Adalet bakan yardımcılığına getirilen hakim Akın Gürlek'in şikayeti üzerine gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan hakkında açılan dava sonuçlandı ve her iki gazeteci de beraat etti. Gazeteciler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiasına dayanarak başlatılan DİAYDER davasını haberleştirmişlerdi. Savcı, gazetecileri 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' ile suçlamış, ancak mahkeme bu suçlamaları reddederek gazetecilerin beraatine karar verdi.
13 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Dolandırıcılık davasında tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın Denizbank yöneticileri tarafından alıkonduğuna ilişkin soruşturma, İstanbul Başsavcılığı tarafından takipsizlikle sonuçlandı. Soruşturma kapsamında, Erzan'ın rahat ve özgür olduğu, istediği zaman istediği kişiyle iletişim kurabildiği tespit edildi. Erzan'ın hürriyetinden yoksun kılındığına dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadı.
6 Temmuz 2024

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanık, suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılanmak üzere hakim karşısına çıktı. Duruşmada Gülnihal Çiçek, ağlayarak kardeşine moral verdi. İddianamede, sanıkların 'sazan sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullandıkları belirtiliyor. Mahkeme, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı cuma gününe erteledi.
4 Eylül 2024

TikTok platformunda göğüs dekoltesi göstererek canlı yayın yapan 35 yaşındaki G.D., 'müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltına alındı. Eşiyle birlikte yaptığı yayında para karşılığı gömleğinin düğmelerini açarak bir saatte 100 bin lira kazandığı iddia edilen G.D., sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan G.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
27 Kasım 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Olayla ilgili tanıklar, yıllardır aynı sorunla karşılaştıklarını ve defalarca şikayette bulunduklarını belirtti. İzmir Başsavcılığı, sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle 36 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Tanık ifadeleri, Gediz Elektrik ve İZSU'nun ihmallerine dikkat çekiyor.
18 Temmuz 2024

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan, T24 editörü Sibel Yükler, bianet editörü Evrim Kepenek ve gazeteci Evrim Deniz gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin ortak noktası Resmi Gazete’de yayımlanan hakim-savcı atamalarını paylaşmış olmaları. Sibel Yükler, Evrim Deniz ve Delal Akyüz adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Fırat Can Arslan tutuklandı. Evrim Kepenek de bir gün sonra serbest bırakıldı.
25 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan ve serbest bırakılan Musa Orhan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Hazal Kaya'ya destek verdi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, kadınların yanında duracaklarını ve kadınların sesinin duyulacağını belirtti. Hazal Kaya, Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasının ardından Akşener'in desteğini aldı.
20 Nisan 2023

Denizbank Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, 'skandal dolandırıcılık' soruşturmasında tutuklandı. Erzan, savcılık ifadesinde, tanıdığı kişilere yüksek getiri vaadiyle para topladığını, ancak bu paraları önceki zararlarını kapatmak ve diğer borçlulara ödemek için kullandığını itiraf etti. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi kandırdığını, bankayla alakasız sahte belgeler hazırlayarak insanları inandırdığını belirtti. Erzan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve avukatı aracılığıyla serbest bırakılma talebinde bulundu.
28 Nisan 2023

Mustafa Yücel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit etmek suçlamasıyla yargılanırken, adli kontrol şartlarına uymadığı için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yücel, daha önce elektronik kelepçe tedbirini ihlal etmiş ve tazyik hapsi cezası almıştı. Şenol'un avukatları, Yücel'in tutuklanmasını talep etti. Ankara 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin müdahil olma talepleri kabul edildi. Şenol, sekiz aydır tehdit altında yaşadığını ve daha kesin bir karar beklediğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Gazeteci Fırat Can Arslan, Diyarbakır'da yargılanan gazetecilerin duruşmasına katılan savcı ve hâkimin tayiniyle ilgili bir paylaşımı sebebiyle tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve T24 editörü Sibel Yükler de gözaltına alındı. Arslan'ın 'kaçma şüphesi' olduğu iddia edildi, ancak Arslan'ın haftada iki gün karakola imza vermeye gittiği ortaya çıktı. Arslan'ın tweetindeki kararname görsellerinde Karababa çiftinin sicil numaraları kırpılmıştı.
26 Temmuz 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşmasının ardından İzmir'de gözaltına alındı ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' ile 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi. Mahir Akkoyun adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Akkoyun'a destek mesajı yayınlayarak, 'Hepimiz Mahir'iz' ifadesini kullandı.
7 Nisan 2023

İzmir'de Tüylü Mikrofon YouTube kanalına konuşan Dilruba K., Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlamalarıyla tutuklandı. Dilruba K., sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle İzmir başsavcılığı tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
12 Ağustos 2024

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görsel tasarımlar yaparak sosyal medyada paylaştığı için 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Akkoyun'un tasarladığı 'Erdoğan sayesinde' etiketleri, ürünlerin üzerine yapıştırılarak dikkat çekmişti. Gözaltına alınmasının ardından Konak ilçesindeki güvenlik şubeye ve Bayraklı Adliyesi'ne sevk edilen Akkoyun için adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edildi. Adliye önünde toplanan Gençlik Devirecek hareketi üyeleri ve diğer destekçiler, Akkoyun'un gözaltına alınmasını eleştirdi ve AKP iktidarını ekonomik krizin sorumlusu olarak gösterdi.
7 Nisan 2023

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı hükümet aleyhine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polis müdürlerinden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediklerini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alındı ve evlerinde arama yapıldı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16 Mayıs 2024

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, sosyal medyada ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller paylaştıktan sonra İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akkoyun'u serbest bırakılmasının ardından arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Akkoyun'a ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de destek mesajları gelmişti.
8 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

Manisa'nın Kula ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makam odasında iki kişinin darbedilmesi üzerine açılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Darbedilen M.U. ve H.D. isimli şahıslar, belediyeden ihale alan bir firmanın yetkilileri olup, mesai saatinin ardından belediyeye davet edilmişlerdi. Olayın ardından belediye personeli M.O.A. ve R.G. gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Hikmet Dönmez de dün gözaltına alınmış ve bugün tutuklanmıştır.
30 Haziran 2024

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'imar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları' iddiasıyla Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E. tutuklandı. Diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını duyurdu.
4 Şubat 2023

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Şirinyer Hipodromu'nda, Melih Döleneken isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı temizlik personeli İrfan G.'ye tokat attı. Olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı ve büyük tepki topladı. Döleneken, Twitter üzerinden yaptığı savunmada suçlamaları reddetti. Polis tarafından gözaltına alınan Döleneken, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim