde muhalefeti 'din, bayrak ve ezan' konuları üzerinden eleştirdi ve bu bağlamda Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun teröristler tarafından desteklendiğini ima etti. Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın bu sözlerini Twitter hesabından alıntılayarak, gençlere 'aşmamız gereken eşik bu' diyerek seslendi ve onların desteğinin önemini vurguladı.
3 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani davasında verilen hapis cezalarına dikkat çekerek, adaletin sağlanmadığını ve otoriter rejimlerle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, yasama, yürütme ve yargının tek bir kişiye teslim edildiği ülkelerde adaletin sağlanamayacağını belirtti. Ayrıca, iktidarın yerel seçim sonrası verdiği 'yumuşama' mesajlarının bu cezalarla çeliştiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, tüm demokratların bu durumu görmesi gerektiğini ve mücadeleye devam edilmesi gerektiğini söyledi.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim