Türkiye Futbol Federasyonu, Lale Orta'nın 7-13 Kasım tarihleri arasında Arnavutluk'ta düzenlenecek UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası A7 Grup müsabakalarında hakem gözlemcisi olarak görev alacağını duyurdu. Orta, 2023 yılının başlarında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevini yürütmüştü. Ayrıca, spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın geçmişteki bazı davranışları hakkında iddialarda bulunmuş, Orta ise bu suçlamaları reddetmişti.
6 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçında yaşanan bir penaltı pozisyonuyla ilgili olarak VAR kayıtlarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Bir televizyon programında VAR hakemi Hüseyin Göçek'in hakem Arda Kardeşler'i VAR'a çağırdığı ve Kardeşler'in bunu reddettiği iddia edilmişti. İbanoğlu, bu iddiaların asılsız olduğunu ve medyaya servis edilen diyalogların hayal ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.
27 Kasım 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmasının ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, olayı 'kara bir leke' olarak nitelendirerek tüm hakemlere müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Dernek, bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılmasını talep ediyor ve verilecek cezayı yakından takip edeceklerini belirtti.
12 Aralık 2023

Halil Umut Meler'e saldırı sonrası maçlara çıkmama kararı alan hakemler, devlet kademeleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve adli mercilerin hızlı tepkisi ve radikal tedbirler alması sonucunda kararlarını değiştirerek görevlerine döneceklerini açıkladılar. Saldırıyı gerçekleştiren Faruk Koca ve iki kişi tutuklanmış, Koca ayrıca futboldan ömür boyu men edilmiş ve AKP üyeliğinden istifa etmiştir. Saldırı nedeniyle ertelenen lig maçlarının yeni tarihleri belirlenmiş ve 19 Aralık'ta liglerin başlayacağı duyurulmuştur.
16 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), deneyimli hakem Mete Kalkavan'ın kendi isteğiyle hakemlik kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Aynı zamanda TFF, Kalkavan'ın Hakem Akademisi'nde Video Yardımcı Hakem (VAR) Eğitim Sorumlusu olarak göreve getirildiğini duyurdu.
3 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel ligler ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ertelenen maçların yeni oynanma tarihlerini açıkladı. Süper Lig'deki 16. hafta maçları 9-11 Ocak 2024'te, 1. Lig'deki 16. hafta maçları 19-21 Aralık'ta, 2. Lig ve 3. Lig'deki ilgili hafta maçları 19-20 Aralık'ta oynanacak. Türkiye Kupası 5. eleme turu maçları ise 16-18 Ocak 2024'e ertelendi. Bu kararlar, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı sonrası maçların süresiz ertelenmesinin ardından geldi.
13 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 20. haftasından itibaren yarı otomatik ofsayt sisteminin kullanılacağını açıkladı. Sistem, stadyumlardaki kameralar aracılığıyla futbolcuların iskelet sistemlerinin 29 farklı noktasını tarayarak VAR Merkezi'ne görüntüleri ulaştıracak. Bu sayede hakemlerin karar verme süreçleri hızlanacak ve kararlar üç boyutlu animasyonlarla yayıncı kuruluş aracılığıyla izleyicilere gösterilecek.
12 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. Çaykur Rizespor ile Ankaragücü arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, hakem Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuştu. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu. TFF Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplanma kararı aldığı ve saldırıya karışanların ağır cezalandırılacağı belirtildi.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda Koca ve iki kişi 'sporda şiddet' ve 'kamu görevlisini yaralama' suçlarından tutuklandı. Tutuklanan Koca, görevinden istifa ettiğini duyurdu ve özür diledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler maçlara çıkmama kararı aldı.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Bu olay sonrasında Adalet Bakanı soruşturma başlatıldığını, İçişleri Bakanı ise olayın takipçisi olacaklarını açıkladı. Saldırıya maruz kalan hakemler, maçlara çıkmama kararı alarak tepkilerini gösterdi. Hakemler Derneği de müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Lale Orta'yı atadığını duyurdu. Lale Orta, Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve hakemi olmasının yanı sıra FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biridir. TFF, yeni MHK başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diledi. MHK'nın diğer üyeleri Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Ali Kızılet, Süleyman Abay, Saadettin Güler, Aynur Aysun Akar ve Hamza Mısır olarak açıklandı.
29 Ocak 2023

Futbol hakemi Halil Umut Meler, Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti. Koca, bir maç sonrası sahaya girerek Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuştu. Meler, bu olayın sadece sporla sınırlı kalmayıp, toplumun her alanında şiddetin caydırılması için emsal teşkil etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, hakem arkadaşlarının güvenlikleri sağlandıktan sonra görevlerine dönmelerini arzuladığını dile getirdi.
16 Aralık 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca ve iki kişi tutuklandı. Saldırı sonrası hastanede tedavi gören Meler, Ankaragücü yöneticilerinin ziyaretini kabul etmedi. Saldırı, spor camiasında geniş yankı buldu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçları süresiz erteledi. Ayrıca hakemlerin maçlara çıkmama kararı aldığı ve AKP'nin Faruk Koca'yı disipline sevk ettiği bildirildi.
12 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig maçlarının 3-4 Mart tarihine ertelendiğini açıkladı. Bu kararın, yaşanan büyük acı nedeniyle alındığını belirtti. Ayrıca, Hatayspor'un bu sezon maçlarını oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, hakları korunarak ligde 17 takımla devam edilmesinin planlandığını ifade etti.
9 Şubat 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saha komiseri raporuna göre Koca, koridorda 'Buradan çıkamayacaklar' ifadesini kullanmış. Olay sonrası ligler süresiz ertelenmiş, Koca tutuklanarak kulüp başkanlığından istifa etmiştir. Hakemler ve futbol camiası bu şiddet olayını kınamış, bazı kesimler ise Koca'nın arkasında durmuştur.
14 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun getirildiğini açıkladı. Bu atama, TFF yönetim kurulunun bir toplantı sonrasında Lale Orta'nın yerine gerçekleştirildi. Ahmet İbanoğlu başkanlığındaki yeni MHK üyeleri de belirlendi ve isimleri açıklandı.
15 Temmuz 2023

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Trabzonspor maçında hakem kararlarına öfkelenerek takımını 73. dakikada sahadan çekti. Sarıalioğlu, VAR'ın beş dakikada karar verememesini eleştirdi ve Trabzonspor maçının tesadüf olduğunu, kendisinin de Trabzonsporlu olduğunu ifade etti. TFF ile görüşmeler yaptığını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, takımın maçtan galip gelmiş gibi primlerini vereceğini ve kararının arkasında durduğunu söyledi.
20 Aralık 2023

Olaylı geçen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler, bu hafta İstanbulspor-Çaykur Rizespor maçında VAR hakemi olarak görev yapacak. Süper Lig'in 31'inci haftasında görev alacak diğer VAR hakemleri de açıklandı. Bu hafta için Galatasaray-Atakaş Hatayspor maçına Serkan Tokat, Gaziantep FK-Corendon Alanyaspor maçına Alper Ulusoy, ve Bitexen Antalyaspor-MKE Ankaragücü maçına Tugay Kaan Numanoğlu atandı.
2 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 32'nci haftasında oynanacak maçlarda görev alacak hakemlerin listesini yayınladı. Programa göre, haftanın açılış maçı Trabzonspor ile Sivasspor arasında Ümit Öztürk'ün yönetiminde gerçekleşecek. Hafta boyunca toplamda on maç oynanacak ve her maç için farklı bir hakem görevlendirildi. Haftanın kapanış maçı ise Alanyaspor ile Galatasaray arasında Cihan Aydın'ın hakemliğinde yapılacak.
11 Nisan 2024
İşaretlediklerim