Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Erdoğan, Fenerbahçe'nin Türk sporunun önemli bir parçası olduğunu ve kulübün başarılarının Türkiye'nin başarısı olarak görüldüğünü belirtti. Ali Koç, Fenerbahçe'nin çeşitli spor dallarında elde ettiği başarıları vurguladı ve Erdoğan'a imzalı forma hediye etti. Görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
17 Eylül 2024

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, kulüp başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri tarafından tepki gösterildi. 'Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe' ve 'Taraftar istifa' şeklinde tezahüratlar yapıldı. Koç'un 'Biz başarısızlığı isteyerek mi yapıyoruz' sorusuna 'Evet' yanıtı gelince gerginlik arttı ve toplantıya ara verildi.
17 Haziran 2023

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylar hakkında konuştu. Doğan, Trabzonspor'un ceza alması gerektiğini kabul ederken, adaletin herkes için eşit olması gerektiğini vurguladı. Sahaya giren taraftarların ve yaşanan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de benzer olayların yaşandığını ancak Trabzonspor'a yönelik bir adaletsizlik olduğunu iddia etti. Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve olaylı geçen maçta Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği, maç sonrası yaşanan şiddet olayları ve gözaltına alınan taraftarlar hakkında bilgi verildi.
20 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına yeniden aday olan Mehmet Büyükekşi'yi sert bir dille eleştirerek tebrik etti. Koç, Büyükekşi'nin yönetim tarzını ve TFF'nin süreç yönetme beceriksizliğini eleştirirken, seçim sürecinin antidemokratik olduğunu vurguladı. Büyükekşi, Koç'un eleştirilerine tepki gösterdi ve Koç özür diledi. TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Büyükekşi ve eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aday olarak yarışıyor.
18 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verdi. Cezanın sebebi, Timur'un bir programda yaptığı, 'sportmenliğe aykırı hareket' ve 'hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar' olarak belirtildi. Timur, daha önce bir spor programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti.
26 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanının Ferhat Gündoğdu olduğunu açıkladı. Bu atama, Türk futbolunda hakem yönetimi ve organizasyonunda önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor. Yeni başkanın atanması, hakemlerin performansı ve futbol maçlarının yönetimi üzerinde etkili olabilir.
23 Temmuz 2024

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumunu gelecek hafta karara bağlayacak. Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti ve partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Özcan'ın sağlık sorununu gerekçe göstererek savunma yapmak üzere YDK'ye gelememesi nedeniyle karar ertelendi.
20 Temmuz 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının hakemi Ali Palabıyık'ın performansını eleştirerek, Fenerbahçe'ye yönelik sistematik saldırılar olduğunu iddia etti. Yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Koç, hükümetin ve siyasetin bu duruma müdahale etmemesini eleştirerek, onların da bu durumun bir parçası olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline karşı yönetim kurulu oylamasında devam kararı alındığını belirtti.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise sportmenliğe aykırı hareketler ve açıklamalar nedeniyle bir maç men ve toplamda 130 bin lira para cezası aldı.
24 Mart 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, bu sloganları kınayan ve stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunan spor kulüplerinin yönetim kurullarında AKP ve MHP'li isimlerin bulunduğu ortaya çıktı. Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ümraniyespor ve Afyonspor gibi kulüplerin yönetimlerinde yer alan bu isimlerin, çeşitli siyasi bağlantıları ve görevleri bulunuyor.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemlere yönelik fiili saldırılarda uygulanacak olan puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti. Bu karar, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer büyük kulüplerin itirazları sonucu alındı. İptal edilen madde, futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin hakemlere saldırması durumunda uygulanacak cezaları içeriyordu. Bu kararla birlikte, hakemlere yönelik saldırılar sonucunda uygulanacak disiplin cezalarında bir değişiklik yapılmış oldu.
22 Mart 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın basın toplantısında, Trabzonspor taraftarlarının Fenerbahçe maçında sahayı basması konuşuldu. AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikeci kulüp' olarak nitelendirirken, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, siyasetin spora müdahalesini eleştirdi ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorgulanması gerektiğini vurguladı. Genç, Suiçmez'in sözleri üzerine salonu terk etti.
20 Mart 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Trabzon'da gerçekleşen ve Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan olaylı derbinin ardından, disiplin sevklerinin gecikmesinin iki ana nedeni olduğu belirtiliyor. Birincisi, Fenerbahçe'nin çekilme gündemiyle yapacağı toplantının sonucunun beklenmesi. İkincisi ise, sahaya ilk atlayan maskeli saldırgana karşılık veren Fenerbahçeli Bright Osayi Samuel ile ilgili yeni görüntülerin incelenmesi. Bu görüntülerin incelenmesi, cezai işlemlerin lehte veya aleyhte değişmesine neden oluyor.
27 Mart 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Fenerbahçe'de başkanlık için Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışıyor. Ülker Stadı'nda yapılan mali genel kurulda, Yıldırım ve ekibi ile mevcut başkan vekili Erol Bilecik arasında gerginlik yaşandı. Yıldırım, genel kurul başkanı Vefa Küçük ile yaşadığı tartışmanın ardından kongreyi terk etti. Yıldırım, adaylıktan çekilmeyeceğini ve Fenerbahçe'ye 50 milyon dolar teminat mektubu vereceğini açıkladı.
8 Haziran 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yanındakiler hakkında stadyum görevlilerini dövmekle suçlayarak suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'u camiaları karşı karşıya getirmekle suçladı ve bu davranışlarının hesabını soracağını belirtti. Ali Koç ise Özbek'in çağrısını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Gerilim, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbi sonrasında da devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimlerinin planlanandan daha erken bir tarihte yapılması gerektiğini belirtti. Çeşitli kulüpler, mevcut TFF yönetimini kriz yönetiminde başarısız olmakla suçluyor ve Mehmet Büyükekşi liderliğindeki yönetimin değiştirilmesi çağrısında bulunuyor. Kulüpler, değişim için imza toplarken, TFF'nin seçimler için belirlediği tarih olan 18 Temmuz'u işaret etmesine rağmen, Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri seçimlerin daha erken bir tarihte yapılması konusunda ısrar ediyor.
16 Nisan 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024
İşaretlediklerim