UEFA Uluslar Ligi'nin 2024-2025 sezonu için grup kura çekimi, Paris'te gerçekleştirildi. Türkiye, B Ligi 4'üncü Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti. A, B, C ve D liglerindeki grupların dağılımı açıklandı. A Ligi'nde ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finallere yükselecek, B ve C Liglerindeki grup birincileri ile D Ligi'ndeki iki grup birincisi bir üst lige çıkacak. Maçlar Eylül 2024'te başlayacak ve Haziran 2025'te finalle son bulacak.
8 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı öncesinde Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle sekiz kulübü zeminlerini 'ivedilikle' iyileştirmeleri konusunda uyardı. Uyarılan kulüpler arasında Sakaryaspor, Adanaspor, Gaziantep FK, Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu bulunuyor. TFF, daha önce de Rizespor, Ankaragücü ve Kayserispor'a benzer uyarılarda bulunmuş ve iyileştirme yapılmaması halinde stadyumların müsabakalara kapatılabileceğini belirtmişti.
16 Şubat 2024

Manchester City, West Ham United'ı 3-1 yenerek Premier Lig'de üst üste dördüncü kez şampiyon oldu. Bu başarı, Premier Lig tarihinde bir ilk olarak kaydedildi. Arsenal, Everton'ı 2-1 yenmesine rağmen 89 puanla ikinci sırada kaldı. Manchester City ise 91 puanla ligi zirvede tamamladı.
19 Mayıs 2024

Real Madrid, UEFA Süper Kupa finalinde Atalanta’yı 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Maç, Polonya’nın Varşova Ulusal Stadı’nda oynandı. Real Madrid’in gollerini Federico Valverde ve Kylian Mbappe kaydetti. Milli futbolcu Arda Güler, karşılaşmanın 88’inci dakikasında oyuna dahil oldu.
15 Ağustos 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin Gürcistan'ı yendiği maçta Mert Müldür'ün attığı gol, UEFA'nın internet sitesinde yapılan oylamada turnuvanın en iyi golü seçildi. Aynı maçta Arda Güler'in attığı gol ise en iyi üçüncü gol olarak belirlendi. İspanyol futbolcu Lamine Yamal'ın Fransa'ya yarı finalde attığı gol ikinci sırada yer aldı.
21 Temmuz 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup maçları öncesi son eleme aşaması olan play-off turunun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde seribaşı olarak katılacak. Eğer Galatasaray, Olimpija Ljubljana ile oynayacağı 3'üncü eleme turu eşleşmesini kaybederse, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda karşılaşacağı muhtemel rakipler de belli olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi elemelerindeki play-off turu kurasına çıkacak.
6 Ağustos 2023

A Milli Erkek Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında iki basamak yükselerek 41'inci sıraya çıktı. Bu yükseliş, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda oynadığı Letonya ve Galler maçlarını kazanmasının ardından geldi. Arjantin, Fransa ve Brezilya sıralamanın ilk üç sırasını korudu. Bir sonraki FIFA dünya sıralaması 20 Temmuz'da açıklanacak.
29 Haziran 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31'inci haftasında İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı ve bu sonuç taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Maçın ardından Fenerbahçe'nin borsadaki hisseleri yüzde 8 oranında değer kaybetti. Lider Galatasaray'ın da berabere kalmasıyla Fenerbahçe, puan farkını azaltma fırsatını kaçırdı. Diğer yandan, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor hisselerinin fiyatlarında farklı oranlarda değişimler gözlendi.
25 Nisan 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta mücadelesine altı maçla devam edildi. Nuri Şahin'in teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund, deplasmanda Club Brugge'yi 3-0 mağlup etti. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter ise deplasmanda Manchester City ile golsüz berabere kaldı. Günün diğer maçlarında Bologna - Shakhtar Donetsk 0-0, Sparta Prag - Salzburg 3-0, Celtic - Slovan Bratislava 5-1 ve Paris Saint-Germain - Girona 1-0 sonuçları alındı.
19 Eylül 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve TFF 1. Lig'in 2023-2024 sezonunun 11-14 Ağustos tarihlerinde başlayacağını duyurdu. Ayrıca, 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası göz önünde bulundurularak Süper Lig sezonunun 19 Mayıs 2024'te sona ereceği belirtildi. Sezonun planlamasına dair daha fazla detayın ilerleyen zamanlarda açıklanacağı bildirildi.
12 Nisan 2023

