Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan teleferik faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi tutuklandı. Bu kişilerin tutuklanması, olayın sorumlularının belirlenmesi ve adaletin sağlanması açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Soruşturma, facianın nedenlerini ve sorumlulukları detaylı bir şekilde incelemeye devam ediyor.
14 Nisan 2024

Şanlıurfa'nın Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucunda beş çocuk hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Vali Hasan Şıldak, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini ve olayın detaylarının araştırıldığını belirtti. Yaralıların tedavisi sürerken, bir kişinin durumu ağır.
2 Ağustos 2024

Trabzon'un Araklı ilçesindeki Haçovit Yaylası'nda Arif A.'ya ait evde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti. Trabzon Valiliği, yangının kundaklama sonucu çıktığını ve üç şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin Gülüzar, Kasım ve Arif Altuntaş olduğu bildirildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
21 Ağustos 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan ve tadilat halindeki bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, mekanın kaçak olarak işletildiğine dair işaretler olduğunu ve olayla ilgili altı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangının eğlence mekanında mı yoksa binanın diğer kısımlarında mı başladığına dair sorular henüz netlik kazanmamıştır.
2 Nisan 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Ovaakça Mahallesi'nde bir evde akşam yemeği yiyen misafirler ve ev sakinleri, yemekten sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastanelere başvurdu. Toplam 15 kişi, yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
2 Ocak 2023

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bir TIR'ın kaza yapması sonucu patlama oldu. Elmadağ Kaymakamı Alper Tanrısever, patlamanın TIR'ın lastikleri ve diğer aksamında meydana geldiğini, ancak herhangi bir hasar veya yaralanma olmadığını belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi ve yangın söndürüldü.
27 Temmuz 2023

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nde (SAGE) atık kimyasallardan kaynaklanan bir patlama meydana geldi. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, patlama sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Olayla ilgili gerekli adli ve idari incelemelerin başlatıldığı ifade edildi. Mamak Belediye Başkanı, patlamada başka yaralananın bulunmadığını ve yangın olmadığını bildirdi.
25 Eylül 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Gaziantep'te 61 sağlık çalışanı, aynı yemek şirketinden gelen bir yemeği tükettikten sonra zehirlendi. Çalışanlar, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yavuzeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, çalışanların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Tarım Müdürlüğü ve Halk Sağlığı ekipleri, yemeğin yapıldığı yerle ilgili numune alım işlemlerine başladı.
5 Temmuz 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 79 yaşındaki ev sahibi İ.U. ile 38 yaşındaki kiracısı Ahmet Alkan arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışma sonucunda ev sahibi, kiracısını silahla vurdu. Yaralanan kiracı, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olayın ardından kaçan ev sahibini yakalamak için çalışma başlattı.
12 Kasım 2023

Çanakkale'den Ankara'ya giden Metropol Turizm'e ait bir tur otobüsü, Bursa'nın İnegöl ilçesi Şehitler mevkisinde bariyere çarparak devrildi. Kazada, otobüs sürücüsü ve iki öğrenci hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi ve çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada Ankara Etimesgut Cenk Yakın Ortaokulu öğrencilerini taşıyan otobüsün devrildiğini ve üç kişinin öldüğünü açıkladı.
1 Mayıs 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden 35 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, otelin inşaatını denetlemekle sorumlu olan inşaat mühendisi Halil Bağcı gözaltına alındı. Bağcı, jandarma ekipleri tarafından kent merkezinde yakalanarak adliyeye sevk edildi. Otelde konaklayanlar arasında 31 turist rehberi ve KKTC'li ortaokul voleybol takımı kafilesinden 25'i çocuk olmak üzere toplam 35 kişi depremde yaşamını yitirmişti.
29 Mart 2023

Gaziantep'in Şirinevler Mahallesi'nde akraba olan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada Uğur Çeliktop, Yılmaz Kıranşal ve Kenan Kıranşal isimli üç kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan Nigar Kıranşal ve Leyla Çeliktop hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerine gelerek güvenlik önlemleri aldı.
16 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Adana'da polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobildeki beş şüpheli kaçmaya başladı. 70 kilometre süren kovalamaca sonucunda şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin kaçışı sırasında polis aracına sert bir cisim attığı ve aracın camının hasar gördüğü belirtildi. Yakalanan şüphelilerden birinin ehliyetsiz olduğu tespit edildi.
15 Ağustos 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023
İşaretlediklerim