UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fenerbahçe, deplasmanda Maribor ile karşılaştı. Maçın 66'ncı dakikasında taraftarlar arasında çıkan kavga nedeniyle maç durdu. Kavga, Maribor'lu bir taraftarın Fenerbahçe tribünlerinden pankartı almasıyla başladı. Yaklaşık yarım saatlik duraklamanın ardından maç kaldığı yerden devam etti ve Fenerbahçe, maçı 3-0 kazanarak play-off turuna yükseldi.
17 Ağustos 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda Partizan (Sırbistan) – Lugano (İsviçre) eşleşmesinin kazananıyla karşılaşacak. Lugano, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda Fenerbahçe'ye elenerek UEFA Avrupa Ligi elemelerine düştü. Partizan ise Dinamo Kiev'e mağlup olarak play-off turuna geldi. Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri bu iki takım olacak.
5 Ağustos 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu rövanş maçları sonucunda Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik takımları 2'nci eleme turuna yükselmeyi başardı. Maçlar farklı ülkelerden takımlar arasında oynandı ve bazıları uzatma ya da penaltılarla sonuçlandı. İlk maçların skorlarına göre değişen sonuçlar, takımların bir üst tura çıkmasını sağladı.
19 Temmuz 2023

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı ve Başakşehir ikinci torbadan katıldı. Başakşehir’in rakipleri Kopenhag, Heidenheim, Rapid Wien, Cercle Brugge, Petrocub ve Celje olarak belirlendi. UEFA Konferans Ligi mücadelesi 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak.
30 Ağustos 2024

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında kendi evinde Çekya'nın Sparta Prag takımını 3-2 mağlup etti. Maçta Galatasaray'ın gollerini Kerem Demirbay, Mertens ve Mauro Icardi kaydetti. Sparta Prag'ın gollerini ise Preciado ve Kuchta attı. Maçın rövanşı 22 Şubat'ta oynanacak.
15 Şubat 2024

Türkiye, UEFA'nın ülke puanı sıralamasında 9. sıraya yükselerek ilk 10 içindeki yerini garantiledi. Sezon başında 12. sırada olan Türkiye, İskoçya ve Çekya'nın Avrupa kupalarında takımlarının elenmesi ve Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi sayesinde bu başarıyı elde etti. Bu sonuçla birlikte, önümüzdeki sezon Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazanacak.
15 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu maçları tamamlandı ve Atletico Madrid ile Borussia Dortmund, çeyrek finale yükselen son iki takım oldu. Atletico Madrid, Inter ile oynadığı maçı penaltılar sonucunda kazanarak tur atladı. Borussia Dortmund ise PSV'yi evinde 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek ve yarı final eşleşmeleri, 15 Mart'ta İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.
14 Mart 2024

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta iki takım 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Ankaragücü veya Başakşehir olacak, bu iki takım arasındaki rövanş maçı bu akşam oynanacak ve ilk maçı Başakşehir 1-0 kazanmıştı.
25 Mayıs 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Adana Demirspor, Genk'i ağırladı. Normal süresi 1-0 tamamlanan maç, toplamda 2-2 eşitlik olduğu için uzatmalara gitti. Uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı. Penaltı atışları sonucu gruplara kalan taraf Genk oldu ve Adana Demirspor tura veda etti.
1 Eylül 2023

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbinin ilk 11'leri açıklandı. Fenerbahçe'nin kadrosunda Livakovic, Mert Müldür, Djiku, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, Tadic, Alain-Saint Maximin ve Edin Dzeko yer alıyor. Galatasaray ise Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, İsmail Jacobs, Lucas Torreria, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Dries Mertens ve Victor Osimhen ile sahaya çıkacak. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan, VAR hakemi ise Onur Özürtoprak olarak belirlendi.
21 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun birinci hafta maçları oynandı. Galatasaray, Hatayspor'u 2-1 yenerken, Fenerbahçe Adana Demirspor'u 1-0 mağlup etti. Beşiktaş, Samsunspor karşısında 2-0 galip gelirken, diğer maçlarda da çeşitli sonuçlar alındı. Kayserispor bu haftayı bay geçti.
13 Ağustos 2024

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş, evinde Konyaspor'u ağırladı ve maçı 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi. Maçtaki goller 32. dakikada Salih Uçan ve 58. dakikada Cenk Tosun tarafından kaydedildi. Bu galibiyetle Beşiktaş, yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyen Ankaragücü ile karşılaşacak.
28 Şubat 2024

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında bir sıra gerileyerek 10’uncu sıraya düştü. Ülke puanı hesaplamasında takımların topladığı puanlar ülke adına turnuvalara katılan takım sayısına bölünüyor ve son beş sezonluk performans baz alınıyor. Yeni sezonda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in Avrupa performansı ülke puanını belirleyecek. Fenerbahçe'nin Lille'e deplasmanda 2-1 mağlup olması ve diğer sonuçlar Türkiye'nin sıralamada gerilemesine neden oldu.
7 Ağustos 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turunda İsviçre ekibi Young Boys’a elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. İlk maçı İsviçre'de 3-2 kaybeden Galatasaray, rövanş maçında da 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golünü 88. dakikada Virginius attı. Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, gol sonrası sportmenlik dışı hareketten kırmızı kart gördü. Galatasaray, Avrupa Ligi'nde bu sezon 36 takımlı yeni formatta mücadele edecek.
28 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3'üncü hafta mücadelesinde Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i sahasında 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, galibiyet serisini 18'e çıkardı.
26 Ekim 2023

Şampiyonlar Ligi grup etabının 5. haftasında Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid ve Lazio, son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Manchester City, Leipzig karşısında geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak Erling Haaland'ın rekor kırdığı bir gece yaşadı. Borussia Dortmund, Milan'ı deplasmanda 3-1 yenerek gruptan çıkmayı başardı. PSG ise Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı ve grupta ikinci sırada yer aldı.
29 Kasım 2023

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi sonucunda Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olup, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'ne katılmıştır. Sevilla, ligde zor bir sezon geçirmesine rağmen son dönemde formunu toparlamıştır. Fenerbahçe ise daha önce 2007-2008 sezonunda Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleyerek çeyrek finale yükselmişti.
24 Şubat 2023

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları sonucunda Bayer Leverkusen, Liverpool, Roma ve Atalanta çeyrek finale yükseldi. Azerbaycan temsilcisi Karabağ, Bayer Leverkusen'e 3-2 yenilerek elendi. Liverpool, Sparta Prag'ı 6-1 mağlup ederken, Muhammed Salah Liverpool tarihine geçti. Roma, ilk maçtaki avantajıyla Brighton'a 1-0 yenilse de çeyrek finale adını yazdırdı.
15 Mart 2024

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Galatasaray maçın ilk yarısında 1-0 öne geçti ve ikinci yarıda iki gol daha bularak farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe bu maçta kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci ile 10 kişi kaldı ve kendi sahasında bu sezon ilk kez gol atamadı. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da maçı tribünden izledi.
8 Ocak 2023

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak. İlk maç yarın Hainaut Stadyumu'nda oynanacak. Fenerbahçe, Lille'i elemesi durumunda play-off turunda Slavia Prag-Union SG maçının kazananıyla eşleşecek. Maçı Rumen bir hakem yönetecek.
5 Ağustos 2024
İşaretlediklerim