Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın yüzde 30'a yükseltildiğini duyurdu. Ayrıca en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığını belirtti. Erdoğan, küçük işletmelere verilen asgari ücret desteğinin de 400 liraya yükseltildiğini ifade etti. Daha önceki açıklamada zam oranının yüzde 25 olacağı belirtilmiş ve sosyal medyada bu oran tepki çekmişti.
4 Ocak 2023

Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı ve bakanların enflasyonla mücadele etmek yerine meydanlarda muhalefeti suçlayıp propaganda yaptıklarını eleştiriyor. İstanbul'daki kent yoksulluğuna dikkat çekerek, iktidarın ve adaylarının vaatlerinin gerçekçi olmadığını ve halkın ekonomik zorluklar karşısında çaresiz bırakıldığını vurguluyor. Taşgetiren, iktidarın halkın gerçek durumunu görmemesi ve çözüm üretmemesi konusunda eleştirilerini dile getiriyor.
17 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, bayramlarda emeklilere verilen ikramiyenin üç bin liraya yükseltileceğini açıkladı. Erdoğan, bu artışın bütçe imkanları zorlanarak gerçekleştirileceğini belirtti. Daha önce emekliler her bayram iki bin lira ikramiye almaktaydı.
16 Şubat 2024

Memduh Bayraktaroğlu, AKP Meclis Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun seçimlerden sonra emeklilere seyyanen zam yapılacağına dair vaadini eleştirdi. Akbaşoğlu'nun, bir milyar varillik petrol çıkarılacağını ve fiyatların düşeceğini belirterek emeklilere zam yapılacağını söylediği bir konuşmasına atıfta bulunarak, bu vaadin gerçekleşmesinin belirsizliğine dikkat çekti. Bayraktaroğlu, bu durumu Nasrettin Hoca'nın açlıktan ölen eşeğine yazın yeşil çimen vaat eden fıkrasıyla karşılaştırarak, vaadin gerçekleşme ihtimalinin düşüklüğüne işaret etti.
14 Mart 2024

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memur maaşlarında yüzde 25 oranında bir artış yapılacağını duyurdu. Bu açıklama, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yıllık enflasyon oranını yüzde 64,27 olarak açıklamasının ardından geldi. 2022 yılı ikinci altı aylık dönem için belirlenen enflasyon farkı ise yüzde 15,4 olarak hesaplandı.
3 Ocak 2023

İhsan Çaralan, son dönemde gerçekleşen işçi eylemlerinin, emekçilerin taleplerini açıkça ifade edip birleştiğinde alanlara çıkmaktan çekinmediğini gösterdiğini belirtti. Erdoğan-Şimşek programı kapsamında asgari ücretliye ara zam yapılmayacağı, emeklilere düşük zam yapılacağı ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılacağı gibi uygulamaların işçi sınıfını zor durumda bırakacağını vurguladı. CHP'nin emek mücadelesine yakın durmasının önemli olduğunu ancak partinin emekçilerin sendikalarının yerine geçerek hareket etmesinin mücadeleyi zorlaştırabileceğini ifade etti. Çaralan, emekçilerin talepleri etrafında birleşerek kemer sıkma politikalarına karşı ortak mücadele etmesinin önemine dikkat çekti.
28 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağını duyurdu. Ayrıca, deprem sonrası inşa edilecek afet konutları ve köy evleri hakkında bilgi verdi, üniversitelerdeki eğitim durumu, HDP'nin seçim stratejisi, HÜDA-PAR desteği ve eski bakan Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, İstanbul'da kentsel dönüşümün önemine ve muhalefetin eleştirilerine de değindi.
22 Mart 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin bayramdan önce yatırılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu yıl emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarıldığını açıklamıştı. Işıkhan, ikramiyelerin takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini ve tarihlerin yakın zamanda açıklanacağını belirtti. Ayrıca, beş yıl içinde 2,5 milyon EYT'linin sisteme gireceğini ve şu anda EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon vatandaşın bulunduğunu ifade etti.
25 Mayıs 2024

Bilal Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin büyük bir felaket olduğunu ve bu düzenleme ile kandırıldıklarını belirtti. Erdoğan, muhalefeti popülist politikalarla gençleri kandırmakla suçladı ve erken emeklilik sisteminin mali yükünü eleştirdi. Ayrıca, gençlere daha fazla çalışmayı ve üretken olmayı teşvik eden bir yaşam tarzını benimsemeleri gerektiğini vurguladı. Etkinlikte gençlere kitap tavsiyelerinde de bulunan Erdoğan, Batı ve Doğu düşünce sistemlerini karşılaştırarak, Türkiye'nin Batı'yı yakalayabileceğini ve geçebileceğini ifade etti.
16 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilerin maaş zammı beklentilerine kapıyı kapatırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik olarak tiyatro, kültür turları ve çeşitli indirimler içeren bir dizi kampanyanın hayata geçirileceğini duyurdu. Bu adımlar, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve sosyal, kültürel yönden zenginleştirmeyi amaçlıyor. Kampanyalar, PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Hava Yolları, TCDD, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolar gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda uygulanacak.
25 Mart 2024

