İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenememesi sonucu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantıdan ayrıldı ve partisinin genel idare kurulu ile olağanüstü bir toplantı yaptı. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu gelişmelerin ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu, partinin genel merkezinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun diğer parti liderleriyle telefon görüşmeleri yaptığı ve ortak bir açıklama beklendiği bildirildi.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını belirtti. Millet İttifakı'nın mutabakat metnine göre, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu 'uygun zamanda' cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. Akşener, ittifakın daha güçlü ve kardeşliğin daha sağlam olduğunu vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'nun yanında İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olarak duracağını söyledi.
15 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bu buluşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında önceki açıklamaları nedeniyle istifa eden ancak göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, altılı masanın dağılmasının Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusundaki farklı düşüncelerden kaynaklanmaması gerektiğini, ancak bu şekilde yorumlandığını belirtti. İYİ Parti'nin kazanabilecek bir aday üzerinde ısrar ettiğini ve Akşener'in aday olmayacağını açıkladığını ifade etti. 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına Akşener'in katılıp katılmayacağı konusunda bilgi vermedi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

Altılı masa olarak bilinen muhalefet partileri liderlerinin yaptığı toplantıda ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını ortaya koyarken, İYİ Parti lideri Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Anlaşmazlık sonucu Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Kalan beş parti lideri, Saadet Partisi genel merkezinde olağanüstü bir toplantı yapacak.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altılı masanın noter görevi yapmayacağını belirtti. Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda altılı masanın dağılacağı' yönündeki ifadelerini eleştirerek, İYİ Parti'ye yönelik baskı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İYİ Partili Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadeler nedeniyle genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini hatırlattı.
24 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in baş danışmanı Turhan Çömez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne altılı masada ne de birebir toplantılarda İYİ Parti lideri Akşener'e bir niyet beyanında bulunmadığını belirtti. Çömez, Akşener'in aday belirleme sürecinde anket yapılmasını önerdiğini ve diğer genel başkanların bu fikre olumsuz yanıt verdiklerini ifade etti. Akşener, altılı masadan çekilme kararını duyurdu ve bu kararın ardından siyasi arenada çeşitli tepkiler ortaya çıktı.
3 Mart 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sonuçsuz kaldı ve karar 6 Mart'a ertelendi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ele alındı, ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle nihai karar verilemedi. Altı liderin imzaladığı sonuç metninde ortak bir anlayışa varıldığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı belirtildi.
2 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin oluşturduğu altılı masa toplantısında, cumhurbaşkanı adayının halkın tercihlerini yansıtacak şekilde anketlerle belirlenmesini önerdi. Bu öneri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği iddialarına karşı bir duruş olarak yorumlandı. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sesler olduğu ve bu bağlamda İYİ Partili Cihan Paçacı'nın partideki görevinden istifa ettiği belirtildi.
27 Ocak 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta yapılacak olan Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı. İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ve Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in bu kararını duyurdu. Usta, beşli masanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulduğunu iddia etti ve mutabakatla karar alma konusunda bir irade beyanı olmadığı sürece İyi Parti'nin ilkelerden vazgeçmeyeceğini belirtti. Adaylık konusunun henüz masada olmadığını da ekledi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantısını terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından yaşanan tartışmalar devam ederken, CHP üyelerini genel merkez önünde toplanmaya davet etti. Saadet Partisi'nde yapılacak millet ittifakı toplantısından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor. Akşener'in toplantıya katılmayacağı önceden bildirilmişti. CHP, üyelerine akşam saatlerinde toplanma çağrısında bulunurken, genel merkez önünde platform kurulumuna başlandı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmaya varamaması üzerine bir toplantı düzenledi. Akşener, İYİ Parti'nin zor bir tercihe zorlandığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Altılı masanın toplantısında Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın aday olmasını önerdi, ancak bu öneri kabul görmedi. Akşener, bu durumu parti yetkilileriyle danışacağını söyledi ve toplantı sonrası İYİ Partililer 'Türkiye iyi olacak' ifadesiyle olumlu bir tavır sergiledi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti. Bu gelişmenin ardından İYİ Partili isimler sosyal medya üzerinden Akşener'e destek mesajları yayınladılar. Paylaşılan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, milletin iradesine saygı gösterilmesi ve dayatmalara karşı durulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, İYİ Parti'nin milletin sesi olduğu ve millete rağmen siyaset yapılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini ve partisini hedef alan eleştirilerine yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, Akşener'in eleştirilerine yanıt vermenin saygısızlık ve nezaketsizlik olacağını belirtti. Bununla birlikte, 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı iller ve İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, 2024 seçimlerine aynı yaklaşımla gireceklerini ve yeni illeri kazanacaklarını ifade etti.
28 Ağustos 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim