Madonna, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Copacabana plajında ücretsiz bir konser düzenledi ve bu etkinliğe 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Konser, Madonna'nın 'Celebration' turnesinin son ayağını oluşturuyor ve sanatçı sahnede iki saatten fazla kaldı. Konser için Rio'nun eyalet ve şehir yönetimleri 3,9 milyon dolar harcadı, ek masraflar ise özel sponsorlar tarafından karşılandı. Güvenlik için etkinlik alanı çevresinde 3 binden fazla polis görevlendirildi.
5 Mayıs 2024

Ariana Grande ve Dalton Gomez, Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla resmen boşandı. Çift, pandemi sırasında yakınlaşmış ve 2021'de evlenmişti ancak ilişkileri uzun sürmedi. Grande, Gomez'e 1,25 milyon dolar tazminat ödeyecek ve ek olarak Los Angeles'daki evin satış tutarının yarısını ve avukatlık masraflarını karşılayacak. Grande'nin yeni bir ilişkiye başladığı ve yeni albümünün başarısı da haberde yer aldı.
20 Mart 2024

Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in 2013'te geçirdiği kayak kazasından bu yana tedavisi devam ediyor ve yıllık masrafı 7 milyon doları buluyor. Ailesi, bu yüksek maliyetleri karşılamakta zorlanıyor ve bu nedenle birçok değerli mülkü satmak zorunda kaldı. Son olarak, Schumacher'in sekiz adet kol saati Cenevre'deki bir müzayedede 4 milyon 400 bin dolara satıldı.
18 Mayıs 2024

İspanya'da ünlü San Fermin Festivali'ne bir gün kala, boğa güreşi karşıtı örgütler Pamplona kentinde eylem düzenledi. Anima Naturalis ve PETA gibi örgütler, boğa güreşlerinin 'Orta Çağ işkencesi' olduğunu savunarak, güreşlerin yasaklanması için imza kampanyası başlattı. İspanya'da her yıl 18 bin ile 20 bin arasında boğanın arenalarda öldürüldüğü ve İspanyolların yüzde 50'sinden fazlasının boğa güreşlerinin yasaklanmasını ya da kısıtlanmasını istediği belirtildi.
5 Temmuz 2024

Amerikan müzik şirketi Sony Music, pop müziğin efsane ismi Michael Jackson'ın şarkılarından oluşan kataloğun yarısını yaklaşık 600 milyon dolara satın aldı. Bu anlaşmanın, bir solo sanatçı için şu ana kadar yapılmış en büyük anlaşma olduğu belirtiliyor. Kataloğun değerinin toplamda 1,2 milyar doları aştığı tahmin ediliyor. Anlaşma, Jackson'ın sahibi olduğu Mijac şirketi aracılığıyla Ray Charles, Elvis Presley ve Aretha Franklin gibi diğer ünlü sanatçıların bazı şarkılarını da kapsıyor.
11 Şubat 2024

Pablo Picasso ile 10 yıllık birlikteliğin ardından ayrılan ve sanat dünyasında dışlanan Françoise Gilot'un eserleri, Paris'teki Picasso Müzesi'nde sergilenecek. Gilot, Picasso'nun baskılarına rağmen ABD'de başarılı bir kariyer yapmayı başardı. Picasso Müzesi'nde Gilot'a adanmış bir oda açılması, Fransa'daki kamu koleksiyonlarında sınırlı yer bulmasının değişmesi umuluyor. Gilot'un eserleri yıl sonuna kadar müzede ziyaretçilere açık olacak.
16 Mart 2024

İspanya'nın Carmona kentindeki bir antik Roma mezarında, 2 bin yıllık şarap bulundu. Bu keşif, şimdiye kadar sıvı halde bulunan en eski şarap olarak kabul ediliyor. Şarabın kimyasal analizleri Cordoba Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yapıldı ve bu keşif, Roma cenaze uygulamaları ve cinsiyet rollerine dair yeni bilgiler sunuyor. Ayrıca, antik şarabın bileşimi, eski koruma teknikleri ve tarımsal uygulamalar hakkında da önemli ipuçları veriyor.
23 Haziran 2024
İşaretlediklerim