Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Gaziantep FK, Konyaspor ile karşılaştı. Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta, Gaziantep FK penaltı atışları sonucunda 7-6 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Gaziantep FK'nın golünü Mustafa Eskihellaç atarken, Konyaspor'un golünü Diouf kaydetti. Konyaspor'un bir penaltı atışını ise Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç kurtardı.
19 Ocak 2023

Bursaspor, eski başkanlarından Ali Ay'ın hatalarından dolayı lisans alamadıklarını ve bu sorun çözülmezse gelecek sezon lige katılamama tehlikesinin ortaya çıktığını duyurdu. Kulüp, 57 milyon TL'lik borç nedeniyle lisans alamadığını açıkladı. Kulübün başkanı Recep Günay, bu sezon için lige katılmama gibi bir durumlarının olmadığını ama futbolcu lisansı çıkarma yasağı aldıkları için gelecek sezon TFF'ye bildirebilecekleri lisanslı futbolcuları olamayacağını, bu nedenle lige katılamayacaklarını söyledi.
20 Temmuz 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Fenerbahçe taraftarlarının son maçlarda 'Hükümet istifa' sloganları atması üzerine, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmayacağı açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması ya da tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor ve Konyaspor gibi kulüpler, stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak sloganları kınamıştı.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itirazı sonucu iptal edildi. Her iki kulüp de maçın Türkiye'de oynanmasını istemiş, ancak TFF geri adım atmamıştı. Kriz, maçın başlamasına saatler kala ortaya çıktı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in TFF yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrasında, maçın oynanmayacağı oyunculara tebliğ edildi.
29 Aralık 2023

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'nde mücadele eden Türk futbol takımları, 3'üncü eleme turunun ardından en fazla ülke puanı toplayan ülke oldu. Toplamda oynadıkları 16 maçın 13'ünü kazanan Türk temsilcileri, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla Türk ekipleri toplamda 14 puana ulaştı ve bunun ülke puanına yansıması 3,5 puan oldu. Türkiye'nin yanı sıra bu puana ulaşan diğer ülke Polonya oldu.
18 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) soruşturma açılmasını talep etti. Timur'un iddiaları, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiği yönündeydi. Fenerbahçe, Timur'un cezalandırılması için TFF'den harekete geçmesini istedi ve aksi taktirde federasyonun da sorgulanması gerektiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'deki futbol liglerinin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı. Ayrıca, Ankaragücü'nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini ve ilgili kararın PFDK tarafından açıklanacağını belirtti. Büyükekşi, hafta sonu hakemler için bir kamp düzenleneceğini ve bu kampın hakemlerin psikolojilerini ve özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
13 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2025 futbol sezonundan itibaren yabancı futbolcu sınırlamalarında değişikliğe giderek A Takım listesinde yazılacak yabancı futbolcu sayısını önce 14'ten 12'ye, ardından 11'e düşüreceğini açıkladı. Ayrıca, A Takım listesine yazılacak toplam futbolcu sayısı 30'dan 26'ya indirildi ve yerli futbolcu yetiştirme zorunluluğu getirildi. Yabancı futbolcu transferlerinden elde edilen fonların büyük bir kısmı 'yerli futbolcu teşvik fonu' olarak yerli oyuncu oynatan kulüplere ödenecek.
11 Ocak 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına Türk futbol kulüpleri tepki gösterdi. Rizespor, Erzurumspor, Yeni Malatyaspor, Afyonspor, Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor gibi kulüpler, bu sloganları kınayan açıklamalar yaptı. Rizespor, slogan atanları 'foseptik fareleri' olarak nitelendirirken, Yeni Malatyaspor stadyumlarda siyasi hedeflere acının alet edilmesini 'mide bulandırıcı' bulduğunu belirtti. İstanbul Başakşehir, Ankara Keçiörengücü ve Ümraniyespor ise futbolseverlere sağduyu çağrısında bulundu.
27 Şubat 2023

UEFA, İspanya'nın Osasuna Kulübü'nün 2013-2014 sezonunda son iki maçta şike yaptığı gerekçesiyle gelecek sezon Avrupa Konfederasyon Ligi'ne katılma hakkının elinden alınabileceğini duyurdu. Osasuna Kulübü, UEFA'nın nihai bir karar vermeden önce Temyiz Komitesi'ne başvurup, yeni savunma sunma hakkına sahip. Osasuna, UEFA'nın sunduğu kriterleri doğru bulmayarak, haklarını savunmak için yasal mücadelesini sürdüreceğini ve Temyiz Komitesi'ne başvuracağını duyurdu.
24 Haziran 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmasının ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, olayı 'kara bir leke' olarak nitelendirerek tüm hakemlere müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Dernek, bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılmasını talep ediyor ve verilecek cezayı yakından takip edeceklerini belirtti.
12 Aralık 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçına, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin yer aldığı pankart ve Atatürk tişörtü kullanımına izin verilmemesi sebebiyle çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın İstiklal Marşı ile başlayacağını ve dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları sosyal medyada takımlarının maça çıkmaması yönünde tepki gösterdi.
29 Aralık 2023

Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nün eski başkanının hakem Halil Umut Meler'e saldırması sebebiyle ertelenen 16'ncı hafta maçları, 9-11 Ocak tarihleri arasında oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan maç programına göre, 9 Ocak'ta dört, 10 Ocak'ta dört ve 11 Ocak'ta iki maç yapılacak. Ayrıca, 1'inci lig, 2'nci lig maçları ve Ziraat Türkiye Kupası 5'inci tur maçları da belirlenen tarihlerde oynanacak.
8 Ocak 2024

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı ve eski futbolcu Samuel Eto’o hakkında şike soruşturması başlatıldı. Soruşturma, Eto’o'nun ikinci ligdeki Victoria United'ın başkanına yakın bir isimle yaptığı görüşme sonrası açıldı. Polise göre görüşmede Eto’o, Victoria United'ı bir üst lige çıkartma sözü verirken lig maçlarını buna göre ayarlayacağını dile getirmiş. Eto’o ve Victoria United iddiaları reddediyor.
30 Eylül 2023

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2023 Yolsuzluk Algı Endeksi'ne göre Türkiye, 100 üzerinden 34 puan alarak 180 ülke arasında 115. sırada yer aldı. Türkiye'nin puanı, 2014'e göre %11, 2018'e göre ise %7 oranında gerilemiş durumda. Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinde ortalama skor 35'e düşerken, raporda bu bölgede hukukun üstünlüğünde işlevsizlik ve artan otoriterleşme gibi sorunlar vurgulandı. Danimarka 90 puanla en temiz ülke olarak ilk sırada yer alırken, son sırada 11 puanla Somali bulunuyor.
30 Ocak 2024

İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu, futbolda antisemitizmle mücadele amacıyla bir niyet beyanı imzaladı. Bu çerçevede, Nazi lideri Adolf Hitler'i övmek için kullanılan 'Heil Hitler' selamına atfen İtalyan alfabesinin 8'inci harfi olan 'H'ye karşılık '88' sayısını sembol olarak kullanan futbolcuların bu sayıyı forma numarası olarak alması yasaklandı. Bu karardan Serie A'da oynayan iki oyuncu etkilenecek. Ayrıca, taraftarların da Nazizmi çağrıştırabilecek sembolleri kullanması ve antisemitik tezahüratlar yapılması durumunda maçın durdurulması gibi yaptırımlar getirildi.
27 Haziran 2023
İşaretlediklerim