Aralık 2020'de yayın hayatına başlayan yerli dijital yayın platformu GAİN, inşaat ve gayrimenkul başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Rams Türkiye Grubu'na satıldı. GAİN'in kurucusu Gözde Akpınar, satışın Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, platformun global bir marka olma hedefine vurgu yaptı. Akpınar, 1 Haziran'a kadar yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam edeceğini ve GAİN'in yenilikçi içerik üretimine devam edeceğini belirtti. Rams Türkiye, bu satın alma ile mevcut iş kollarına medya sektörünü de eklemiş oldu.
25 Nisan 2023

Çikolata üreticisi Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız, şirketin halka arzını yakında açıklayacaklarını belirtti. Halka arz için hazır olduklarını ve bunun yakın zamanda duyurulacağını ifade etti. Ancak halka arzın ne zaman duyurulacağına dair bir tarih paylaşılmadı.
9 Ekim 2023

Almanya'da eronite.com adlı bir erotik içerik sitesi, erkeklerin genital organlarını sekiz farklı kriter üzerinden değerlendiriyor ve bu hizmet için 60 avro (yaklaşık 1700 lira) talep ediyor. Değerlendirme sonucunda üç sayfalık bir rapor sunuluyor ve isteğe bağlı olarak 20 avro karşılığında bir mühür de eklenebiliyor. Değerlendirme için katılımcıların fotoğraflarını ve kendi değerlendirmelerini göndermeleri gerekiyor. Jüri, bir editör, iki yazar, bir psikolog ve bir dominatristten oluşuyor. Şu ana kadar 150'den fazla erkeğin genital organı değerlendirilmiş ve çoğu sertifika almış.
23 Haziran 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto paraların ihracı, satışı ve dağıtımı için yetkilendirilmiş şirketlerin listesini yayınladı. SPK, faaliyet başvurusu ve tasfiye beyanında bulunan şirketleri açıkladı. Eksik veya yetersiz bilgi ileten şirketler listeye dahil edilmedi. Kuruluşların yetkilendirilmesi için ikincil mevzuatın yürürlüğe girmesi ve SPK'ya başvuru yapmaları gerekecek.
6 Ağustos 2024

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, 6 Temmuz'da yapacağı toplantıda üyelerinden gayrimenkul projeleri ve genel taşınmazlarla ilgili yetki isteyecek. Kulüp, Mart 2023'te Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait Galatasaray Florya Metin Oktay tesislerindeki araziyi 1 milyar 171 milyon 800 bin liraya satın almıştı. 29 Haziran'da yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa, 6 Temmuz'da kurul çoğunluğa bakılmadan gerçekleştirilecek. Yönetim, faaliyetlerin yürütülmesi ve ilgili hukuki işlemler için 31 Mayıs 2026'ya kadar yetki talep edecek.
11 Haziran 2024

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş.'ye 50 milyon dolar hibe verecek. Bu hibe, şirketin Balıkesir'deki polimetal madeninin kaynak ve enerji verimliliğini iyileştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, EBRD'nin desteğiyle şirket, madencilik sektöründe cinsiyet eşitliğini teşvik etmek için de çalışacak. Eczacıbaşı Holding CEO'su Atalay Gümrah, bu iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
24 Mayıs 2024

Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da bulunduğu dokuz AVM için 28 milyar lira borç nedeniyle konkordato süreci başlatıldı. İstanbul 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, bu AVM'lerin sahibi olan şirketlere bir yıl kesin süre verdi ve bu süre içinde alacaklıların icra takibi yapamayacağını belirtti. AVM'leri satın almak isteyen üç grup arasında Yeni Gimat GYO, Nata Holding ve Rönesans GYO'nun isimleri öne çıkıyor.
31 Mayıs 2024

Merkez Bankası, 'Platform Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ' adlı şirkete elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterme izni verdi. Bu karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Verilen izinle birlikte şirket, ödeme hizmetleri ve elektronik para ihracı hizmetleri sunma yetkisine sahip oldu.
13 Şubat 2024

Market teslimat uygulaması Getir, Britanya pazarından çekilirken Tottenham Hotspur’a olan yaklaşık beş milyon sterlinlik borcunu ödemedi. Bu borç, Getir’in Britanya, Almanya ve Hollanda’dan çekilmesini kolaylaştırmak için yatırımcılar Mubadala ve G Squared’in finansman desteği vereceği dönemde ortaya çıktı. Getir, aldığı yeni finansmanı Türkiye’deki rekabet gücünü artırmak için kullanacağını belirtti. Ayrıca, Getir’in Türkiye Varlık Fonu ile ortaklık kurmak üzere gizlilik sözleşmesi imzaladığı iddia ediliyor.
20 Mayıs 2024

Artvin'in Arhavi ilçesi, Cengiz Holding'in madencilik faaliyetleri nedeniyle halkın tepkisiyle karşı karşıya. MAPEG'nin geçen ay yaptığı maden arama sahası ihalesinde, Eti Bakır 5 milyon TL bedelle Arhavi ve Hopa'daki toplam 10 köyü kapsayan 1930,92 hektarlık alanın ihalesini kazandı. Bu durum, bölgenin ekosistemine ve tarım-hayvancılık faaliyetlerine zarar vereceği endişesiyle halkın protestolarına neden oldu.
21 Ağustos 2024

Muğla'nın Kızılbük beldesinde Sinpaş GYO tarafından inşa edilmek istenen otel projesiyle ilgili olarak Marmaris Belediyesi'nin bilirkişi keşfinde onaylanmamış belge sunduğu tespit edildi. Sinpaş'a verilen 17 adet ruhsat ve imar durum belgesinin iptali için açılan dava kapsamında yapılan keşif sırasında, bilirkişi heyeti projenin vaziyet planı ve parsel aplikasyon krokisini incelemek istedi. Marmaris Belediyesi tarafından sunulan resmi belgenin onaylı olmadığı belirlendi. Bu durum, mahkeme hakimine bildirilerek eksik onaylı belgelerin dava dosyasına eklenmesi ve gerekirse tekrar keşif yapılması önerildi.
28 Mart 2024

ABD'li özel sermaye şirketi Apollo Global Management Inc., Starbucks'ın Kuveytli AlShaya Group'a ait Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'daki hisselerinin yüzde 30'unu satın almayı planlıyor. Kuveytli şirket, azınlık hisselerinin yüzde 30'unu satışa çıkardı ve aralarında Suudi Arabistan'ın egemen varlık fonu Kamu Yatırım Fonu'nun da bulunduğu birkaç alıcı adayı kısa listeye alındı. Starbucks, İsrail-Hamas savaşının bölgedeki işlerine zarar verdiğini ve satışlarının önemli ölçüde etkilendiğini açıklamıştı. AlShaya Group, 13 ülkede yaklaşık 2 bin Starbucks mağazası işletiyor.
8 Şubat 2024

Anagold Madencilik, 2000 yılında Anatolia Minerals'in Türkiye'deki alt şirketi olarak kuruldu ve daha sonra Avustralya'nın Avoca Resources ile birleşerek Alacer Gold'u oluşturdu. Şirket, şu anda Alacer ve Çalık Holding bünyesindeki Lidya Madencilik ile ortaklık yapısı altında faaliyet gösteriyor. Anagold'un %80'i Alacer'e (SSR Mining'e) aitken, %20'si Çalık Holding'e aittir. Lidya Madencilik, Çalık Holding'in CEO'su Berat Albayrak'ın yönetiminde, yabancı madencilik şirketleriyle işbirliği yaparak Türkiye'deki çeşitli maden işletmelerinde faaliyet gösteriyor.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim