Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 545 maden sahasının ihaleye açılacağını duyurdu. İlan, Resmi Gazete’de yayınlandı ve en az 15 gün süreyle MAPEG’in internet sayfasında duyurulacak. İhaleler kapalı teklif ve açık artırma usulüyle yapılacak ve başvurular MAPEG tarafından değerlendirilecek. Kapalı teklifler, belirlenen taban ihale bedelinden azsa dikkate alınmayacak.
13 Haziran 2024

İliç ilçesinde bulunan ve Çöpler Anagold Madencilik tarafından işletilen bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi, sonucunda dokuz kişiye ulaşılamıyor. Maden, Kanadalı SSR Mining ve Çalık Holding bünyesindeki Lidya Madencilik ortaklığı tarafından işletiliyor ve daha önce siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından firmaya 16,4 milyon lira ceza kesilmiş ve maden çalışmaları durdurulmuştu. Şirketin web sitesinde, iş yerlerinde ölüm, yaralanma ve meslek hastalıklarının meydana gelmeyeceği iddia ediliyor.
13 Şubat 2024

Anagold, sermayesi ve güçlü yerli işbirlikçileri sayesinde İliç'te geniş bir etki alanına sahip olmuş durumda. Maden işletmesiyle birlikte, birkaç aile tarafından kontrol edilen onlarca taşeron şirket kurulmuş ve yüzlerce yoksul, madenin işçi deposu haline gelmiş. Yerel siyaset ve bürokrasi de bu ilişkiler ağı içinde yer alıyor. Anagold'un amacı, Çöpler'deki altını sömürmek olup, bu süreçte siyasetten bürokrasiye, dinsel ve kan bağlarına kadar her alanda etkili olmuş.
21 Şubat 2024

Vedat Milor, Madrid'in kültür, sanat, tarih zenginliği ve güvenli yürüyüş alanlarıyla yaşam kalitesi açısından ilk sıraya konulabileceğini belirtiyor. Ayrıca, Madrid'de deneyimlediği çeşitli restoranları ve bu mekanlardaki yemeklerin kalitesini, atmosferi ve fiyat aralığını değerlendiriyor. Milor, deniz ürünlerinden geleneksel İspanyol mutfağına, modern gastronomiye kadar geniş bir yelpazede restoranları inceliyor ve her birinin öne çıkan özelliklerini paylaşıyor.
24 Şubat 2024

Anagold Madencilik, 2000 yılında Anatolia Minerals'in Türkiye'deki alt şirketi olarak kuruldu ve daha sonra Avustralya'nın Avoca Resources ile birleşerek Alacer Gold'u oluşturdu. Şirket, şu anda Alacer ve Çalık Holding bünyesindeki Lidya Madencilik ile ortaklık yapısı altında faaliyet gösteriyor. Anagold'un %80'i Alacer'e (SSR Mining'e) aitken, %20'si Çalık Holding'e aittir. Lidya Madencilik, Çalık Holding'in CEO'su Berat Albayrak'ın yönetiminde, yabancı madencilik şirketleriyle işbirliği yaparak Türkiye'deki çeşitli maden işletmelerinde faaliyet gösteriyor.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim