Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'yi Nicolo Zaniolo ve Mauro Icardi'nin golleriyle 3-0 yendi. Bu galibiyetle Galatasaray, sezonu galibiyetle kapattı ve sonraki hafta Hatayspor ile oynayacağı maçtan hükmen galip sayılacak. Galatasaray, bu sezon iç sahada oynadığı son 17 maçta yenilgi yüzü görmezken, Mauro Icardi ve Nicolo Zaniolo performanslarıyla dikkat çekti.
4 Haziran 2023

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, yeni formatlarıyla lig usulü oynanacak. Kura çekimi yarın Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki, RAMS Başakşehir'in ise UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli olacak. Beşiktaş ve Trabzonspor'un durumu ise bu akşam oynayacakları maçlarla netleşecek.
29 Ağustos 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

Dün gece Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonu olan Avrupa Konferans Ligi'nde ve iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde dörder maç oynandı. Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi 3-0 mağlup ederek çeyrek final için avantaj elde etti. UEFA Avrupa Ligi'nde ise Olimpik Marsilya, Villarreal'i 4-0 gibi farklı bir skorla yendi. Diğer maçlarda da çeşitli takımlar kendi liglerinde mücadele etti.
8 Mart 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda Partizan (Sırbistan) – Lugano (İsviçre) eşleşmesinin kazananıyla karşılaşacak. Lugano, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda Fenerbahçe'ye elenerek UEFA Avrupa Ligi elemelerine düştü. Partizan ise Dinamo Kiev'e mağlup olarak play-off turuna geldi. Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri bu iki takım olacak.
5 Ağustos 2024

Galatasaray, Süper Lig'in dokuzuncu haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Maçın gollerini Galatasaray adına Mauro Icardi attı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 25'e çıkartarak liderliğe oturdu. Beşiktaş ise 16 puanda kaldı. Galatasaray, bu galibiyetle Süper Lig'de çıktığı son sekiz maçı da kazanmış oldu. Ayrıca, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi, bu maçla birlikte Süper Lig'de Galatasaray forması altında derbilerde en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.
21 Ekim 2023

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu rövanş maçında Lugano'yu 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi. İlk maçı 4-3 kazanan sarı lacivertliler, rövanş maçında Dzeko ve Szymanski'nin golleriyle galibiyete ulaştı. Lugano'nun tek golü Mahmoud'dan geldi. Fenerbahçe, üçüncü eleme turunda Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak.
30 Temmuz 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu rövanş maçları sonucunda Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik takımları 2'nci eleme turuna yükselmeyi başardı. Maçlar farklı ülkelerden takımlar arasında oynandı ve bazıları uzatma ya da penaltılarla sonuçlandı. İlk maçların skorlarına göre değişen sonuçlar, takımların bir üst tura çıkmasını sağladı.
19 Temmuz 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü haftasında Bayern Münih’i konuk eden Galatasaray, 75 dakika boyunca nefes aldırmadığı Alman ekibine 3-1 yenildi. Maçın sekizinci dakikasında Coman ile Bayern Münih öne geçti. Galatasaray, Mauro Icardi’nin 30’uncu dakikada penaltı golüyle beraberliği sağladı. İkinci yarıda Bayern 74’te Harry Kane ile öne geçerken, Musiala 78’de attığı golle skoru belirledi.
24 Ekim 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk maçında Belçika'nın Club Brugge takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Maçın sonucu, grup aşamasında Beşiktaş'ın konumunu belirleyecek önemli bir faktördür.
22 Eylül 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda 4. hafta maçları sonucunda Beşiktaş, gruptan çıkma şansını matematiksel olarak yitirdi. Beşiktaş, sahasında Norveç'in Bodo/Glimt takımına 2-1 yenildi ve grubun diğer maçında Club Brugge, Lugano'yu 2-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla Club Brugge 10 puanla gruptan çıkmayı garantilerken, Bodo/Glimt 7 puana ulaştı ve Beşiktaş 1 puanda kalarak üst tura çıkma şansını kaybetti. Beşiktaş, kalan iki maçını kazansa bile Bodo/Glimt ile olan ikili averajda geride olduğu için üst tura çıkamayacak.
10 Kasım 2023

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off'unda İsviçre Ligi sonuncusu Young Boys'a elenerek maddi ve manevi büyük bir kayıp yaşadı. Teknik direktör Okan Buruk ve Dursun Özbek yönetimi, hatalı transfer politikası, kötü sezon başı performansı ve oyuncularla yaşanan krizler nedeniyle eleştiriliyor. Özellikle Zaha, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim ile yaşanan sorunlar çözülemedi. Buruk'un oyun planı ve kadro tercihleri de tartışma konusu oldu.
29 Ağustos 2024

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grup ilk maçında deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısı golsüz sona erdi. Türkiye'de Barış Alper Yılmaz kırmızı kart görürken, Arda Güler 89. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Türkiye, ikinci maçını 9 Eylül'de İzlanda ile oynayacak.
6 Eylül 2024

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımı ile eşleşti. İlk maçlar 23-24 Temmuz, rövanş karşılaşmaları ise 30-31 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe'nin Avusturya kampı hazırlık maçı programı da belli oldu. Kulüp başkanı Ali Koç, kırgınlıkların bitmesi gerektiğini ve Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gösterme zamanının geldiğini belirtti.
19 Haziran 2024

UEFA, 2024-25 sezonu öncesinde kulüpler sıralamasını güncelledi ve Türkiye'den ilk 50'ye giren tek takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, 390 takım arasında 47. sırada yer alırken, Galatasaray 63. sırada yer aldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılan takımların son beş sezondaki performanslarını değerlendirerek bu sıralamayı oluşturdu. İlk 10'da ise Manchester City, Real Madrid ve Bayern Munich gibi takımlar bulunuyor.
12 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. İlk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynadığı rövanş maçını 1-0 kaybetmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetle tur atladı. Çeyrek finaldeki rakibi, bugün çekilecek kura ile belirlenecek. Muhtemel rakipler arasında Aston Villa, Fiorentina, PAOK, Viktoria Plzen, Lille, Club Brugge ve Maccabi Tel Aviv bulunuyor.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi ilk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına rövanş maçında 1-0 yenilmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyeti sayesinde çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final kurasında Fenerbahçe'nin rakibi Yunanistan'ın Olympiakos takımı oldu. Diğer çeyrek final eşleşmeleri de belirlendi ve yarı finaldeki muhtemel rakipler açıklandı.
15 Mart 2024

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun birinci hafta maçları oynandı. Galatasaray, Hatayspor'u 2-1 yenerken, Fenerbahçe Adana Demirspor'u 1-0 mağlup etti. Beşiktaş, Samsunspor karşısında 2-0 galip gelirken, diğer maçlarda da çeşitli sonuçlar alındı. Kayserispor bu haftayı bay geçti.
13 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaştı. Deplasmanda oynanan ilk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, evindeki rövanş maçında 1-0 mağlup oldu. Ancak bu sonuçlar, Fenerbahçe'nin toplamda üstün gelerek çeyrek finale yükselmesini sağladı.
14 Mart 2024
İşaretlediklerim