Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hasret Çakır isimli 41 yaşındaki kadın, evinin balkonunda av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheli M.B.'yi Bodrum ilçesinde gözaltına aldı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
30 Mayıs 2023

İstanbul'da çay ocağı işleten ve 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin, iş yerinde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis ekipleri, 24 yaşındaki inşaat işçisi E.B.'yi şüpheli olarak tespit edip gözaltına aldı. Şüphelinin daha önce de çeşitli suçlardan kaydı olduğu ve cinayette kullanılan bıçağın ele geçirildiği belirtildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının olay sonrası izlediği güzergahı belirleyerek operasyon düzenledi.
1 Şubat 2024

Bursa'da, iki yıl önce çöp evde bakımsız halde bulunan bir çocuğun teyzesi olan Kamuran Pınar A., 'kişiyi hürriyetten yoksun kılma', 'ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılandığı davada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma, basına kapalı gerçekleşti ve 10 Mayıs'a ertelendi. Çocuk, 2022'nin Temmuz ayında çöplerle dolu evde baygın halde bulunmuş ve daha sonra koruma altına alınarak tedaviye alınmıştı.
2 Şubat 2024

İspanyol polisi, Real Madrid altyapısında oynayan üç futbolcuyu çocuk pornosu şüphesiyle gözaltına aldı. Bu durum, reşit olmayan bir çocuğun annesinin 6 Eylül'de Kanarya Adaları'nda polise yaptığı şikayet sonucu ortaya çıktı. Kulüp, konuyla ilgili olarak bir Castilla ve üç Real Madrid C oyuncusunun Whatsapp üzerinden özel bir video yayınladığı şikayetiyle polise ifade verdiğini belirtti ve gerçekler hakkında detaylı bilgiye sahip olduklarında önlemlerini alacaklarını ifade etti.
14 Eylül 2023

İstanbul Fatih'te iş yerinde öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in katil zanlısı E.B, cinayeti kendisine cinsel istismarda bulunduğunu düşündüğü Afgan uyruklu bir kişi zannettiği için işlediğini belirtti. E.B, 2017-2021 yılları arasında cinsel istismara uğradığını ve bu durumu sadece ailesine anlattığını ifade etti. Olay günü Pişkin'i yanlışlıkla Saboor Muradi sandığını ve onu yaralamak amacıyla yanına gittiğini, taş atıp ardından bıçakla yaraladığını söyledi. E.B, öldürme kastı olmadığını ve pişman olduğunu belirtti.
2 Şubat 2024

Japonya'da her yıl Ocak ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Reşit Olma Bayramı, gençlerin yetişkinliğe geçişini kutlamak için düzenlenir. 2018 yılında kabul edilen ve 2022'de yürürlüğe giren bir yasa ile reşit olma yaşı 20'den 18'e indirildi. Ancak bu değişiklik, 2023 yılında bazı bölgelerde geleneklerin dikkate alınarak 20 yaşında kutlanmasına, bazı yerlerde ise 18 yaşındaki gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanmaları nedeniyle kutlamaların ertelenmesine yol açtı. Reşit olma yaşı 18 olsa da, 20 yaş altı için alkol, sigara ve kumar yasağı devam etmektedir.
9 Ocak 2023

Prenses Eugenie, Kraliçe Elizabeth'in küçük oğlu Prens Andrew ve Sarah Ferguson'un kızı, 30 Mayıs'ta bir erkek bebek dünyaya getirdiğini duyurdu. Bebeğe Ernest George Ronnie Brooksbank adı verildi. Prenses Eugenie, bebekle birlikte iki yaşındaki oğlu Augie'nin de fotoğraflarını Instagram üzerinden paylaştı. Ernest, Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra kraliyet ailesine katılan ilk torun ve tahtın 13'üncü varisi oldu.
6 Haziran 2023

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, iki kız kardeşi taciz ettiği iddia edilen 26 yaşındaki şüpheli Y.E.E. gözaltına alındı. Olay, 19 Ağustos'ta bir kasap dükkanında meydana geldi. Çocukların ebeveyni, kızlarını et alması için kasaba gönderdiğini ve çocukların eve geldiklerinde kasaptaki kişi tarafından taciz edildiklerini söylediklerini belirterek şikayette bulundu. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
21 Ağustos 2024

Mersin'in Tarsus ilçesinde, beş yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen M.A.K. gözaltına alındı. Olay, İncirlikuyu Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli çevredekiler tarafından dövüldü. Şüpheli, vücudundaki kırıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili iki görgü tanığının ifadesi alındı ve mağdur çocuğun el ve kollarında çizikler tespit edildi.
2 Eylül 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs'ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından Özdemir tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi, ancak yaşı nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Özdemir'in babası Orhan Özdemir de oğlunu sakladığı iddiasıyla tutuklandı ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
23 Mayıs 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir evde üç kardeş ölü bulundu. Cinayeti itiraf eden baba Murat K. gözaltına alındı. Polis, çocukların boğularak ve kesici aletle öldürüldüğünü belirledi. Çocukların annesinin bir süre önce Erzurum'a gittiği öğrenildi.
29 Mayıs 2024

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki kız çocuğunu dövdüğü iddia edilen anne tutuklandı. Çocuk, beyin kanaması şüphesiyle hastaneye sevk edilip ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı. Anne B.Y. ve 18 yaşından küçük iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. B.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli yeniden emniyete götürüldü.
11 Eylül 2024

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde annesi tarafından dövülen ve cinsel istismara uğradığı tespit edilen iki yaşındaki bebek, entübe edildi. Olayın ardından çocuğun annesi ve 18 yaşından küçük iki şüpheli tutuklandı. Tekirdağ Barosu Başkanı, adli tıp raporuyla çocuğun cinsel istismara uğradığını doğruladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, istismara uğrayan çocuğun beş yaşındaki ablasının korumaya alındığını ve S.Y’nin entübe edildiğini açıkladı.
12 Eylül 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, hakkında dokuz ayrı suçtan 174 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 yaşındaki A.K. polis ekipleri tarafından yakalandı. A.K.'nın çoğunluğu hırsızlık olmak üzere dokuz ayrı suç dosyasından toplam 174 yıl bir ay 19 gün hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalanma operasyonu İmbatlı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
4 Haziran 2024

İzmir'in Bornova ilçesinde Vesim Ş. isimli bir baba, yaşları iki, dört ve 14 olan üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü ve 11 yaşındaki bir çocuğunu yaraladı. Olay, Çınar mevkisine yakın bir arazide gerçekleşti. Baba Vesim Ş.'nin eşiyle boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Yaralı çocuk ve intihara kalkıştığı iddia edilen baba hastaneye kaldırıldı.
27 Ağustos 2024

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde asistan hekim olarak çalışan Uğurcan Ağcaoğlu, gördüğü baskı ve mobbing nedeniyle intihar etti. Ailesi, sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtiyor. Ağcaoğlu'nun annesi, oğlunun yaşadığı eziyetlerin diğer asistan hekimler için de son bulmasını istiyor. Soruşturma sürecinin yavaş ilerlemesi aileyi endişelendiriyor.
16 Eylül 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçtı. Kazadan kurtulan yaralılardan bazılarının telefonları kayboldu. Oğuz Acı'nın babası Özer Acı, Eylem Tok'un kazadan sonra yardım ettiğine dair iddialarını sorguladı ve adaletin yerini bulması için Eylem Tok ve oğlunun teslim olmalarını istedi. Ailenin avukatı, Eylem Tok hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve delilleri karartma şüphesi olduğunu belirtti.
7 Mart 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, pizza teslimatı sırasında 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir, kasten tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor. Ancak, 18 yaşından küçük olması nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Savcı, Özdemir için 18 yıl hapis cezası istedi.
22 Mayıs 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ağabeyi E.G, İstanbul'a getirildi. E.G'nin kolundaki ısırık izinin kız kardeşine ait olup olmadığı Adli Tıp Kurumu tarafından incelenecek. Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolmuştu ve arama çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı, soruşturmada sonuca yaklaştıklarını belirtti.
29 Ağustos 2024

İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen bir trafik kazasında Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki Cihantimur ve annesi Eylem Tok, olay yerinden kaçıp önce Mısır’a, ardından ABD’ye gitmişlerdi. Türkiye'nin iade talebi üzerine ABD'de yakalanan Eylem Tok’un Boston’daki ikinci duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Eylem Tok ve oğlunun Türkiye’ye iadesini uygun buldu.
1 Temmuz 2024
İşaretlediklerim