Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmede, Erdoğan'ın yanında bulunan boş koltuk sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Bu koltuk, Erdoğan'ın hem AK Parti lideri hem de cumhurbaşkanı olarak üstünlük kurma ve tek lider olma mesajı verdiği şeklinde yorumlandı. Ayrıca, bu durumun protokol kuralları açısından da bir mesaj içerdiği, Erdoğan'ın koltuğunun tek olması ve Özel'in yanında boş bir koltuk bulunması dikkat çekti.
2 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova'da düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasi kavgaların ne AKP'ye ne de CHP'ye fayda sağlayacağını, ancak milletin zarar göreceğini belirtti. Özel, hükümetin enflasyonu tek haneli rakamlara indirme sözünü tutmadığını ve bu durumun emekli, asgari ücretli ve çalışanları üzdüğünü ifade etti. Ayrıca, kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceklerini ve ülkenin artık kavga, gerginlik istemediğini vurguladı. Konuşmanın ardından sosyal market, kent lokantası ve parkların açılışı yapıldı.
12 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı özel görüşme öncesinde, partisinin eski genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon aracılığıyla görüştü. Bu görüşmeler, Özel'in yarın saat 16.00'da AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan ile yapacağı buluşma öncesinde gerçekleşti. Özel, ayrıca partisinin MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarıyla da görüşmeler yapmıştı.
1 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler' sözlerini üstüne almadığını belirtti. Özel, bu sözlerin ittifak ortağına yönelik olduğunu düşündüğünü ifade etti. Erdoğan ve Özel arasındaki karşılıklı ziyaretler, siyasette bir 'yumuşama' dönemi başlatmıştı, ancak bu durum MHP içinde tansiyonu yükseltmişti. Özel, siyasi partiler arasında nezaket ilişkilerinin korunması gerektiğini vurguladı.
16 Haziran 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i, MHP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle tehdit etti. Yalçın, Özel'in MHP'ye saldırmaya devam etmesi durumunda kendisine haddini bildirmekten çekinmeyeceklerini belirtti. Bu tehdit, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından MHP'de oluşan tepkilerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yalçın, Özel'in MHP'yi hedef alarak seviyesini düşürdüğünü ve korkakça davrandığını iddia etti.
13 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek çeşitli konuları görüştü. Görüşmede, asgari ücrete ara zam, emekli maaşlarının artırılması, Gezi Parkı davası, kayyım uygulamaları ve Sinan Ateş dosyası gibi konular ele alındı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bu görüşmenin Türk siyasi tarihi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti ve CHP'nin diyalog kanallarını açarak topluma fayda sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
11 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC'de düzenlenen Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü törenlerine katıldı ve Türkiye'deki normalleşme sürecinin Kıbrıs'ı da kapsaması gerektiğini belirtti. Özel, Kıbrıs'taki tüm siyasi partilerle görüşmeler yaptığını ve Türkiye'deki tüm siyasi partilerin de bu meseleyi sahiplenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Kıbrıs'a 'abi, ana vatan yavru vatan' söylemiyle değil, dost ve kardeş bir ülke olarak yaklaşması gerektiğini ifade etti. Özel, Türkiye'nin Kıbrıs büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na da sitemde bulunarak, kendilerini karşılamadığı için rahatsızlıklarını Dışişleri Bakanlığı'na bildireceklerini söyledi.
20 Temmuz 2024

Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil ve Özgür Özel arasındaki tartışmayı ele alıyor. Hakan, CHP kaybettiğinde Özgür Özel'in sorumlu tutulduğunu, ancak Yılmaz Özdil'in hiçbir sorumluluk almadığını belirtiyor. Özdil'in CHP'yi eleştirerek kendi kitlesinden destek aldığını ve her durumda kazanan taraf olduğunu vurguluyor.
21 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'ni eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezun edip atamadığı öğretmenleri kusurlu öğretmenlere dönüştüreceğini ve diplomalarını çalacağını iddia etti. Özel, bu durumu Cumhuriyet tarihinin en büyük kumpası olarak nitelendirdi. Ayrıca, teklifin yeterince tartışılmadan geçirilmek istendiğini ve bu durumun öğretmenlerin haklarını gasp edeceğini belirtti. Özel, eğitim müfredatının anayasa yapmak kadar önemli olduğunu vurguladı.
5 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'Bana abla demeyin' eleştirisine 'Eski dosttan düşman olmaz' diyerek yanıt verdi. Akşener, daha önce Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını eleştirerek, Özel'in kendisine ve partisine yönelik tutumundan şikayetçi olduğunu belirtmişti. Özel ise, bu eleştirilere rağmen dostluk mesajı vererek, aralarındaki ilişkinin düşmanlığa dönüşmeyeceğini ifade etti.
29 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin karşılaştığı temel sorunlar, anayasal hak ihlalleri ve uluslararası sıkıntılar gibi konuları gündeme getirecek. Özel, ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davasından tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmasını ve Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep edecek. Bu görüşme, Türkiye'nin iç politikasında önemli bir diyalog olarak değerlendiriliyor.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erikli Baba Cemevi'nde düzenlenen aşure günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kürtler ve Alevilerin eşit hissetmedikleri sürece eşit olmayacaklarını belirtti. Özel, Alevilerin ve Kürtlerin ayrımcılığa uğramadıklarını hissettikleri güne kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Ayrıca, Alevilerin eşitliği için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti.
21 Temmuz 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Özel'in grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olmasının doğru ve etik olmadığını belirtti. Öztunç, Özel'in grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını ifade etti.
15 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Kolları başkanı seçiminde Çiğli Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerin protestosuna sert tepki gösterdi. Özel, protestocuların salondan çıkarılmasını isteyerek, kongrenin başka amaçlara alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, CHP'nin kadın kotası ve eşit temsil konusundaki kararlılığını dile getiren Özel, kadın hakları ve çevreci projelere yönelik taahhütlerde bulundu.
4 Ağustos 2024

MHP, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz’in Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine gelen eleştirileri FETÖ ve teröre bağladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karadeniz’in davranışını eleştirerek, devletin polisinin tarafsız olması gerektiğini vurguladı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise Özel’in eleştirilerine sert yanıt vererek, CHP’yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçladı. CHP, Bahçeli’nin elini öpen özel harekat başkanının emekli edilmesini talep etti.
16 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen bir resepsiyonda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu görüşme, iki lider arasında gerçekleşen önemli bir siyasi diyalog olarak kaydedildi. Görüşmenin içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi.
23 Nisan 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında yazan ve konuşan 154 kişilik bir liste olduğunu ve bu kişilerle hukuki zeminde hesaplaşacaklarını açıkladı. Özgür Özel, bu listeden Yönter ve Semih Yalçın'ı sorumlu tuttu ve Bahçeli'ye vicdanıyla hesaplaşması gerektiğini söyledi. Yönter ise Özel'e yönelik hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
23 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel arasında yapılan bir görüşme sonrası her iki taraf da konuşmama kararı almıştır. Görüşmede, cezaevinde bulunan bazı isimlerin durumu ele alınmış olabilir, ancak resmi bir açıklama yapılmamıştır. Bu durum, yargı üzerinde siyasi pazarlık yapıldığına dair spekülasyonlara yol açmıştır. Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve siyasi liderlerin yargı kararları üzerinde pazarlık yapamayacağını vurgulamaktadır.
6 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılacak olan görüşme, siyasi diyalog ve müzakerelerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ancak, CHP içerisindeki bazı isimler bu görüşmeyi sabote etmeye çalışıyor. Ekrem İmamoğlu, görüşme öncesinde yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi ve muhalefet içindeki farklı yaklaşımlar bu süreçte ön plana çıktı. Özgür Özel ise görüşmeye kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
1 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Muhsin Şentürk'ü Yargıtay başsavcılığına atamasını eleştirdi. Özel, bu atamanın 31 Mart'tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme sürecine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, mevcut anayasaya uyulmadan yeni bir anayasa talep edilmesini eleştirdi ve yüksek yargının pazarlıkların yapılacağı bir yer olmaması gerektiğini vurguladı.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim