Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na geçişini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini eleştirdi. Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17 oy ile ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi beklenirken, Erdoğan'a destek verme kararı aldı. Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan makam talebinde bulunduğunu ve bu durumu kamuoyuna açıkladığını belirtti. Ayrıca, Oğan'ın TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı ittifakta olmamasının ülkeyi kilitleneceği yönündeki görüşlerine karşı çıkarak, eğer Oğan baştan bu kanaatte olsaydı Kılıçdaroğlu ile görüşmemesi gerektiğini ifade etti.
26 Mayıs 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki kiralık konut fiyatlarının artışını kontrol altına almak için konut arzının artırılacağını belirtti. Murat Muratoğlu, bu yaklaşımı eleştirerek, ekonominin genel durumunun iyileştirilmesi halinde konut ve kira fiyatlarının da normalleşeceğini savunuyor. Muratoğlu, AKP'nin 22 yıldır ekonomiyi canlı tutmak için inşaat sektörüne odaklandığını ve bu süreçte yüzbinlerce yeni konut inşa edildiğini, ancak ülkeye kabul edilen mültecilerin de konut talebini artırdığını ifade ediyor.
13 Şubat 2024

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya arasında var olan bir gerginlik sebebiyle TOKİ'nin, İçişleri Bakanlığı ile yapılan işler için ödemeleri kestiğini iddia etti. Ağırel'e konuşan bir müteahhit, ödeme alamadıkları için iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti. Ağırel, bu durumun birden fazla firmayı etkilediğini ve ödeme sorununun doğrulandığını yazdı.
17 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte deprem bölgesine ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masa müzakerelerinde Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesini talep ettiği ve bu talebin kabul edilmesi üzerine müzakerelere geri döndüğü belirtildi. Deprem gündeminin siyasi krizler nedeniyle gölgede kaldığı eleştirileri arasında bu ziyaretin duyurulması dikkat çekti.
9 Mart 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine yanıt verdi. Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklamasını İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olarak değerlendiren Soyer, Özlale'nin 'akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday olmadığını' belirtti. Ayrıca Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini ifade etti.
22 Eylül 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski adalet bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararına dolaylı yoldan eleştirilerde bulundu. Yazıcı, devlet erklerinin sorun çözmesi gerektiğini belirtirken, Gül yüksek yargı mercileri arasındaki çatışmanın endişe verici olduğunu ifade etti. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve daha sonra TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliyesi yönünde AYM'nin aldığı kararın uygulanmaması ve AYM üyelerine suç duyurusunda bulunulması kararı sonrasında geldi.
8 Kasım 2023

ERÇİMSAN A.Ş., milyonlarca dolarlık borçları nedeniyle fabrikalarını düşük fiyatlara satmak zorunda kaldı. Bu süreçte, şirketin en büyük ortağı olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir söz hakkı veya bilgisi olmadığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Sekmen, şirket yönetiminin ve Lütfü Yücelik ailesinin, belediyenin hisselerini de değerinin altında satmaya çalıştığını iddia etti. Sekmen, durumu Cumhurbaşkanı'na ilettiğini ve sorunun çözülmesi için talimat verildiğini belirtti.
27 Nisan 2024

CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, parti yönetiminde değişiklikler yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide daha geniş kapsamlı bir değişim talep ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun İmamoğlu ve Özgür Özel'i uyardığı ve İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını söylediği açıklamaları tartışma yarattı. Bu tartışmaların ortasında, Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Deniz Demir, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'u, Kuşoğlu'nu eleştiren tweet'leri beğenmesi sebebiyle eleştirdi ve siyasete girmesi gerektiğini ifade etti.
17 Haziran 2023

Türkiye'deki depremler sonrasında yeterli ve hızlı yardım sağlayamadığı için eleştirilen Kızılay, portföy şirketi aracılığıyla yatırım planı hazırlayıp kamuoyuyla paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay'ı savunurken, Kızılay'ın çadır ve yiyecekleri parayla sattığı bilgisi ortaya çıktı. Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ'nin tüzüğünde yapılan değişiklikle, şirketin altın ve diğer kıymetli madenlere yatırım yapabilmesinin önü açıldı.
27 Şubat 2023

Niğde Bor'da, AK Partili Belediye Başkanı Serkan Baran'ın kardeşi Sabri Baran'a ait şirket, güneş enerjisi santrali kurmak üzere imar planı dışında kalan bir arazi için imar planı değişikliği talebinde bulundu. Bor Belediyesi, talebi kabul ederek arazinin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı olarak imar planını değiştirdi. Başkan Baran, şirketin kardeşine ait olduğunu doğrulayarak, yasal şartların uygun olması halinde güneş enerjisi santrali kurulmasında bir sakınca görmediğini belirtti.
21 Mart 2024

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin ardından Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldığını duyurdu. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek ittifak toplantısını terk eden Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum ittifakta krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle kriz aşılmıştır.
6 Mart 2023