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, 2023-24 EuroLeague Play-off turunun üçüncü maçında Monaco'yu 89-78 mağlup etti. Bu galibiyetle seride 2-1 öne geçen Fenerbahçe, Final Four'a katılma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Eğer Fenerbahçe, 3 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak dördüncü maçı da kazanırsa, 24-26 Mayıs tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek Final Four'a katılmaya hak kazanacak.
1 Mayıs 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu maçları tamamlandı ve Atletico Madrid ile Borussia Dortmund, çeyrek finale yükselen son iki takım oldu. Atletico Madrid, Inter ile oynadığı maçı penaltılar sonucunda kazanarak tur atladı. Borussia Dortmund ise PSV'yi evinde 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek ve yarı final eşleşmeleri, 15 Mart'ta İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.
14 Mart 2024

Real Madrid, La Liga'nın 35. haftasında Granada'yı 4-0 yendi. Maçta Real Madrid adına goller; Fran Garcia, Arda Güler ve Brahim Diaz tarafından kaydedildi. Arda Güler bu maçta sezonun üçüncü golünü atarak takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Bu sonuçla Real Madrid puanını 90'a yükseltti.
11 Mayıs 2024

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe şampiyonluk yarışında lider Galatasaray'ın dört puan gerisine düştü. Bu durum, ligde kalan maçlar için Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını zorlaştırıyor.
22 Nisan 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) en iyi 11 oyuncusu UEFA tarafından açıklandı. Türkiye'nin çeyrek finalde elendiği turnuvanın finalini İspanya kazanmıştı. En iyi 11'de İspanya'dan altı futbolcu yer aldı. Kaleci Mike Maignan (Fransa), sağ bek Kyle Walker (İngiltere), stoperler William Saliba (Fransa) ve Manuel Akanji (İsviçre), sol bek Marc Cucurella (İspanya), orta sahalar Rodri (İspanya), Fabian Ruiz (İspanya) ve Dani Olmo (İspanya), forvetler Lamine Yamal (İspanya), Jamal Musiala (Almanya) ve Nico Williams (İspanya) olarak belirlendi.
16 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları sonucunda Bayer Leverkusen, Liverpool, Roma ve Atalanta çeyrek finale yükseldi. Azerbaycan temsilcisi Karabağ, Bayer Leverkusen'e 3-2 yenilerek elendi. Liverpool, Sparta Prag'ı 6-1 mağlup ederken, Muhammed Salah Liverpool tarihine geçti. Roma, ilk maçtaki avantajıyla Brighton'a 1-0 yenilse de çeyrek finale adını yazdırdı.
15 Mart 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turu rövanş maçları 1-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 5-0 yendiği Zimbru ile deplasmanda karşılaşacak. Adana Demirspor ve Beşiktaş ise 3 Ağustos'ta sahaya çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise Galatasaray, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Zalgiris'i ağırlayacak.
31 Temmuz 2023

Real Madrid, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacaklarına dair açıklamalarını yalanladı. Kulüp, 2024/2025 sezonunda düzenlenecek olan turnuvaya katılacaklarını ve bu resmi müsabakada yarışacaklarını duyurdu. Real Madrid, dünya çapındaki milyonlarca taraftarına yeni bir şampiyonluk hayali yaşatmak için büyük bir heyecanla turnuvaya katılacaklarını belirtti.
10 Haziran 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın 12. dakikasında Zajc'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, 26. dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golüne engel olamayarak beraberliği kabul etti. Ancak 89. dakikada Valencia'nın kafa golüyle Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi ve Çaykur Rizespor turnuvadan elendi.
19 Ocak 2023

UEFA Konferans Ligi'nde Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin grupları belli oldu. Fenerbahçe, Bulgaristan'ın Ludogorets, Slovakya'nın Spartak Trnava ve Danimarka'nın Nordsjaelland takımlarıyla H Grubu'nda yer alacak. Beşiktaş ise D Grubu'nda, Belçika'nın Club Brugge, Norveç'in Bodo/Glimt ve İsviçre'nin Lugano takımlarıyla mücadele edecek. Grup maçları, 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta sona erecek.
1 Eylül 2023
İşaretlediklerim