CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçmişte AKP'ye yakınlığı ve tartışmalı açıklamalarıyla bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ü makamında ağırladı. Bu buluşma, sosyal medyada geniş çapta eleştirilere neden oldu. Eleştiriler, Özel'in bu tür bir figürü kabul etmesinin parti değerleriyle çeliştiği ve siyasi itibarına zarar verebileceği yönündeydi. Karagöz'ün geçmişteki tartışmalı açıklamaları ve davranışları, bu eleştirilerin odak noktasını oluşturdu.
8 Mayıs 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve danışmanı Emin Şen hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını içeren bir dosyayı açıkladı. Özel, Şen'in ihalelerini ve sosyal medya üzerinden yürüttüğü faaliyetleri detaylandırdı. Özel'in iddialarını desteklemek için Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinden ihale sorgulaması yapılmasını önermesinin ardından, kurumun ihale sorgulama sayfası planlanan bakım tarihinden bir gün önce bakıma alındı. Kamu İhale Kurumu'nun sosyal medya hesabında ise planlı kesintinin duyurusu yer alıyor, ancak erken bakıma alınma ile ilgili bir açıklama yapılmadı.
12 Ocak 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine yanıt verdi. Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklamasını İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olarak değerlendiren Soyer, Özlale'nin 'akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday olmadığını' belirtti. Ayrıca Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini ifade etti.
22 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel'in adaylık ilanının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok CHP'li milletvekili Twitter üzerinden destek mesajları paylaştı. Destek mesajlarında genellikle 'CHP değişirse Türkiye değişir' ifadesi kullanıldı.
15 Eylül 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin 'Tayyip Erdoğan tarzında mücadele edecek birine ihtiyacı olmadığını' ifade etti. Özel, CHP'nin esas gücünün kadrolarının dinamizmi olan bir liderlik anlayışına ihtiyacı olduğunu ve partinin iyi yönetilen bir parti olmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Ayrıca, genel başkanlığa adaylığını yakın bir zamanda açıklaması beklenen Özel, bir dönem üstlenirse CHP'yi en iyi yönetilen kurum yapmayı düşündüğünü söyledi.
5 Eylül 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partileri İYİ Parti ve CHP'nin milletvekili aday listelerini eleştirdi. İnce, CHP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarını kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırarak eleştirdi ve CHP'nin adaylarını geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilişkilendirdi. Özdağ ise İYİ Parti'nin aday listesinde eski eşi olduğunu iddia ettiği bir ismin yer almasını eleştirerek siyasi dostluklar hakkında sert yorumlarda bulundu. Her iki lider de Cumhur İttifakı'nın aday listeleri hakkında yorum yapmadı.
10 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da gerçekleşen seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla şekillendiğini öne sürdü. Hatay'da AKP adayının seçimi 3 bin 361 oy farkla kazanmasının ardından CHP'nin usulsüzlük iddiaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararı memnuniyetle karşıladığını belirtirken, CHP'nin 'tam kanunsuzluk' başvurusu da YSK tarafından reddedildi. Özel, seçmenin bir sonraki seçimde gereken tepkiyi göstereceğini ifade etti.
17 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Gezi Parkı davasında hüküm giyen ve sonrasında TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliyesine karşı çıkarak, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını 'anayasal düzene karşı kalkışma girişimi' olarak değerlendirdi ve derhal bastırılmasını istedi. Özel, bu gelişmeler üzerine partisinin Meclis grubunu olağanüstü kapalı toplantıya çağırdı. Yargıtay, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişti.
8 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023

Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel ve yönetimini eleştirdiğini belirtiyor. Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda, parti içindeki bazı kişilerin kendisine ihanet ettiğini düşündüğünü ifade ettiğini aktarıyor. Koru, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının CHP'nin yeni yönetimini zayıflatabileceğini ve partide yeni bir doğum sancısına yol açabileceğini öne sürüyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte Muharrem İnce'nin yaşadığı gibi bir ayrılık sürecine girebileceğini ima ediyor.
30 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani davasında verilen cezalara tepki gösterdi ve yargılama sürecinin hukuki olmadığını vurguladı. 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 32 yıl dokuz ay, Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi. Özel, davanın siyasi olduğunu ve verilen cezaların kabul edilemez olduğunu belirtti.
16 Mayıs 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirmişti. Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilerine karşı MHP'ye yönelik iftira atmakla suçladı ve CHP'nin aday belirleme sürecinde başarısız olduğunu iddia etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Yalçın'a Twitter üzerinden cevap vererek MHP'nin politik duruşunu eleştirdi ve partinin seçmen kaybettiğini öne sürdü.
7 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 80’inci Genel Kurulu kapsamında düzenlenen akşam yemeğinde konuştu. Özel, Sinan Ateş ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmalarının Türkiye'nin en yüksek tansiyon kaynakları olduğunu belirtti. Hukuk devletine dönülmesi gerektiğini vurgulayan Özel, hukukçulara ve yüksek yargıya güvenin sağlanması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ayhan Bora Kaplan sorusunu yanıtsız bıraktı.
15 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

CHP Milletvekili Özgür Karabat, Batı ülkelerinin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yerine Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini savundu. Karabat, Batılı ülkelerin Türkiye'den nitelikli insan gücünü almayı ve sığınmacıları Türkiye'de tutmayı tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, seçim öncesinde Batı basınında Erdoğan aleyhine artan yayınların AKP ve MHP seçmenini konsolide ettiğini ifade etti. Karabat, Türkiye'nin nitelikli iş gücünün yurt dışına gitmesinin ve mültecilerin Türkiye'de tutulmasının Batı ülkeleri için avantajlı olduğunu ve bu durumun Türkiye'nin ekonomik gelişimine zarar verdiğini dile getirdi.
20 Mayıs 2023

Hatay'da, kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre önde olan AKP adayına, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı beklenmeden mazbata verildi. CHP, bu duruma itiraz ederek yeniden sayım için YSK'ya başvurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK'nın kararını açıklamadan yapılan bu işlemi siyasi baskılarla haksız ve hukuksuz olarak nitelendirerek, vatandaşları YSK önünde toplanmaya çağırdı. Özel, yarın saat 15.00'te YSK önünde olacaklarını duyurdu.
6 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini ziyaret etmesiyle başlayan süreci değerlendirdi. Erdoğan, Özel'in ziyaretinin Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatma potansiyeline işaret etti ve kendi iade ziyaretini yapacağını belirtti. Ancak, Özel'in bu görüşme hakkında herhangi bir açıklama yapmaması, sürecin belirsizliğini korudu. Erdoğan, inisiyatifin kendisinde olduğunu vurgulayarak, siyasi süreçlerde liderlik rolünü ön plana çıkardı.
9 Mayıs 2024
İşaretlediklerim