Özgür Gürbüz, Marmaris'teki Sinpaş inşaatının tatil yörelerindeki inşaat yasağına rağmen devam ettiğini ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne ait bir yolun işgal edildiğini belirtiyor. Ayrıca, Bodrum'da Limak Holding'in çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı alarak 214 odalı bir otel inşaatına başladığını vurguluyor. Gürbüz, Aydın'daki Latmos Dağları'nda ve Manisa'nın Gördes ilçesinde de benzer çevre tahribatlarının yaşandığını ifade ediyor. Yazıda, devletin çevre koruma görevini yerine getirmediği ve halkın bu duruma karşı mücadele ettiği anlatılıyor.
23 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Ankara'da öldürülen Sinan Ateş cinayeti hakkında yazdığı yazıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı. Çiçek, cinayetin ardından MHP'li Olcay Kılavuz'un evinde yakalanan tetikçi Eray Özyağcı'nın motosikletini kullanan Vedat Balkaya'nın sosyal medyada CHP'yi desteklediğini iddia etti. Ayrıca, MHP'ye yakın suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın da cinayetle ilgili FETÖ iddialarında bulunduğu belirtildi. Cinayetle ilgili olarak Meclis'e soru önergesi verildi ve tutuklananlar arasında MHP ile ilişkili isimler ve özel harekât polisleri de bulunuyor.
9 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'daki parti kongresinde yaptığı konuşmada, Ülkü Ocakları'nın öldürülen eski başkanı Sinan Ateş'in faillerinin bulunamamasını eleştirerek, bu tür olayların tekrarlanmaması için İYİ Parti'nin iktidar olma zorunluluğunu dile getirdi. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile kurdukları ittifakın sonuçlarından ve kazanılan büyükşehir belediyelerinden bahsetti. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ve Erdoğan'ın bu konudaki tutumuna yönelik eleştirilerde bulundu.
28 Ocak 2023

Habertürk yazarı Kübra Par, Ciner Grubu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve olası cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş'ı desteklediğine dair Oda TV tarafından yayımlanan haberlere cevap verdi. Par, Habertürk'ün ne kurumsal bir tavır sergilediğini ne de yazarlarına bir yönlendirme yapıldığını belirtti. Ayrıca, kendi yazılarında sadece kamuoyuna açıklanan anketlere atıfta bulunduğunu ve herhangi bir siyasi figürü desteklemediğini ifade etti. Habertürk'te daha önce Mansur Yavaş'ın HDP seçmeni nezdindeki popülaritesini gösteren anketler de paylaşılmıştı.
20 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın sosyal medyada kendisini eleştirenlere ve özellikle komedyen Şahan Gökbakar ile girdiği polemikler gündem oldu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kınık'ın sosyal medya üslubunu eleştirerek, işine odaklanması gerektiğini belirtti ve Kınık'ın avukatı veya basın danışmanının açıklama yapması gerektiğini ifade etti.
2 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce desteklediği Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a, Kahramanmaraş depremi sonrasında çadır satışı yapması nedeniyle eleştiride bulundu. Kızılay, depremin ilk günlerinde bölgeye çadır göndermemesi eleştirilerine maruz kalmış ve depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon liraya çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Erdoğan, daha önce Kınık'a destek vermiş olmasına rağmen, gençlerle yaptığı bir buluşmada Kızılay'ın bu davranışını eleştirerek, durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti.
11 Mayıs 2023

İstanbul'da yaşanan kuraklık ve su kaynaklarındaki azalma nedeniyle İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, su kesintisi planlanmadığını ancak su tasarrufuna şiddetle davet ettiklerini belirtti. İstanbul'un su ihtiyacı çeşitli barajlar ve nehirlerden karşılanıyor ve Melen Barajı'nın tamamlanamaması nedeniyle su stresi yaşanıyor. İSKİ, su havzalarında kaçak yapılaşmayla mücadele ediyor ve depreme dayanıklı altyapı çalışmaları yürütüyor. Ayrıca, yağmur bombası gibi çevreyi kirletebilecek yöntemler yerine, yağmur suyunu barajlarda biriktirme ve yeşil alan sulamaları için arıtılmış atık sular kullanma gibi çevre dostu yöntemler öneriliyor.
9 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Parti içinden bazı isimler ve çalışma ekibinden, kurtarma çalışmaları devam ederken iktidara yüklenmenin siyasi iletişim açısından sorun yaratabileceği yönünde uyarılar geldi. Kılıçdaroğlu, bu önerilere rağmen tavrında ısrarcı oldu ve eleştirilerini sürdürdü. AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.
21 Şubat 2023

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından, suyun çekilmesi için kullanılan kepçe yöntemi vatandaşların ve siyasetçilerin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından övülen müteahhitin yaptığı Abide Kavşağı da sular altında kaldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, önlem alınmaması ve etkili müdahale edilmemesi gerekçesiyle protesto edildi. Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, yaşananları 'insan yapımı bir felaket' olarak nitelendirdi ve iktidarın yanlış politikalarını eleştirdi.
15 Mart 2023
İşaretlediklerim