2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar üç adım atlamada yarışan milli atlet Tuğba Danışmaz, 14,31 metrelik atlayışıyla Türkiye rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'ye şampiyonadaki ilk madalyasını getirdi. İtalyan Dariya Derkach gümüş, Portekizli Patricia Mamona ise bronz madalya elde etti.
4 Mart 2023

Türkiye Satranç Federasyonu, İrlanda'nın Limerick kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda milli satranççıların 12 kategoride şampiyon olup toplam 28 madalya kazandığını duyurdu. 30 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonada, Türk sporcular 12 altın, 9 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı. Türkiye, 17 ülkenin katıldığı şampiyonada en başarılı ülke oldu.
8 Haziran 2024

Paris'te 26 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat oyunlarının rekor sıcaklıklarda oynanacağı tahmin ediliyor. Meteo France'ın raporuna göre yazın nem oranının normalin üzerinde olması bekleniyor ve bu durum sporcuların sağlığını ve performansını olumsuz etkileyebilir. Britanya Sürdürülebilir Spor Derneği'nin raporunda da sporcular aşırı sıcaklar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı uyarıldı. Fransa'da geçen yıl aşırı sıcaklar nedeniyle 5 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.
27 Haziran 2024

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e kaybederek, gümüş madalya elde etti. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergiledi. Ancak son saniyede Mirzazadeh, Kayaalp'i minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı ve son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.
22 Eylül 2023

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazandı. Finalde Rus Sergei Semenov'a tuşla yenilen Kayaalp, böylece kariyerindeki 12. Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Aynı kiloda bronz madalyaları Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov kazandı.
13 Şubat 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türk bayrağını milli boksör Busenaz Sürmeneli ve milli okçu Mete Gazoz taşıyacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan bu iki sporcunun bayrağı taşıyacağını duyurdu. Türkiye, Paris 2024'te 102 sporcu ile 18 farklı spor dalında temsil edilecek.
21 Temmuz 2024

Milli atlet Serkan Yıldırım, Japonya'nın Kobe kentinde düzenlenen Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 100 metre T12 kategorisinde 10.53 saniyelik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazandı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Yıldırım'ın başarısını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından Yıldırım'ı tebrik etti.
18 Mayıs 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Yasemin Adar Yiğit, kadınlar 76 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova ile karşılaşan Yasemin Adar Yiğit, rakibini teknik üstünlükle mağlup ederek üst üste üçüncü, toplamda ise yedinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. İlk devreyi 1-0 geride kapatan Yasemin Adar, sadece bir dakika içinde skoru 12-1'e getirerek üstünlüğünü kanıtladı.
15 Şubat 2024

Milli sporcu Cansu Bektaş, Suudi Arabistan’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda üç bronz madalya kazandı. Bektaş, koparmada 75, silkmede 87 ve toplamda 162 kiloyla bu başarıyı elde etti. Türkiye'yi bu organizasyonda 7'si kadın toplamda 12 sporcu temsil ediyor.
5 Eylül 2023

Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, Denver Nuggets'a karşı oynanan ve 124-114 kaybettikleri maçta attığı 26 sayı ile Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 40 bin sayı barajını aşan ilk oyuncu oldu. Bu başarıyla James, NBA tarihinde normal sezonda 40 bin sayıya ulaşan ilk ve en skorer oyuncu olarak kayıtlara geçti. 39 yaşındaki James, bu maçta ayrıca 4 ribaunt, 9 asist ve 3 top çalma istatistikleriyle oynadı.
3 Mart 2024

Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, NBA'de 39 bin sayıyı geçerek yeni bir rekorun sahibi oldu. Lakers, Utah Jazz'ı 131-99 mağlup ederken, James 17 sayı, yedi ribaunt ve dokuz asistlik performansıyla Vince Carter'ı geride bırakarak tüm zamanların en çok üçlük atan yedinci oyuncusu unvanını kazandı. Ayrıca, Indiana Pacers'ın Atlanta Hawks'ı 157-152 yendiği maç, son 32 yılın normal sezonda en yüksek skorlu maçı olarak kayıtlara geçti.
22 Kasım 2023

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, numunesinde yasaklı bir madde tespit edilmesi nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayacağını açıkladı. Kayaalp, Instagram'da yaptığı açıklamada, kulüp doktorunun onayıyla başlanan tedavi sürecinde güreş için hiçbir güç ve benzeri katkısı olmayan bir maddenin tespit edildiğini belirtti. Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımı geçici olarak askıya alınan Kayaalp, hukuk mücadelesine başladığını ifade etti.
9 Temmuz 2024

Dünya Serbest Dalış Kupası'nda yarışan milli sporcu Şahika Ercümen, Bahamalar'daki Mavi Çukur'da düzenlenen organizasyonun son gününde 100 metreye 3 dakika 14 saniye içinde dalarak Türkiye rekorunu kırdı. Ercümen, Türkiye serbest dalış tarihinde kadınlar ve erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu oldu. Slovenyalı kadın sporcu Alenka Artnik ise 111 metreyi 3 dakika 41 saniyede dalarak dünya rekorunu kırdı.
3 Ağustos 2023

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail'de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Erkekler 800 metre serbest kategorisinde yarışan Tunçelli, 7.48.75'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve olimpiyat A barajını geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tunçelli'yi tebrik etti.
6 Eylül 2023

World Aquatics, Berlin'deki dünya şampiyonasında tüm yüzme stillerini kapsayan yeni bir kategori açıyor. Bu adımın çeşitliliğe ve tüm cinsiyet ve cinsel kimliklere açık olma tavrının bir göstergesi olduğu belirtildi. Trans sporcuların yarışmalara kabul derecelerinin de ileriki günlerde açıklanacağı kaydedildi. Yarışmalara kabul edilebilmek için, yüzücülerin bir uluslararası federasyona bağlı olması gerekiyor.
17 Ağustos 2023

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli sporcu Selçuk Can grekoromen stil 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0 mağlup eden 28 yaşındaki Can, şampiyon oldu. Aynı kiloda gümüş madalyayı Ganizade, bronz madalyaları ise Narek Oganian ve Parviz Nasibov kazandı. Ayrıca, 67 kiloda Murat Fırat, Ermeni rakibi Slavik Galstyan'ı yenerek bronz madalya elde etti.
14 Şubat 2024

Türkiye Özel Sporcular 4×100 Metre Kadın Bayrak Takımı, Virtus Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Aysel Önder, Reyhan Taşdelen, Fatma Damla Altın ve Esra Bayrak’tan oluşan takım, İsveç’in Uppsala kentindeki organizasyonda 49,93 saniyelik dereceleriyle Rusya’nın 50,99 saniye rekorunu kırarak şampiyon oldu. Bu başarı, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından duyuruldu.
14 Haziran 2024

Gram altın, 1830 lira ile yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Temmuz 2023'te 1700 liranın üstünü gören gram altın, bu dönemden beri dalgalı bir seyir izliyor. 7 Ekim’de İsrail-Hamas çatışmasının başlamasıyla yükselişe geçen gram altından yeni bir rekor geldi. Güne 1812 liradan başlayan gram altın 1830 lirayı gördü.
3 Kasım 2023

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'den Selçuk Can ve Alperen Berber altın madalya kazandı. Selçuk Can, grekoromen stil 72 kiloda Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0, Alperen Berber ise grekoromen stil 82 kiloda Islam Ismailovich Aliev'i 4-3 mağlup ederek altın madalyaların sahibi oldu. Bu başarılar, Türkiye'nin güreş alanındaki uluslararası prestijini pekiştirdi.
14 Şubat 2024
İşaretlediklerim