Türkiye Emekliler Platformu Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, emeklilerin hakları görüşülürken masada olmadıklarını ve kimsenin onlara danışmadığını belirtti. Çalışkan, Türkiye'deki emeklilerin yaşam standartlarının Avrupa'nın gerisinde kaldığını ve emeklilerin sendikalaşmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, 2023'te çalışanlara verilen seyyanen artışın emeklilerle çalışanlar arasındaki gelir makasını çok açtığını ve taban aylığın asgari ücret düzeyine getirilmesini talep etti.
2 Temmuz 2024

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesini öngören madde kabul edildi. Emekliler, artan enflasyona karşı maaşlarının yetersiz olduğunu belirterek zam talebinde bulunuyorlar. Önceki haftalarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeneceğini açıklamıştı ancak çalışan emeklilerin bu ödemeden yararlanamayacağı belirtilmişti.
25 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın İstanbul mitinginde yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşları için düzenleme yapacaklarını belirtti. Ayrıca, memur maaşlarına temmuz ayında enflasyon farkının yanı sıra refah payı artışı yapılacağını ve bu konuda salı günü kamuoyuna bilgi verileceğini duyurdu. Erdoğan, asgari ücretin dolar bazında üç buçuk kat artırıldığını ve 8 bin 500 liranın üzerine çıkarıldığını, gelişmelere göre bu rakamın da gözden geçirileceğini ifade etti.
7 Mayıs 2023

Murat Muratoğlu, emekli maaşlarının bayram öncesi yatırılmamasını eleştirerek, enflasyonun sebebi olarak iktidarı suçladı. İktidarın kötü yönetimi nedeniyle her hamlenin zarara yol açtığını belirtti. Emekli maaşlarının geç ödenmesinin ekonomik sorunları çözmeyeceğini vurguladı.
17 Haziran 2024

Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların temmuz zam farkları 26 Temmuz’da yatırılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin toplam fark tutarını 11 milyar lira olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşları konusunu gündeme alacaklarını belirtti. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira olarak belirlendi.
22 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bu zammın ardından en düşük emekli memur maaşı 7 bin 600 lira, asgari ücret ise net 8 bin 500 TL oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 64,27 olarak açıklanmıştı. Yapılan zamla birlikte çeşitli kamu görevlilerinin ve emeklilerin yeni maaşları belirlendi.
3 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinop'ta düzenlenen bir mitingde emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a emekli maaşlarına seçimden önce zam yapılması için Meclis'te kanun teklifi geçirme çağrısında bulundu. Özel, 2002 yılında en düşük emekli maaşının bir buçuk asgari ücret düzeyinde olduğunu belirterek, emeklilere asgari ücret düzeyinde, yani 7 bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade etti. Özel, bu teklifin seçimden önce, önümüzdeki hafta Meclis'te ele alınmasını önerdi.
21 Mart 2024

Celal Özcan, emekli aylığında yapılan 2500 TL'lik artışın maliyetinin işverenlere yansıtılacağını belirtti. Kanun teklifinde kısa vadeli sigorta kolları prim oranının %2'den %2,25'e çıkarılması ve 5 puanlık EYT prim teşvikinin kaldırılması öngörülüyor. Bu düzenlemelerle işverenlerin maliyetlerinde artış olacak ve SGK aylık 2 milyar lira ek gelir elde edecek. Düzenlemenin özellikle SSK kapsamında işçi çalıştıran işverenler ve Bağ-Kur sigortalılarını etkilemesi bekleniyor.
24 Temmuz 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanları ve memur emeklilerinin maaş zam oranının belirleneceği Kamu Görevlileri Hakem Heyeti toplantısıyla ilgili konuştu. Işıkhan, memur ve emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini ifade etti. Kamu İşveren Heyeti’nin 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri sürecini başarıyla tamamladığını ve maaş artışına yönelik son sözün Hakem Heyeti’nde olduğunu belirtti.
30 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş sınırı olmaksızın 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyurduğu EYT düzenlemesi, Meclis'in tatile girmesiyle ertelenmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlemenin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesinin planlandığını belirtmişti. Ancak AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bakanlığın düzenlemeyi henüz Meclise göndermediğini ve düzenlemenin Meclise gelmesinin ardından 10 günlük bir çalışma süresi gerektiğini ifade etti.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim