Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kamuda tasarruf uyarılarına rağmen 15 milyon TL değerinde bir Audi A8 makam arabası talep etti. Bu durum, kamu kaynaklarının kullanımı ve tasarruf politikaları açısından eleştirilere neden oldu. Erbaş'ın bu talebi, özellikle yerli ve milli olarak tanıtılan TOGG yerine lüks bir yabancı marka tercih etmesi dikkat çekti. Eleştiriler, kamu kaynaklarının yönetimi ve makam araçlarına yapılan harcamaların gerekliliği üzerine yoğunlaştı.
30 Nisan 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum'da kendi şirketi adına bir tatil köyü inşa ediyor. Bodrum'daki Hebil Koyu'nda başlatılan inşaat çalışmaları, bölgede yoğun hafriyat kamyonu faaliyetine neden oluyor. Ersoy'un şirketi, bu proje için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 2 milyar 350 milyon lira yatırım teşvik desteği almış. Bodrum Belediyesi ise, projenin Turizm Bakanlığı'nın yetkisi altında olduğunu ve müdahale edemediklerini belirtiyor.
21 Şubat 2024

Muğla Milas Kıyıkışlacık'ta bulunan ve Türkiye'nin önemli kültür miraslarından biri olan İasos antik kenti, bir liman yapım planının odağında. Bu plan, antik kentin 3000 yıllık tarihi dokusuna zarar verebilecek potansiyel taşıyor. Murat Ağırel, dönemin çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum'un bu tür projelerle ilgili tutumunu eleştirerek, Kurum'un 'İstanbul'u cennete çevireceğiz' sözlerine atıfta bulunuyor ve bu tür gelişmelerin aslında kültürel mirasa zarar verdiğini vurguluyor.
16 Mart 2024

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Merkez Havalimanı'nın altı yıldır tek bir yolcu uçağına ev sahipliği yapmadığını belirtti. Sarı, havalimanının gelirinin 169 katı gideri olduğunu ve 78 personel çalıştırdığını vurguladı. Havalimanının bugünkü değerinin 550 milyon lira olduğunu ve yıllık giderinin 150 milyon lirayı bulacağını ifade eden Sarı, Ulaştırma Bakanlığı'na çağrıda bulunarak bu duruma çözüm bulunmasını istedi.
12 Eylül 2024

Kayserispor'un eski kalecisi Silviu Lung'un 2,7 milyon lira vergi borcu olduğu ortaya çıktı. Kayseri'nin Özvatan ilçesinin mal müdürlüğü, Lung için yerel bir gazeteye resmi ilan verdi. İlanda, Lung'un gelir vergisi, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası toplam 2 milyon 735 bin lira vergi borcu bulunduğu belirtildi. 2020 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Lung'a fahri hemşehrilik teklif etmişti.
1 Ağustos 2024

NASA, Ay yüzeyini araştırmak için geliştirilen VIPER programını artan maliyetler nedeniyle iptal etti. 2024 bütçesindeki kesintiler ve fon yetersizliği, VIPER programının durdurulmasına yol açtı. VIPER'in fırlatma maliyetleri hariç 450 milyon dolar harcanmışken, iptal kararı ek 84 milyon dolar tasarruf sağlayacak. NASA yetkilisi Nicola Fox, kararın bütçe sıkıntılarından kaynaklandığını belirtti.
18 Temmuz 2024

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde Seine Nehri'nin temiz olduğunu kanıtlamak için nehirde yüzdü. Nehrin temizlenmesi için 1,5 milyar dolarlık bir altyapı projesine yatırım yapıldı, ancak son su kalitesi testlerinde yüksek seviyede E.coli bakterisi bulundu. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan paraların sosyal sorunlara öncelik verilmediği gerekçesiyle eleştirilerde bulundu. Olimpiyat oyunları sırasında yüzme etkinliklerinin iptal edilme riski bulunuyor.
17 Temmuz 2024

Japonya merkezli Obayashi Corporation, uzayın 96 bin kilometresine ulaşacak bir uzay asansörü projesi üzerinde çalıştığını açıkladı. 100 milyar dolarlık projenin 2025'te başlaması ve 2050'den önce tamamlanması planlanıyor. Uzay asansörü, roket ve yakıt ihtiyacını ortadan kaldırarak uzaya ulaşım maliyetlerini önemli ölçüde düşürecek. Projenin önündeki en büyük engellerden biri, asansörün ipinin veya borusunun yapımında kullanılacak malzemenin belirlenmesi.
6 Haziran 2024
İşaretlediklerim