Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumruk atarak yere düşürdüğü görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, ifadesinde yumruk değil tokat attığını ve Meler'in kendisini yere attığını öne sürdü. Koca ve iki saldırgan, 'sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi' ve 'kamu görevlisini yaralama' suçlarından tutuklandı. Olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçları süresiz erteledi ve hakemler derneği müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

Halil Umut Meler'e saldırı sonrası maçlara çıkmama kararı alan hakemler, devlet kademeleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve adli mercilerin hızlı tepkisi ve radikal tedbirler alması sonucunda kararlarını değiştirerek görevlerine döneceklerini açıkladılar. Saldırıyı gerçekleştiren Faruk Koca ve iki kişi tutuklanmış, Koca ayrıca futboldan ömür boyu men edilmiş ve AKP üyeliğinden istifa etmiştir. Saldırı nedeniyle ertelenen lig maçlarının yeni tarihleri belirlenmiş ve 19 Aralık'ta liglerin başlayacağı duyurulmuştur.
16 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Bu olay sonrasında Adalet Bakanı soruşturma başlatıldığını, İçişleri Bakanı ise olayın takipçisi olacaklarını açıkladı. Saldırıya maruz kalan hakemler, maçlara çıkmama kararı alarak tepkilerini gösterdi. Hakemler Derneği de müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Bu saldırı, Koca'nın yanındakiler tarafından da desteklendi ve Meler yere düşürüldü. Saldırı genel olarak kınanırken, Ankaragücü'nün taraftar derneği Gecekondu, Koca'ya desteklerini açıkladı. Dernek, hakem hataları ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) suçlayarak Koca'nın yanında olduklarını belirtti.
12 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanlarını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Ayrıca Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı ve Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya da disipline sevk edildi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantep, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Antalyaspor ve Konyaspor'un çeşitli gerekçelerle disipline gönderildiği bildirildi.
22 Ağustos 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmasının ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, olayı 'kara bir leke' olarak nitelendirerek tüm hakemlere müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Dernek, bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılmasını talep ediyor ve verilecek cezayı yakından takip edeceklerini belirtti.
12 Aralık 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin eylemini kınadı. Saldırı sonrası TFF, tüm lig maçlarını süresiz erteledi ve hakemlerin maçlara çıkmama kararı alabileceği belirtildi. Bahçeli, Türk futbolunun şiddet ve illegal olaylarla anılmasının endişe verici olduğunu ifade ederek, TFF ve hakemlere sağduyu çağrısında bulundu. Saldırıya karışan Koca ve iki kişi tutuklandı.
12 Aralık 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Yukatel Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. İhlaller arasında çirkin ve kötü tezahürat, sportmenliğe aykırı hareketler ve hakemlere yönelik açıklamalar bulunuyor. Ayrıca Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivasspor Basın Sözcüsü de disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Aralık 2023

Aydın'ın İncirliova İlçe Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Kaya, istifasının gerekçesi olarak 'delege seçimlerindeki kavgaları' gösterdi ve 'millet ittifakından da ayrıldığını' belirtti. Ancak başka bir partiye geçip geçmediğine dair bir bilgi vermedi. Bu istifa ile İYİ Parti'nin Aydın'da belediyesi kalmamış oldu.
24 Temmuz 2023

Suat Kılıç, 2002-2015 yılları arasında AKP'de milletvekilliği ve 2011-2013 yılları arasında gençlik ve spor bakanlığı görevlerini yürüttükten sonra AKP'den istifa ettiğini ve Yeniden Refah Partisi'ne katıldığını duyurdu. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ilkelerine ve istikametine uygun bir zeminde yerli ve milli siyasete katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kılıç'ın katılımını il başkanları toplantısında açıkladı ve Kılıç'a parti rozetini taktı.
10 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maç 1-1 berabere bitti. Maçın son düdüğü ile birlikte Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Hakem Meler saldırı sonucunda yere düştü ve sol gözünde morluk oluştu. Olayla ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi.
11 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve diğer ihlaller; Fenerbahçe ve Giresunspor, talimatlara aykırı hareketler; Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa, Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat; Ankaragücü ve Kayserispor ise hem çirkin ve kötü tezahürat hem de saha olayları nedeniyle disipline sevk edildi. Ayrıca, HangiKredi Ümraniyepor Teknik Direktörü Mustafa Er ve Konyaspor idarecileri İbrahim Şahin ile Ali Camgöz de disiplin kuruluna gönderildi.
5 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı partiden ihraç etti. Özcan, geçtiğimiz yıl bir kadın meclis üyesiyle olan diyalogu sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti. Özcan'ın avukatı Kübra Özcan, ihraç kararına karşı yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi. Tanju Özcan, ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamış, ancak daha sonra bu kararından vazgeçmişti.
26 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verdi. Cezanın sebebi, Timur'un bir programda yaptığı, 'sportmenliğe aykırı hareket' ve 'hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar' olarak belirtildi. Timur, daha önce bir spor programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti.
26 Ekim 2023

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırdıktan sonra yüksek tansiyon ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Doktoru, Koca'nın 24 saat boyunca hastanede müşahede altında tutulacağını ve hayati riski olduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya karışan diğer şahısların gözaltına alındığını ve Koca'nın da tedavi sonrası gözaltına alınacağını duyurdu. TFF Yönetim Kurulu, olay sebebiyle tüm liglerdeki maçları süresiz erteledi.
12 Aralık 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim