Eski ABD Başkanı Donald Trump, 1996 yılında New York'ta bir mağazada magazin dergisi yazarı E. Jean Carroll'a tecavüz etmekle suçlanmıştı. Trump, bu iddiaları reddetmesine rağmen tecavüz ve hakaret davasında 5 milyon dolar ve ek olarak 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Trump, bu tazminat cezasının ertelenmesini talep etti ancak Federal Yargıç Lewis A. Kaplan tarafından bu talep reddedildi. Ayrıca, Trump dolandırıcılık davasından da 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve bu cezanın ertelenmesi talebi de reddedilmişti.
8 Mart 2024

Anadolu rock sanatçısı Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' isimli film, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın şarkı hakları konusunda izin alınmadığını iddia ederek açtığı dava sonucu gösterimden kaldırıldı. İlkim Karaca, film vizyona girdikten bir gün sonra, 27 Ocak'ta gösterimin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu ve mahkeme İlkim Karaca'yı haklı bularak gösterimin durdurulmasına karar verdi. Yapım şirketi, 3,5 milyon lira teminat yatırılmasının ardından filmi vizyondan kaldırdı.
13 Şubat 2024

Brezilya Milli Takımı ve Barcelona'nın eski yıldız futbolcusu Dani Alves, İspanya'da tecavüz suçundan aldığı 4,5 yıl hapis cezasının ardından şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Ocak 2023'ten bu yana tutuklu olan Alves, 1 milyon avro kefaletle salıverilecek. Şartlı tahliye koşulları arasında, ülkeyi terk etmemesi için pasaportlarının teslim edilmesi ve her hafta mahkemeye çıkması yer alıyor. Ayrıca, mağdura yaklaşmasını engelleyen bir uzaklaştırma kararı bulunuyor. Tecavüz mağdurunun avukatı, şartlı tahliye kararını skandal olarak değerlendirdi.
20 Mart 2024

Mısra Öz, 2018 yılında yaşanan ve 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan Çorlu tren faciasında hayatını kaybeden oğlu için yazdığı kitabı, davanın görüldüğü mahkeme heyetine gönderdi. Kitap, ihmalleri ve adalet arayışını anlatıyor. Ancak mahkeme heyeti, kitabı Mısra Öz'e geri gönderdi. Öz, bu durumu sosyal medya hesabından duyurarak, mahkemenin kitabı okumak istemediğini ve adaletin sağlanamadığını ifade etti. Çorlu tren faciası davası, 29 Şubat'ta karara bağlanacak.
7 Şubat 2024

Türk DJ ve müzik yapımcısı Mahmut Orhan, dünyaca ünlü Coachella Müzik Festivali'nde performans sergiledi. Festival, yüksek bilet fiyatları ve çeşitli eleştirilere rağmen, Orhan'ın performansıyla dikkat çekti. Orhan, bu yılın başlarında yayınladığı 'Pangea' isimli albümüyle de festivaldeki dinleyicilere kendini tanıtma fırsatı buldu. Performansı, Orhan'ın kariyerinde önemli bir adım olarak görülüyor ve ardından gelen Türk sanatçılar için de bir yol açıcı niteliğinde.
18 Nisan 2024

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira, İspanya'da vergi kaçakçılığı yapmakla suçlanmış ve savcılar tarafından 6,6 milyon avro dolandırmakla itham edilmişti. Shakira, suçlamaların ardından borcunu ödeyerek soruşturmanın düşürülmesini sağladı. Mahkeme, delil yetersizliği ve Shakira'nın dolandırma niyeti olmadığına karar vererek soruşturmayı kapattı. Ayrıca, Shakira daha önce de benzer bir suçlamadan dolayı savcılarla uzlaşmış ve büyük bir meblağ ödemişti.
9 Mayıs 2024

Justin Timberlake, alkollü araç kullanmaktan suçlu bulundu ve kefaletsiz serbest bırakıldı. Timberlake'in avukatı, müvekkilini savunmak için sabırsızlandığını belirtti. Olayın ardından Britney Spears, sosyal medyada bir kokteyl fotoğrafı paylaşarak dolaylı bir gönderme yaptı. Timberlake'in dünya turnesi planları, mahkeme tarihiyle çakışıyor.
20 Haziran 2024

Amerikalı müzisyen Kanye West, eski asistanı Lauren Pisciotta tarafından cinsel taciz ve haksız fesih suçlamalarıyla karşı karşıya. Pisciotta, West'in kendisine müstehcen mesajlar gönderdiğini ve cinsel eylemlerde bulunduğunu iddia ediyor. Ayrıca, 2022'de kovulduğunu ve 3 milyon dolarlık kıdem tazminatının ödenmediğini belirtiyor. Dava, cinsel taciz, sözleşmenin ihlali ve haksız fesih gibi suçlamaları içeriyor.
5 Haziran 2024

Teksas valisi Greg Abbott, 2020'de Black Lives Matter gösterileri sırasında bir kişiyi öldürmekten hüküm giyen eski asker Daniel Perry'yi affetti. Perry, sosyal medya paylaşımlarında eylemcileri aşağılayıcı ifadeler kullanmış ve Dallas'a gidip eylemcileri vurabileceğini belirtmişti. Perry, Austin'de Uber sürücülüğü yaparken protestocuların olduğu sokağa dönmüş ve tüfekle yaklaşan Garret Forster'ı vurarak öldürmüştü. Jüri, Perry'nin savunmasına rağmen onu suçlu bulmuş ve 25 yıl hapis cezası vermişti. Vali Abbott, Teksas'ın güçlü nefsi müdafaa yasalarına sahip olduğunu ve bu yasaların bir jüri ya da savcı tarafından geçersiz kılınamayacağını belirtti.
17 Mayıs 2024

ABD'li pop yıldızı Justin Timberlake, New York Hamptons'da alkollü araç kullanırken yakalandı ve gözaltına alındı. Timberlake'in gözaltı fotoğrafı Sag Harbor polis merkezi tarafından yayınlandı. Mahkeme yetkilisi, Timberlake'in Sag Harbor'da mahkemeye çıkarılacağını doğruladı. Timberlake, geçen yıl Oprah’ın Master Class programında aşırı içki içtiğini ve bağımlılığı için yardım aldığını açıklamıştı.
19 Haziran 2024

Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanan Fatih Karahan, görevine başlamasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Önceliğinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu belirten Karahan, dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini ve enflasyonun hedeflenen seviyelere düşürülmesi için gerekli parasal sıkılığı koruyacaklarını ifade etti. Ayrıca, 8 Şubat'ta yılın ilk enflasyon raporunun yayınlanacağı duyuruldu. HSBC, Merkez Bankası'ndan herhangi bir politika değişikliği beklemediğini açıkladı.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim