Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 2024-2025 sezonunun açılış konserini Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirecek. Orkestra, kuruluşunun 25. yılını kutlamak amacıyla 3 Ekim'de düzenlenecek konserde, orkestra şefi Oğuzhan Kavruk yönetiminde Hollywood filmlerinin sevilen müziklerini seslendirecek. Konserde Star Wars, Harry Potter, Karayip Korsanları gibi unutulmaz filmlerden seçilen eserler dinleyicilere sunulacak. Biletler 'Biletinial' internet sitesi ve Atatürk Kültür Merkezi gişesinden temin edilebilecek.
3 Eylül 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından desteklenen İstanbul Film Festivali'nin 43. düzenlemesi, 17-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'un iki yakasındaki altı salonda gerçekleştirilecek. Festivalin biletleri yarın satışa çıkacak. Bu yıl festivalin öne çıkan konukları arasında yönetmen Wim Wenders ve oyuncu Kôji Yakusho yer alıyor. Festivalde, 150'ye yakın film gösterimi yapılacak ve Berlin Film Festivali'nde ödül kazanan filmler de izleyiciyle buluşacak.
4 Nisan 2024

Hard rock ve heavy metal türünün öncülerinden İngiliz rock grubu Deep Purple, 25 Haziran'da İstanbul'da Küçükçiftlik Park'ta üçüncü kez konser verecek. Grup, dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satışına sahip ve 'Smoke On The Water', 'Highway Star' gibi şarkılarla tanınıyor. Konser biletleri 20 Şubat'ta satışa çıkacak. Deep Purple, 50 yılı aşkın sürede 22 stüdyo albümü yayımladı ve 'Dünyanın En Etkili Grupları' arasında 5'inci sırada yer aldı.
18 Şubat 2024

Türkücü Yavuz Bingöl, Şanlıurfa'da düzenlenen bir konserinde seyirci sayısının az olması nedeniyle sahneden indi ve konserini iptal etti. Bingöl, sahneden inerken dinleyicilerden özür diledi. Daha sonra Instagram hesabından bir açıklama yapan Bingöl, konserin bayram sonrasına ertelendiğini belirtti, ancak iptal etme gerekçesini açıklamadı.
25 Haziran 2023

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, 27 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında 14'üncü 'İtalyan Sinemasıyla Buluşma' etkinliğini düzenliyor. Etkinlik kapsamında, uluslararası festivallerde gösterilen sekiz İtalyan filminin Türkiye prömiyeri yapılacak. Filmler, İtalyan Kültür Merkezi ve Sinematek/Sinema Evi Kadıköy'de, orijinal dilinde ve Türkçe ile İngilizce altyazılı olarak izlenebilecek. Etkinlik, Matteo Garrone'nin 'Kaptan Benim' filmiyle başlayıp, Paola Cortellesi'nin 'Hâlâ Umut Var' filmiyle sona erecek.
22 Kasım 2023

Rize'de düzenlenmesi planlanan 'Gençlik Baharı Karşılıyor' temalı ücretsiz halk konseri, Rize Valiliği tarafından iptal edildi. Konserin iptal edildiğini Marsis grubunun solisti Korhan Özyıldız Twitter üzerinden duyurdu ve iptal kararına tepki gösterdi. Fındıklı Belediyesi, iptal edilen konseri kendi bölgelerinde düzenleyeceğini ve konserin 9 Mayıs Salı günü Hayati Aykut Parkı'nda gerçekleşeceğini açıkladı.
8 Mayıs 2023

Bayram tatilinde İstanbul'u sanatla keşfetmek isteyenler için İstanbul Modern, dünyaca ünlü sergileri ve etkinlikleriyle kapılarını açıyor. Müzede, 'Yüzen Adalar', Ozan Sağdıç'ın 'Fotoğrafçının Tanıklığı' ve 'Zamansız Meraklar' gibi çeşitli sergiler ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca, Renzo Piano'nun yeni müze binasının yapım hikâyesini anlatan bir sergi ve Boğaziçi ile Haliç'in buluştuğu noktada yer alan yansıtma havuzu ile benzersiz bir seyir deneyimi de sunulmaktadır. İstanbul Modern, bayramın birinci günü hariç diğer günler ziyarete açık olacak.
7 Nisan 2024

Alman heavy metal grubu Scorpions, 2016 yılından bu yana ilk kez Türkiye'de konser verecek. 23 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'daki KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacaklar. Bu konser, grubun 'Love at First Sting' albümünün 40. yıl dönümü turnesi kapsamında gerçekleşecek. Konser biletleri 15 Aralık'ta satışa sunulacak.
11 Aralık 2023

İtalyan Kültür Merkezi, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Atatürk'ün en ünlü heykellerine imza atan İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica'nın çalışmalarına odaklanan bir çalıştay düzenliyor. Canonica, Cumhuriyet'in ilk yıllarında Türkiye'ye davet edilerek bugün önemli birer simge olan anıt ve heykelleri yapmıştır. Çalıştay, 3 Kasım'da İtalyan Kültür Merkezi'nde yer alan Casa di Italia Tiyatrosu'nda gerçekleşecek ve ücretsiz olarak herkesin katılımına açık olacak.
30 Ekim 2023

Eylül ayıyla birlikte İstanbul, uluslararası sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmaya başladı. İstanbul Modern'de Chiharu Shiota ve Olafur Eliasson'un sergileri, Pera Müzesi'nde Macar sanatçıların eserleri, Sakıp Sabancı Müzesi'nde Georg Baselitz'in eserleri ve Borusan Contemporary'de Doug Aitken'in sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Bu sergiler, farklı ülkelerden sanatçıların yenilikçi ve etkileyici eserlerini İstanbul'da bir araya getiriyor.
28 Eylül 2024

İzlandalı-Danimarkalı sanatçı Olafur Eliasson’un Türkiye’deki ilk sergisi 'Senin beklenmedik karşılaşman' İstanbul Modern’de açıldı. Sergi, su, ışık, renk, algı, hareket, geometri ve çevre gibi konulara odaklanan 40’a yakın yapıtı içeriyor. Açılışa yaklaşık 2 bin sanatsever katıldı ve sergi 9 Şubat 2025’e kadar devam edecek. Eliasson, İstanbul’un sanat kariyerinde önemli bir yeri olduğunu belirtti.
7 Haziran 2024

İstanbul Komedi Festivali, çağdaş sanatçı Mevlut Akyıldız'ın 'Altı da İstanbul, üstü de İstanbul' isimli desen sergisiyle açılışını yapacak. Festivalin sembolü olan İstanbul Boğazı'nın martıları, Akyıldız tarafından sanat eserine dönüştürüldü. Sanatçının üç deseni, festivalin altıncı yılı için özel üretim t-shirt ve bez çantalar üzerine uygulandı. Akyıldız'ın 90'lı yıllardan 28 eseri, festival boyunca Maximum Uniq Hall'de sergilenecek.
25 Ekim 2023

İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta düzenlenen konserde Duman grubu, 11 yıl aradan sonra çıkardıkları yeni albümlerinden iki şarkıyı tanıttı. Konser alanı yoğun duman ve neon ışıklarla kaplıydı, yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Katılımcılar, yeni şarkıları ezbere söyleyerek coşkulu anlar yaşadı. Konserin sonunda grup, seyircilerin yoğun isteği üzerine sahneye geri dönerek 'Kufi' şarkısını bir kez daha seslendirdi.
30 Haziran 2024

Çağdaş sanatın önemli etkinliklerinden biri olan 18'inci Contemporary İstanbul, Tersane İstanbul'da ziyarete açıldı. Etkinlik, 22 ülkeden 67 galeri ve 8 müzenin katılımıyla 591 sanatçının 1537 eserini sergiliyor. Etkinlikte ayrıca, fotoğrafın bir sanat formu olarak önemini vurgulayan 'CI Photo Focus', genç galerilere alan açan 'Project Spotlight', her sanatçının farklı vizyonuna özel bir bakış sunan 'Solo Shows' gibi bölümler yer alıyor. Etkinlik, 1 Ekim'e kadar sürecek.
28 Eylül 2023

İstanbul Modern Sinema, 2023 yılına damgasını vuran beş hit filmi 'TOP 5' başlığı altında 8-13 Haziran tarihleri arasında izleyicilerle buluşturacak. Gösterilecek filmler arasında Cannes'da büyük ödül kazanan 'İlgi Alanı', Oscar'da en iyi animasyon seçilen 'Çocuk ve Balıkçıl', Martin Scorsese'nin 'Dolunay Katilleri', Film Comment dergisinin en iyi filmi seçtiği 'Bir Skandalın Peşinde' ve Romanya'nın Oscar adayı 'Dünyanın Sonundan Çok da Bir Şey Beklemeyin' yer alıyor. Biletler İstanbul Modern'in web sayfasından satın alınabilirken, Perşembe günleri tüm sinema gösterimleri ücretsiz olacak.
27 Mayıs 2024

Piyanist İlyun Bürkev, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde düzenlenen Philadelphia Müzik Festivali'nde kendi yaş grubunda birincilik ödülü ve tüm kategorilerde Grand Prize ödülü kazandı. Bürkev, 13-26 Temmuz tarihleri arasında 8-19 yaş grubundan 57 müzisyenin katıldığı yarışmada 14-15 yaş kategorisinde finale kalan tek piyanist olarak Edvard Grieg'in Piano Concerto in A minor, Op.16 eseriyle ödül aldı. Bürkev, İKSV'nin 52'nci İstanbul Müzik Festivali'nde ve 21'inci Gümüşlük Festivali'nde de performans sergileyecek.
28 Temmuz 2024

Fatih Akın’ın 2005 yılında çektiği ‘İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek’ belgesel filmi, restore edilmiş kopyasıyla 5 Temmuz’dan itibaren MUBI platformunda izleyicilerle buluşacak. Belgesel, İstanbul'da farklı kitlelere müzik yapan bir grup müzisyenin hikâyesini anlatıyor ve Baba Zula, Siya Siyabend, Ceza, Müzeyyen Senar, Aynur Doğan, Sezen Aksu gibi birçok ünlü müzisyeni içeriyor. MUBI, filmin 4K kalitesinde yenilenen versiyonunu sunacak.
12 Haziran 2024

İngiliz elektronik ve trip hop grubu Massive Attack, 23 Temmuz’da İstanbul’daki Bonus Park Orman’da sahne alacak. Konser, BKM ve Pozitif organizasyonuyla düzenlenecek ve dünyaca ünlü müzisyenler de gruba eşlik edecek. Grubun aktivizmiyle de tanınan üyeleri, İsrail’in Filistin işgaline tepki olarak İsrail’de konser vermeme kararı almıştı. Konserin bilet fiyatları sahne önü ayakta 3 bin 550 lira, saha içi ayakta 2 bin 300 lira olarak belirlendi.
18 Temmuz 2024

Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi, 20 Nisan'da başlayarak 24 Kasım 2024'e kadar devam edecek ve Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa'nın 'Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli' adlı yeni yerleştirmesine ev sahipliği yapacak. Sergi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın koordinasyonu, Dışişleri Bakanlığı himayesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşiyor. Açılış, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve diğer önemli isimlerin katılımıyla yapıldı. Karamustafa'nın eseri, dünyanın çeşitli yerlerindeki yıkıcı olaylara karşı insanlarda yarattığı duygusal boşluk ve kırıklığı temsil ediyor.
20 Nisan 2024

İngiliz rock grubu Deep Purple, '1 More Time' dünya turnesi kapsamında İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta konser verdi. Konserde, grubun klavyecisi Don Airey, Mozart’ın Türk Marşı ile İstiklal Marşı’nı içeren bir solo performans sergiledi ve büyük alkış aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser, 'Black Night' şarkısıyla sona erdi. Grubun vokalisti Ian Gillan, İstanbul'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim