CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' dediği için yargılandığı davada beraat etti. Kaftancıoğlu, geçen yıl bir toplantıda 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' demişti. Savcı, bir önceki duruşmada Kaftancıoğlu'nun beraati yönünde mütalaa vermişti. Hakim, sözlerin hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek beraat kararı verdi.
26 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevini bir buçuk ay sonra bırakacağını duyurdu. Partide değişim isteyen üyelere yakın kişilerin örgütten atıldığı iddialarını reddetti. Kaftancıoğlu, görev süresi boyunca üç ilçe başkanını görevden aldığını, bunların keyfi davranışlar ve usulsüzlükler nedeniyle olduğunu belirtti. Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün görevden alınmasının ise İmamoğlu'na yakınlığıyla bir ilgisi olmadığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, genellikle iddialı konuşmalar yapmaktan kaçındığını belirtmesine rağmen, yaklaşan seçimlerin birinci turda sonuçlanacağını iddia etti. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde gözükmesine rağmen, çoklu aday senaryosunda ikinci tur ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için baskılar varken, Kaftancıoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, seçimin ilk turda biteceğine olan inancını 'kesin bilgi' olarak nitelendirdi.
28 Mart 2023

14 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, emekli olan memur ilçe seçim kurulu üyelerinin yerine güncellenmemiş listelerden atama yapılmasına ilişkin uyarıda bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bu durumu takip ettiklerini ve kamu görevlilerini uyardığını belirtti. Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) da aynı hassasiyeti beklediklerini ifade etti.
7 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'daki seçmenlere oylarının güvende olduğunu ve seçim sürecinin güvenli bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Mükerrer sayımlar ve birleştirme tutanaklarının hazırlanmasının uzun sürmesi nedeniyle seçim kurullarında CHP örgütünün nöbetinin devam ettiğini belirtti. Kaftancıoğlu, seçim akşamı boyunca da İstanbul'daki sürece dair bilgilendirme yapmıştı.
15 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da bir miting düzenledi. Miting için kurulması planlanan çadırın AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın müdahalesiyle engellenmesine rağmen, etkinlik mitinge dönüştü. Kılıçdaroğlu, emeklilere bayram ikramiyesi, esnafa faizsiz kredi ve stopaj vergisi indirimi gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik ve milliyetçi politikalarını eleştirdi ve kendi politikalarını anlattı.
4 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde olası usulsüzlüklere karşı uyarılarda bulunurken kullandığı ifadeler nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından polislere hakaret etmekle suçlandı. Soylu, Kaftancıoğlu'nu 'militan' olarak nitelendirerek, polislerin yüzüne tükürülmesini söylediğini iddia etti. Kaftancıoğlu ise Soylu'ya, ne Türk Polisine ne de kendisine hakaret etmediğini belirterek yanıt verdi ve gerçeklerin Soylu'yu rahatsız ettiğini ima etti.
27 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir matbaada, CHP logosu kullanılarak ve 'İktidar olduğumuzda Apo'yu çıkartacağız' ifadesiyle sahte parti broşürleri ve sticker'lar hazırlandığını duyurdu. Kaftancıoğlu, matbaanın siparişi veren kişiyi bilmediğini belirtti ve bu durumu alaycı bir dille eleştirdi. Ayrıca, sahte broşürleri hazırlayan ve bastıranlar hakkında yargı süreci başlatacağını ve en yüksek cezaların alınması için takipçisi olacağını ifade etti.
25 Nisan 2023

Odatv'nin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kuzeni Ufuk İnan'ı ve İmamoğlu'na yakın diğer isimleri görevlerinden alarak 'pasif göreve çektiği' iddiasına Kaftancıoğlu Twitter üzerinden yanıt verdi. Kaftancıoğlu, CHP il yöneticilerinin kişilere değil fikirlere yakın olduklarını ve partili kimliklerinin bu fikirlerin temelini oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, iddiaları yalanlayarak, bu tür bir yazının 'Hürrem' imzasıyla beklendiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası isteniyor. Erdoğan'ın avukatları, Kaftancıoğlu'nun 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' ifadesi nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, asliye ceza mahkemesine gönderildi ve kabul edilirse Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı yorumda, 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir ve sizler ne yaparsanız yapın Gİ-DE-CEK-Sİ-NİZ!' ifadelerini kullandı.
8 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde kolluk kuvvetlerinin oy kullanmaları sırasında dikkatli olunması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kaftancıoğlu'nun ifadelerini yalan, iftira ve hakaret olarak nitelendirerek suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Kaftancıoğlu ise yaptığı açıklamada, kolluk kuvvetlerine yönelik sahte belge düzenleyenlere karşı konuştuğunu ve incittiği kolluk kuvvetleri varsa özür dilediğini ifade etti.
27 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sandıkların kapanmasına kısa bir süre kala yaptığı basın açıklamasında, İstanbul'da 30 bin 850 sandıkta vatandaşların oylarını kullandığını ve rekor bir katılım beklediklerini ifade etti. Kaftancıoğlu, 11 milyon 359 bin 876 seçmenden yüzde 90'ın üzerinde katılım tahmin ettiklerini belirtti ve İstanbul'da oy kullanma sürecinin sorunsuz geçtiğini söyledi.
14 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 4-5 Kasım'da düzenlenecek kurultay öncesi İstanbul il başkanını belirleyecek kongre 8 Ekim'de gerçekleştirilecek. Kongrede aday olan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Cemal Canpolat'ın yarışı, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yakından takip ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun Canpolat'ı desteklediği ve genel başkan yardımcılarının İstanbul'da 'karargah' kurarak Canpolat için çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca, Canpolat'ın adaylık açıklamasını duyurduğu Twitter hesabındaki yeniden gönderimler ve beğenilerin ücretli olarak yapıldığı iddia ediliyor.
28 Eylül 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi. Olayla ilgili incelemeler devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu tür eylemlerle korkutulamayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Akşener ile yaptığı görüşmeyi belirtip, saldırganların yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını beklediğini dile getirdi.
31 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde yanlış yönlendirildiğini ifade etti. Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin başına geçmesi gerektiğini belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu yanıltan kişileri eleştirdi.
28 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada beraat etti. Kaftancıoğlu, 2020 yılında Fahrettin Altun'un evinin yanındaki usule aykırı yapılaşma iddialarıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Kaftancıoğlu'nun 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti. Beraat kararının ardından Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden bir tekerleme paylaşarak tepkisini dile getirdi.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim