AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kadına şiddeti önlemeye yönelik 6284 sayılı kanunun değiştirilmesine karşı çıktığı için partisi içinde bazı kesimlerin tepkisini çekti. Bu durum, Zengin'in üç yıl önce bir programda 'Bohemian Rhapsody' filmini beğendiğini söylemesi üzerine, sosyal medya trolleri tarafından hedef gösterilmesine yol açtı. Troller, Zengin'in bu ifadesini ve filmin eşcinsel içerikli sahnelerini kullanarak eleştirilerde bulundu. AKP'nin oylarının düşmesi ve 14 Mayıs seçimleri öncesinde ittifakı genişletme çabaları sırasında, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR gibi 6284'e karşı duruş sergileyen partilerle iş birliği yapılması da tartışmaların bir parçası oldu.
14 Nisan 2023

Oscar ödüllerine dokuz dalda aday gösterilen 'Banshees of Inisherin' filmi, ödül töreninden eli boş döndü. Ancak filmdeki karakterlerin giydiği el örgüsü kazaklar dikkat çekti ve moda trendi haline geldi. Filmin kostüm tasarımcısı Eimer Ni Mhaoldomhnaigh, İrlanda tarihi hakkındaki bilgisiyle ekibe katıldı ve 83 yaşındaki Dalia Barry, filmin örgü kazaklarını yaptı. Barry'nin örgüleri ve İrlanda'daki el örgüsü kazak satan mağazalar, artan ilgi ve satışlardan bahsediyor.
13 Mart 2023

ABD'li oyuncu Patrick Dempsey, People dergisi tarafından 2023 yılının 'yaşayan en seksi erkeği' olarak ilan edildi. 57 yaşındaki Dempsey, bu haberi ilk duyduğunda şaşkınlık yaşadığını ve bir şaka olduğunu düşündüğünü ifade etti. Aynı zamanda bir araba yarışçısı olan Dempsey, yakında gösterime girecek 'Ferrari' filminde de rol alıyor. Habere çocuklarının nasıl tepki vereceğini merak ettiğini belirtti.
8 Kasım 2023

Bağımsız sinema sitesi Indiewire, 2023 yılında gösterime giren filmler arasından en iyi 25 tanesini listeledi. Listede yer alan filmler arasında çeşitli türler ve konular mevcut. Örneğin, Ari Aster'in 'Korkuyorum' filmi, bir adamın annesiyle ilişkisini ve içsel yolculuğunu anlatırken, 'Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş' animasyon filmi ise süper kahraman Miles Morales'in maceralarını izleyiciye sunuyor. Listede ayrıca Martin Scorsese'nin 'Dolunay Katilleri', Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' ve Hayao Miyazaki'nin 'Çocuk ve Balıkçıl' gibi dikkat çekici yapımlar da bulunuyor.
3 Aralık 2023

Ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni komedi filmi 'Asteroid City'nin fragmanı izleyiciyle buluştu. Film, 1950'lerde bir Amerikan çöl kasabasında geçen ve Junior Stargazer kongresini konu alan bir hikayeyi anlatıyor. Başrollerde Margot Robbie, Tom Hanks, Hong Chau ve Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor. Film, Haziran ayında sınırlı sayıda sinemada gösterilecek ve Cannes'da dünya prömiyerini yapacak.
29 Mart 2023

Türk sinemalarında bu hafta dört yerli film ve beş yabancı film olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. İrlanda'nın Oscar adayı 'Sessiz Kız', 1910 yılında geçen 'Tek Yürek İmalat-ı Harbiye', bilim kurgu aksiyon filmi '65', uçakta geçen gizemli olayları konu alan 'Uçuş 811', komedi filmi 'Ulan Salih', ünlü sunucunun hayatını konu alan 'Ne Olacak Halim?', 'Çığlık' serisinin yeni filmi 'Çığlık 6', ve iki animasyon film 'Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert' ve 'Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera' izleyicilerle buluşuyor.
10 Mart 2023

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Susan Sarandon, New York'ta düzenlenen bir Filistin destek eyleminde yaptığı yorumlar nedeniyle Hollywood'da boykotla karşılaştı ve menajerlik şirketi UTA ile yollarını ayırdı. Sarandon, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, artan nefret suçlarına dikkat çekmek istediğini ancak ifade ederken hata yaptığını ve Yahudi toplumunu incittiği için pişmanlık duyduğunu belirtti. Oyuncu, her türlü bağnazlığa karşı mücadelede dayanışma göstermek istediğini ifade etti.
3 Aralık 2023

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i yanlışlıkla vurarak ölümüne neden olmuştu. Baldwin hakkında kasıtsız adam öldürme suçlamasıyla iddianame tamamlandı ve yargılanacak. Filmin silahlarından sorumlu çalışanı Hannah Reed Gutierrez de aynı suçlamayla yargılanacak. Baldwin, olay sonrası tetiği kendisinin çekmediğini ve silahın kendiliğinden ateş aldığını iddia etmişti, ancak yapılan incelemelerde Baldwin'in silahla ateş etme provası yaptığı görülmüştü.
1 Şubat 2023

Çevrimiçi veri tabanı IMDb, 2023 yılına damga vuran oyuncuların listesini yayınladı. Listede 'The Last of Us' dizisinin başrolleri Pedro Pascal ve Bella Ramsey ilk beşte yer alırken, 10 isimden sekizi kadın oyunculardan oluştu. Cillian Murphy, Carla Gugino, Katee Sackhoff, Rebecca Ferguson, Margot Robbie, Jenna Ortega, Ana de Armas ve Mary Elizabeth Winstead gibi isimler performanslarıyla listeye girmeyi başardı. Pedro Pascal, 'The Last of Us' ve 'Mandalorian' dizilerindeki rolleriyle listenin zirvesinde yer aldı.
6 Aralık 2023

Todd Phillips'in yönetmenliğini yaptığı ve Joaquin Phoenix ile Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı 'Joker 2: Folie à Deux' filminin çekimleri New York'ta sürüyor. Lady Gaga, ilk Joker filminden ikonik hale gelen 'Joker Merdivenleri'nde görüntülendi. Bu merdivenler, Joker karakterinin dans ettiği sahne ile ünlü olmuştu. Yeni filmde Lady Gaga'nın canlandırdığı Harley karakteri, bu merdivenlerden çıkarken gösteriliyor. Filmin 4 Ekim 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.
3 Nisan 2023

Zorlu PSM Prodüksiyonu tarafından hazırlanan ve Rıza Kocaoğlu'nun başrolünde olduğu 'Kibritin Ucunda' adlı tiyatro oyunu, 25 Ocak'ta Zorlu PSM %100 Studio'da prömiyer yapacak. Oyun, otuzlarının başında kendi iç hesaplaşmasını yaşayan ve her şeyini kaybettiğini düşünen bir plaza çalışanının hikayesini konu alıyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazdığı ve Kayhan Berkin'in yönettiği oyun, sezon boyunca sahnelenecek.
16 Ocak 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Galaları, Brendan Fraser'ın başrolünü üstlendiği ve Oscar adaylığı beklenen 'Balina' filmi ile 2023 yılının ilk gösterimini yapacak. Darren Aronofsky'nin yönettiği ve Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapan film, 16 ve 17 Ocak tarihlerinde İKSV Galaları'nda özel gösterimle izleyici karşısına çıkacak. Film, aşırı kiloları ve ruhsal sorunları olan bir İngilizce öğretmeninin hikayesini anlatıyor. Türkiye'de 10 Şubat'ta vizyona girecek olan filmin biletleri 6 Ocak'ta satışa sunulacak.
3 Ocak 2023

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Türk sinemalarında bu hafta iki yerli film dahil olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona giriyor. Oscar adayı 'The Banshees of Inisherin' ve Mısır asıllı İsveçli yönetmen Tarık Saleh'in 'Cennetten Gelen Çocuk' filmleri dikkat çekiyor. Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği 'Prestij Meselesi', Güney Koreli müzik grubu BTS'nin konserini anlatan 'BTS: Yet to Come in Cinemas', gerilim filmi 'Kulübeye Tıklat', yerli korku filmi 'Musallat 3' ve animasyon 'Mumyalar' diğer gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
3 Şubat 2023

Barbadoslu şarkıcı Rihanna, 2016'dan bu yana yeni bir albüm yayınlamamıştı. 12 Şubat 2023'te Amerikan futbolunun en büyük kupa maçı olan Super Bowl'un devre arasında sahne alacak. Apple Music'te yayımlanan bir videoda, Rihanna'nın yeni şarkılar çıkarabileceğine dair ipuçları yer aldı. Videoda, Rihanna'nın silueti ve ardından yeşil peluş ceketi ve örgülü saçlarıyla görünmesi ve 'Needed Me' şarkısından bir bölüm söylemesi, hayranlar arasında yeni müzik beklentisini artırdı.
13 Ocak 2023

Oscar'dan dokuz adaylık kazanmasına rağmen ödül alamayan 'The Banshees of Inisherin' filmi, 8-bit bir video oyununa dönüştürüldü. İrlanda İç Savaşı dönemini arka plana alarak iki erkeğin sona eren arkadaşlığını konu alan film, Martin McDonagh yönetmenliğinde Brendan Gleeson ve Colin Farrell'ın başrollerini paylaştığı bir yapımdır. Oyun uyarlamasında, Colm karakteri Pádraic'ten kaçarken labirent benzeri bir alanda parmaklarını toplayıp pub'a ulaşmaya çalışıyor. Oyun internet üzerinden oynanabilir.
22 Mart 2023

Neil Patrick Harris, 'How I Met Your Mother' dizisindeki Barney karakteriyle tanınan bir oyuncudur ve bu dizinin devam niteliğindeki 'How I Met Your Father'ın ikinci sezonunun ilk bölümünde konuk oyuncu olarak göründü. Sahne, Hilary Duff'ın canlandırdığı Sophie karakterinin bir lüks arabaya çarpması ve Barney karakteriyle karşılaşmasıyla gerçekleşiyor. Bu sürpriz, dizinin hayranları arasında heyecan yarattı ve Harris'in ilerleyen bölümlerde daha kalıcı bir rol alıp almayacağı konusunda spekülasyonlara neden oldu. 'How I Met Your Father' dizisi 18 Ocak'ta Hulu platformunda yayına başladı.
25 Ocak 2023

Raye, BRIT Ödülleri'nde yedi ödülden altısını kazanarak Harry Styles, Adele ve Blue gibi isimlerin rekorunu geçti ve yılın söz yazarı ödülünü alan ilk kadın oldu. Sanatçı, ödüllerini alırken büyükannesi Agatha'ya teşekkür etti ve plak şirketi tarafından yıllarca reddedildikten sonra özgür kaldığını ve şarkılarını kendisi yayınlamaya başladığını belirtti. Ayrıca, Dua Lipa en iyi pop sanatçısı, Kylie Minogue küresel ikon ödülünü aldı ve SZA en iyi uluslararası sanatçı ödülünü kazandı.
3 Mart 2024

Amerikalı ünlü aktör Robert De Niro, 19 yaşındaki torunu Leandro De Niro Rodriguez'in ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Leandro'nun annesi ve De Niro'nun kızı Drena De Niro, oğlunun vefat haberini Instagram üzerinden duyurdu. Leandro'nun ölüm nedeni resmi olarak açıklanmamış olmasına rağmen, Daily Mail'in haberine göre, genç bir evde beyaz toz bir madde yanında ölü bulundu ve polis uyuşturucu kullanımı ihtimali üzerinde duruyor.
4 Temmuz 2023

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatan 'Oppenheimer' filmi, Türkiye'de vizyona girdiği üçüncü haftada 1 milyon 175 bin 698 seyirciye ulaştı. Aynı hafta vizyona giren 'Barbie' filmi de 1 milyon 100 bin izleyiciyi aştı. 'Oppenheimer', 181 dakika süresiyle Christopher Nolan'ın şimdiye kadar çektiği en uzun film oldu.
8 Ağustos 2023
İşaretlediklerim