6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremin sekizinci gününde, aralarında altı ve 12 yaşında iki çocuğun da bulunduğu altı kişi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında Adıyaman ve Hatay'da bulunan bireyler var. Ayrıca, Somalı madencilerden oluşan bir ekip, Adıyaman'da bir kişiyi enkazdan çıkardı. AA tarafından hazırlanan infografiğe göre, 141 ile 163 saatler arasında en az 41 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı.
13 Şubat 2023

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda yabancı uyruklu bir çocuğu döven 41 yaşındaki D.A. gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince incelendiğini ve zanlının tespit edilerek yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, çocuklara yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.
29 Ağustos 2024

Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) 2014 ile 2023 arasını kapsayan raporuna göre, dünya genelinde 62 bin 285 düzensiz göçmenin öldüğü ya da kaybolduğu açıklandı. Raporda, göçmenlerin büyük bir kısmının boğularak hayatını kaybettiği ve ölenlerin önemli bir bölümünün Afrika veya Asya'dan gelip Akdeniz'i geçmeye çalışırken yaşamını yitirdiği belirtildi. Kimliği belirlenebilenlerin üçte birinden fazlası silahlı çatışmaların yaşandığı Afganistan, Burma, Suriye ve Etiyopya gibi ülkelerin vatandaşları. 2023, 8 bin 541 göçmenin hayatını kaybettiği ile en ölümcül yıl olarak kaydedildi.
26 Mart 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi mendireğe çarptıktan sonra batmış ve 12 kişilik Türk mürettebatından beşinin cesedine ulaşılmıştı. Kaybolan yedi denizciyi bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 16'ncı gününde devam ediyor. Hem karada hem denizde yapılan aramalarda Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri, özellikle Erdemir Limanı bölgesine yoğunlaşmış durumda.
4 Aralık 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 129 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 24'ü tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleri tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.
19 Şubat 2023

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF), mayıs ayına ilişkin iltica verilerini açıkladı. Yılın ilk beş ayında toplam 103 bin 467 iltica başvurusu yapılırken, Türkiye'den yapılan başvurular 14 bin 451 olarak kaydedildi. Türkiye, Almanya'ya iltica başvurularında Suriye ve Afganistan'ın ardından üçüncü sırada yer aldı. Başvurularda genel bir düşüş eğilimi gözlemlense de Türkiye'den yapılan başvurular hız kesmiyor.
7 Haziran 2024

Antalya'nın Kaş ilçesinde sahil güvenlik ekipleri, cezaevinden izinli çıkıp teslim olmayan firari M.H.K'yı yüzerek Yunanistan'a bağlı Kızılhisar Adası'na geçmeye çalışırken yakaladı. Firari, Kaş Başsavcılığı'na sevk edildi. Olay, Türkiye-Yunanistan sınırında gerçekleştiği için iki ülke arasında güvenlik ve sınır kontrolü konularında dikkat çekici bir durum oluşturdu.
15 Ağustos 2024

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kız çocuğuna akrabası olan bir Suriyelinin cinsel tacizde bulunması üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırılar düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, tacizcinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayları vandallık olarak nitelendirerek muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Taha Akyol, bu olayların Türkiye'nin göçmen taşıma kapasitesinin üstünde göçmen kabul etmesinden kaynaklandığını belirtti.
2 Temmuz 2024

UNICEF'in raporuna göre, Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya tehlikeli Orta Akdeniz göç yolunu kullanarak geçmeye çalışan çocuklar büyük risk altında. 2018'den bu yana yaklaşık bin 500 çocuğun bu yolda hayatını kaybettiği veya kaybolduğu tahmin ediliyor. Her hafta ortalama 11 çocuğun öldüğü veya kaybolduğu belirtiliyor. Kayıt dışı gemiler nedeniyle gerçek sayının daha yüksek olabileceği ve hayatını kaybeden çocukların sayısının doğrulanmasının zor olduğu ifade ediliyor.
15 Temmuz 2023

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremler sonucunda ölenlerin sayısı 45 bin 89'a çıktı. Yaralı sayısı hakkında yeni bir bilgi verilmezken, son bilgilerde 108 bin 68 yaralı olduğu belirtilmişti. Depremlerden bu yana 11 bin 20 artçı sarsıntı kaydedildi ve bölgeden 1 milyon 971 bin 589 kişi tahliye edildi.
1 Mart 2023

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmada çalışan iki işçi, kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybetti. Olayın ardından Anadolu Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve dört kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınan kişilerin kepçe ve kırıcı operatörleri olduğunu, müteahhitin ise Muğla'da arandığını açıkladı.
12 Ağustos 2024

Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Göç Örgütü'nün açıklamasına göre, 2023'ün ilk çeyreğinde Orta Akdeniz'de göçmen geçişleri sırasında 441 kişi yaşamını yitirdi. Bu sayı, 2017'den bu yana bir çeyrekte kaydedilen en yüksek ölüm sayısı olarak belirlendi. Kurtarma müdahalelerindeki gecikmeler ve sivil toplum kuruluşlarının operasyonlarına getirilen engeller, bu artışta etkili oldu. IOM Genel Direktörü Antonio Vitorino, bölgedeki insani krizin tahammül edilemez bir duruma geldiğini belirtti.
13 Nisan 2023

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyayla hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Olay, 9 Eylül Cumartesi gecesi meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
11 Eylül 2023

Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Göç Örgütü'nün 2024 Dünya Göç Raporu'na göre, Türkiye yaklaşık 3,6 milyon mülteci ile dünyada en fazla mülteci barındıran ülke oldu. Bu mültecilerin çoğunluğu Suriyelilerden oluşuyor. Raporda ayrıca, uluslararası göçün ekonomik büyüme ve insani gelişme için önemli bir itici güç olduğu ve uluslararası bağışların 2000'den 2022'ye kadar büyük oranda arttığı belirtiliyor. Dünya genelindeki uluslararası göçmen sayısı 281 milyon, yerinden edilenlerin sayısı ise 117 milyon olarak raporlandı.
7 Mayıs 2024

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Bodrum'dan Van'a giden bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada üçü ağır olmak üzere 14 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Malatya'daki hastanelere kaldırıldı.
14 Ağustos 2024

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda yabancı uyruklu bir çocuğu döven 41 yaşındaki D.A. tutuklandı. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan sonra polis tarafından incelendi ve D.A. gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, D.A.'nın 'Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklandığını açıkladı.
30 Ağustos 2024

İstanbul’un Fatih ilçesinde polis, Eminönü sahilinde bir aracın kasasına midye yüklendiğini tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda yasadışı midye avcılığı yapan iki şüpheli gözaltına alındı ve yaklaşık 1 ton ağırlığında 36 çuval midye denize döküldü. Gözaltına alınan şüphelilere 52 bin 484 lira para cezası verildi.
7 Temmuz 2024

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023
İşaretlediklerim