Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki direnişçiler, YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı Akbelen Ormanı'nı savunmak için sanatçılara çağrıda bulundu. Tarkan, Selda Bağcan, Fazıl Say, İlkay Akkaya, Moğollar ve Bulutsuzluk Özlemi gibi sanatçıları Akbelen'i ziyaret etmeye ve doğa için çalmaya davet ettiler. Daha önce kendilerini ziyaret eden Zülfü Livaneli'nin de konser vermesini istediler.
24 Ağustos 2023

Türk Anadolu rock müziğinin öncü gruplarından Moğollar, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu nedeniyle 24 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında planlanan ABD turnesini sonbahara erteledi. Grup, oy kullanmanın önemine vurgu yaparak, bu kararı aldıklarını ve yeni tarihleri yakında duyuracaklarını belirtti. Ayrıca dinleyicilerini önce oy vermeye sonra da oylarına sahip çıkmaya davet etti.
22 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki programı, CHP'lilerin bile beklemediği bir kalabalığın toplanması ve emniyetin yetersiz kalması nedeniyle iptal edildi. Kahta'da genellikle AKP ve HDP'nin etkin olduğu ve son zamanlarda muhalefete oy kayması yaşandığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun alana gelmemesi üzerine, CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere programın ertelendiğini duyurdu. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçeceği yolun AKP'li bir grup tarafından kapatıldığı ve bazı araçlara saldırıldığı haberleri alındı. Ancak, beklenenin üzerinde toplanan kalabalık ve güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeniyle programın iptal edildiği, büyük bir organize saldırı hazırlığı iddiasının abartılı olduğu ifade ediliyor.
22 Nisan 2023

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'nde sahnelenecek 'Kelepçe Kullanma Kılavuzu' adlı oyun, oyunculardan Başak Daşman'ın vize alamaması sebebiyle iptal edildi. Türkiye vatandaşlarına yönelik Schengen ve diğer vizelerde ret oranlarının arttığı belirtiliyor. Batılı ülkeler, Türkiye'den yüksek oranda iltica başvurusu aldıklarını belirterek vize retlerinin gerekçesini dolaylı yollardan ifade ediyorlar. Sanatçılar Volkan Konak ve Onur Akın da benzer vize sorunları yaşadılar. Festivalde başka bir oyun iptal olunca, Sumru Yavrucuk 'Shirley' adlı tek kişilik oyununu sahneledi.
4 Haziran 2023

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde bir etkinlik sırasında kalabalığa ateş açılması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Yaralılardan dokuzu hastaneye kaldırıldı ve üçünün durumu ciddi. Saldırının gerçekleştiği etkinlik 'Brooklyn Günü' olarak adlandırılıyor. Saldırgan veya saldırganların kimliği ve saldırının nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, 21 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında 13 farklı ilçedeki kültür merkezlerinde çocuklara yönelik 'Karne Şenliği' adı altında 67 farklı etkinlik düzenliyor. Tiyatro oyunları, konserler ve çeşitli atölye çalışmaları gibi eğitici ve eğlenceli programlar ücretsiz olarak sunulacak. Etkinlikler, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki kültür merkezlerinde gerçekleştirilecek ve programa İBB Kültür Sanat'ın sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.
17 Ocak 2023

Diken, sonbahar mevsiminde İstanbul'da ziyaret edilebilecek yedi sergiyi tanıttı. Bu sergiler arasında Maçka Sanat Galerisi'nde Füreyya Koral'ın görülmemiş eserlerinin sergilendiği, Sevgi Soysal'ın 'Yürümek' romanının fotoğraf pratiğiyle yorumlandığı bir fotoğraf sergisi, Trump Art Gallery'de düzenlenen 'Animalia' adlı karma sergi, Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları, Ara Güler'in 'Renkli Anadolu' sergisi, 'Sanayiden Manzaralar' ve 'Georges Pierre'in gözünden Godard' sergileri bulunuyor.
3 Ekim 2023

ABD merkezli Time dergisi tarafından her yıl yayımlanan 'Dünyanın En Etkili 100 Kişisi' listesine bu yıl Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin ile şarkıcı Haluk Levent de dahil oldu. New York'ta düzenlenen gala gecesine, listedeki bazı isimler katılmadı, aralarında Haluk Levent de vardı. Galada, çeşitli sanat ve medya dünyasından ünlüler yer aldı. Haluk Levent, galaya katılmama kararını daha önce Elif Şafak'ın yazısına atıfta bulunarak açıklamıştı.
27 Nisan 2023

İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta düzenlenen konserde Duman grubu, 11 yıl aradan sonra çıkardıkları yeni albümlerinden iki şarkıyı tanıttı. Konser alanı yoğun duman ve neon ışıklarla kaplıydı, yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Katılımcılar, yeni şarkıları ezbere söyleyerek coşkulu anlar yaşadı. Konserin sonunda grup, seyircilerin yoğun isteği üzerine sahneye geri dönerek 'Kufi' şarkısını bir kez daha seslendirdi.
30 Haziran 2024

