Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşanan bir olayda, 25 yaşındaki Dilara Alagöz, tartıştığı annesi Ayşe Alagöz'ü bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından Dilara Alagöz, inşaat halindeki bir binanın çatısından atlayarak yaşamına son verdi.
3 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin dokuzuncu gününde, Adıyaman'da yaşanan ihmal ve yardım eksikliğine isyan eden bir sağlık çalışanının evine polis gönderildi. Polis, sağlık çalışanından bir tutanak imzalamasını istedi, ancak sağlık çalışanı tutanağa 'Benim gazeteciye anlattıklarım, söylediklerim suç değildir' şerhi düşerek imzaladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı Kamil Tekin Sürek, savcılığın muhtemelen soruşturma açacağını ve ifade alınacağını belirtti.
15 Şubat 2023

Batman'da yedi yaşındaki bir kız çocuğu halasının kömürlüğünde ölü bulundu. Çocuğun babası Ömer Faruk Arslan, İstanbul'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Dört ay önce eşinden boşanma davası açılan Arslan, kızını gezdirdikten sonra kömürlüğe götürüp boğarak öldürdüğünü ve bunu eşine acı çektirmek amacıyla yaptığını belirtti. Arslan'ın yüzündeki çiziklerin, çocuğun direnmesi sonucu oluştuğu tespit edildi ve şüpheli adliyeye sevk edildi.
31 Ocak 2023

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde asistan hekim olarak çalışan Uğurcan Ağcaoğlu, gördüğü baskı ve mobbing nedeniyle intihar etti. Ailesi, sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtiyor. Ağcaoğlu'nun annesi, oğlunun yaşadığı eziyetlerin diğer asistan hekimler için de son bulmasını istiyor. Soruşturma sürecinin yavaş ilerlemesi aileyi endişelendiriyor.
16 Eylül 2024

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

Kocaeli Körfez'de yaşayan 23 yaşındaki edebiyat öğretmeni Aziz Alptekin, atama beklerken özel dersler vererek hayatını sürdürmeye çalışıyordu. Geçen hafta intihar girişiminde bulunan Alptekin, bu sabah odasına girip çıkmadı. Ablasının ipi keserek kurtardığı genç öğretmen, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
22 Ağustos 2023

Bingöl'de çevik kuvvet polisi olarak görev yapan A.E, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu annesi, iki ağabeyi ve yengesini İznik Gölü kıyısında bulunan bir çamlık alanda silahla vurarak öldürdü. A.E, olayın ardından ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu ve emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
28 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla tanınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret etti. Baba Hançer, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu belirterek, kızının yanı sıra birçok aile ferdini kaybettiğini ancak evlat acısının çok daha ağır olduğunu ifade etti. Ayrıca, felaket sonrası Ankara'ya taşınan ve yeni bir hayat kurmaya çalışan Hançer, her ay kızının mezarını ziyaret ettiğini ve dava süreçlerinin başladığını söyledi.
6 Şubat 2024

HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin, parti binasında bıçaklı saldırıya uğradı. Sacit Pişgin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, Salih Demir'in tedavisi ise devam ediyor. Saldırıyı gerçekleştiren 72 yaşındaki A.S. polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor.
22 Temmuz 2023

Türkiye'de mide botoksu yaptıran ve sonrasında Almanya'da zehirlenme belirtileri gösteren Feray Demiroğlu, yaşadıklarını anlattı. Sağlık Bakanlığı, mide botoksu sonrası yan etkiler nedeniyle hastanelere başvuran hastalar üzerine İstanbul ve İzmir'deki iki sağlık kurumunun faaliyetlerini askıya aldı ve soruşturma başlattı. TikTok videolarından etkilenerek bu işlemi yaptıran Demiroğlu ve akrabaları, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüler ve işlemleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar.
16 Nisan 2023

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, ev sahibi E.D.Ö ile kiracısı Hüseyin Asar arasında kira artışı konusunda çıkan tartışma sonucunda Asar, ev sahibi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay, ev sahibinin kiracıyı telefonla arayarak zam talebinde bulunması ve kiracının bu teklifi reddetmesi üzerine yaşandı. Saldırı sonrası ağır yaralanan Asar, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
18 Temmuz 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

İstanbul Esenler'de Serdar S., boşanma aşamasında olduğu eşi Canan S. ile tartıştıktan sonra onu silahla vurarak öldürdü. Canan S., hastanede hayatını kaybetti ve cenazesi ailesi tarafından teslim alındı. Serdar S., polis tarafından yakalandı ve tutuklanarak Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edildi. Canan S.'nin ablası, Serdar S.'nin şiddet eğilimli olduğunu ve daha önce uzaklaştırma kararı bulunduğunu belirtti.
30 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası Gaziantep'te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlarından dolayı İstanbul'da gözaltına alındı. Gaziantep Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılan Akay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ataşehir'de yakalandı ve Gaziantep'e gönderilecek. Benzer bir durum Hatay'da yaşanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi için de yaşanmıştı.
11 Şubat 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

Adıyaman'da Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde bir polis, meslektaşlarına ateş açarak iki polisi yaraladı. Olay sonrası polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edildi ve yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırının nedenine dair henüz bir bilgi verilmedi.
27 Nisan 2024

Çağdaş Hukukçular Derneği, Hatay'da gözaltına alınan Ahmet ve Sabri Güreşçi kardeşlerin işkence gördüğünü ve Ahmet Güreşçi'nin gözaltında yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ahmet Güreşçi'nin ön otopsi raporunda beyin kanaması ve vücudunda darp izleri tespit edildi. Sabri Güreşçi'nin hala gözaltında olduğu ve avukatlar tarafından işkenceye uğradığı gözlemlendi. Ayrıca avukatlar, jandarma tarafından tehdit edildiklerini belirtti.
13 Şubat 2023
İşaretlediklerim