Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 31 şirketin ve bu şirketlerin tüm mal varlığının kamulaştırılması talep edildi. İstanbul Anadolu başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, tüm şüpheliler için üç ayrı suçtan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Soruşturmada, Polat çiftinin şirketleri arasında sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para transfer edildiği ve bu paranın gayrimenkul ve araç alımında kullanıldığı tespit edildi. 16 şüpheli tutuklanırken, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verildi.
4 Temmuz 2024

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin'in HDP'nin kapatılması talebiyle açılan dava hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Oluç, Şahin'in basın açıklaması yapmasını ve kullandığı dili eleştirerek, onun siyaset yapmak istiyorsa cübbesini çıkarıp siyasi arenada tartışmaya gelmesi gerektiğini ifade etti. Şahin'in Diyarbakır ailelerine katılımı HDP'nin terörle ilişkisine kanıt olarak sunduğu belirtildi.
11 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç kişiden biri olan MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Bu tutuklama ile birlikte olayla ilgili tutuklu sayısı 18'e yükseldi. Gözaltına alınan diğer isimler arasında Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı Emre Yüksel ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş da bulunuyor.
27 Ocak 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Denizbank Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, 'skandal dolandırıcılık' soruşturmasında tutuklandı. Erzan, savcılık ifadesinde, tanıdığı kişilere yüksek getiri vaadiyle para topladığını, ancak bu paraları önceki zararlarını kapatmak ve diğer borçlulara ödemek için kullandığını itiraf etti. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi kandırdığını, bankayla alakasız sahte belgeler hazırlayarak insanları inandırdığını belirtti. Erzan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve avukatı aracılığıyla serbest bırakılma talebinde bulundu.
28 Nisan 2023

Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Ayhan Boran Kaplan'ın tutuklanmasını eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik bir operasyon olarak değerlendirdi. Kocaman, Kaplan'ın kendisine villa ve araba aldığını iddia ettiği kişi olduğunu belirtti. Kocaman, Kaplan'la bir yemekte buluştuğunu ve Kaplan'ın kendisine Emniyet'in haksız yere peşinde olduğunu söylediğini aktardı. Kocaman, bu durumu hukuk devleti çerçevesinde değerlendirdiğini ifade etti.
13 Eylül 2023

Sinan Ateş cinayeti duruşmalarının başlamasıyla tetikçiler, 'Arkadaşları vurdu' savunması yaptı. MHP'ye yakın medya, tetikçileri savunarak MHP'nin hedef alındığını öne sürdü. MHP avukatları, MHP'nin 'suçtan zarar gören' olduğunu belirterek davaya mağdur olarak katılma talebinde bulundu, ancak mahkeme bu talebi reddetti. MHP'nin dilekçesinde, MHP'yi eleştirmenin 'Türk milletinin eleştirisi' sayıldığı ifade edildi.
22 Temmuz 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ateş'in annesine adalet sözü vererek, cinayetin arkasındaki en üst düzey sorumluların da yargılanacağını belirtti ve dört ay sonra durumun gözden geçirileceğini ifade etti. Ayrıca, halktan Sinan Ateş ve ailesi için dua etmelerini istedi.
28 Ocak 2023

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın cinayetle ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Ayşe Ateş, eşinin ölümünün siyaset aracı olarak kullanıldığını ve çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapıldığını ifade etti. Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ayşe Ateş, gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adaletin sağlanmasını beklediğini belirtti.
27 Ocak 2023

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilişkilendirilmesine karşı çıkarak, partililere yönelik yargısız infaz yapanların hesabının ahirete bırakılmayacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 17 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ateş'in dayısı, katillerin Meclis'te olduğunu iddia etmiş ve Sinan Ateş'in partide güçlenmemesi için öldürüldüğünü savunmuştu.
26 Ocak 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında beş yeni şüpheli gözaltına alındı. İki polis memurunun da aralarında bulunduğu şüpheliler, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmış ve 21 kişi tutuklanmıştı.
19 Ekim 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklama kararını veren İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hâkimi Ramazan Çiçek'in geçmişte verdiği kararlar da gündeme geldi. Çiçek, 'kara para aklama' suçlamasıyla ABD'de soruşturulan işadamı Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlığına el konulması ve yurt dışına çıkış yasağını kaldıran hâkim olarak biliniyor. Ayrıca, Cumhuriyet gazetesi davasına bakan İstanbul 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin üyesiydi ve Fethullahçı yapıya mensup hâkim ve savcıyı saklayan kişiyi tahliye eden hâkimlerden biriydi.
27 Haziran 2023

10 Ekim Ankara gar katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptığı için yargılanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 'terör örgütü' propagandası yapmakla suçlanmıştı. 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. Atalay, aynı zamanda Gezi Davası'ndan dolayı 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve Anayasa Mahkemesi'nin iki defa hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmemişti.
2 Mayıs 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ olarak bilinen dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera ilk kez ifade verdi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün de katıldığı duruşmada, müştekiler dolandırıldıklarını ve yüksek getiri vaatleriyle kandırıldıklarını anlattılar. Muslera, Erzan'dan paranın geri ödeneceğine dair resmi dekont aldığını, ancak depremleri bahane ederek oyalandığını belirtti. Belözoğlu ve Turan da benzer şekilde yüksek getiri vaatleriyle dolandırıldıklarını ifade ettiler.
8 Mart 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'nun 220. maddesinin 6. fıkrasında düzenlenen 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme' suçunu düzenleyen hükmü iptal etti. Patnos ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemeleri, bu kuralın Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek iptalini talep etmişti. AYM, kuralın belirli ve öngörülebilir olmadığını, temel haklara keyfi müdahaleye yol açabileceğini ve kanunilik şartını taşımadığını ifade ederek iptal kararı verdi. Kararın 4 ay sonra yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.
8 Aralık 2023
İşaretlediklerim