2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 34'üncü Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nın jürisi belli oldu. Jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim'in üstlendiği yarışmanın diğer jüri üyeleri yazar Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, oyuncular Murat Kılıç ve Selin Yeninci'den oluştu. Festivalde toplam 225 bin liralık ödül verilecek. Bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından 'Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü' verilecek.
16 Ekim 2023

Muhafazakar sivil toplum örgütlerinin İsrail-Filistin savaşını gerekçe göstererek iptalini istediği Sur Kültür Yolu Festivali'ndeki konser ve gösteriler iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı festivalin resmi Twitter hesabından iptal duyurusu yapıldı. Dokuz gün boyunca devam edecek olan festival bugün başladı.
14 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eylül ayında ABD'ye yatırımcılarla görüşmek üzere gidecek. Şimşek, daha önce de yabancı yatırımcıları çekmek için Körfez ülkelerine ve Batı'ya seyahatler düzenlemişti. Şimşek'in ABD ziyareti, Goldman Sachs'ın düzenleyeceği bir toplantıya katılmak için planlanmıştır.
15 Ağustos 2023

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği zafer, dünya basınında önemli bir gündem maddesi oldu. İngiliz Guardian gazetesi, Ekrem İmamoğlu'nun AKP'yi geride bırakarak Erdoğan'ın saltanatına meydan okuduğunu yazdı ve İmamoğlu'nu geleceğin potansiyel cumhurbaşkanı olarak gösterdi. Amerikan New York Times, İmamoğlu'nun güçlü performansının siyasi muhalefetin yıldızını parlatığını belirtti. Fransız Le Monde ve Financial Times ise CHP'nin zaferini Erdoğan için 'acı bir yenilgi' olarak nitelendirdi ve ekonominin Erdoğan'ı en çok zorlayan sorun olduğunu vurguladı.
1 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB ülkelerinin büyükelçileri ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ile bir akşam yemeğinde buluştu. Yemeğe CHP'nin üst düzey isimleri de katıldı. Bu isimler arasında Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve diğer parti yetkilileri yer aldı.
17 Ocak 2023

Sinop'ta 3-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Kuzey Fest' valilik tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edildi. İptal kararına karşı festivali düzenleyen organizasyon şirketi, yürütmeyi durdurma için başvuru yaptı. Daha önce de birçok konser ve festival, valilikler ve AKP'li belediyeler tarafından iptal edilmişti.
27 Temmuz 2023

Son yıllarda yurt dışında yaşama hayali kuran Türk vatandaşlarının sayısı artarken, Meksika üzerinden ABD'ye kaçak yollardan geçen Türk vatandaşlarının sayısında büyük bir artış gözlemlendi. Euronews Türkçe'nin haberine göre, 2021'de 7 bin olan bu sayı, 2022'de 22 bine yükseldi. Meksika'ya e-vize ile kolayca seyahat edebilen Türk vatandaşları arasında ülkeye alınmayanlar da bulunuyor. 2022'de ABD'ye kaçak yolla giren kişi sayısı 3 milyon 58 bin iken, her bin kaçak geçiş yapan kişiden yedisi Türk vatandaşıydı.
4 Şubat 2023

18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj film yarışmaları jüri üyeleri açıklandı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda filmleri değerlendirecek jüri, yönetmen Ömer Faruk Sorak başkanlığında belirlendi. SİYAD En İyi Film Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen ödülü, Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması'nın jüri üyeleri de duyuruldu.
21 Ağustos 2023

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, gelecek yıl Türkiye'deki TEKNOFEST'e katılmayı sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce Musk'la bir araya gelmiş ve onu TEKNOFEST'e davet etmişti. Ayrıca Erdoğan, Musk'a Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yapmıştı. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TEKNOFEST'teki yarışmalara katılan tüm takımları tebrik etti ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.
29 Eylül 2023

İngiliz rock grubu Deep Purple, '1 More Time' dünya turnesi kapsamında İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta konser verdi. Konserde, grubun klavyecisi Don Airey, Mozart’ın Türk Marşı ile İstiklal Marşı’nı içeren bir solo performans sergiledi ve büyük alkış aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser, 'Black Night' şarkısıyla sona erdi. Grubun vokalisti Ian Gillan, İstanbul'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
26 Haziran 2024

Coldplay solisti Chris Martin, osteoartriti olan 64 yaşındaki hayranı Saundra Glenn'e 'Radio 1’in Big Weekend' festivaline giderken yardım etti. Glenn, festival alanının yakınında dinlenirken Martin'in arabasına alındı ve sanatçı alanına kadar eşlik edildi. Martin, Glenn'in hedefine ulaştığından emin olmak için golf arabası ayarladı. Glenn, Martin'in nazik ve duyarlı bir insan olduğunu belirtti ve bu deneyimi hayatının en havalı festivali olarak nitelendirdi.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim