Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Dulkadiroğlu ilçesindeki Selin Apartmanı'nın enkazından 24 yaşındaki Doğan Akkök 64 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan genç, enkaz altında kaldığı sırada duvara 'Umudunuzu kaybetmeyin' yazmış. Sağlık ekiplerine teslim edilen Akkök'ün moralini yüksek tuttuğu ve kurtarma ekipleriyle diyalog kurduğu belirtildi.
9 Şubat 2023

Erzincan'da Munzur Dağı'nda karla kaplı arazide yiyecek arayan çengel boynuzlu dağ keçileri, yerel bir hayvansever ve doğa gözlemcisi olan Mert Yılmaz tarafından dronla görüntülendi. Yılmaz ve arkadaşları, piknik yapmak için gittikleri dağda, nadiren görülen ve koruma altındaki bu hayvanları dronla yakından çekme fırsatı buldu. Yılmaz, bu deneyimi ve görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.
4 Aralık 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hüseyin Özçınar, karaciğer yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurdu. Aileden uygun donör bulunamayınca, eski damat Uğur Doğrusöz gönüllü oldu ve karaciğerinin bir kısmını bağışladı. Nakil sonrası her iki kişinin de sağlık durumu iyi. Doğrusöz, bu kararını insanların ne dediğini önemsemeden, bir insana hayat verebilmek için aldığını belirtti.
20 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'ye destek için gelen Kolombiyalı arama kurtarma ekibinin bir üyesi olan kurtarma köpeği Aaron hayatını kaybetti. Kolombiya Kızıl Haç ve Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliği, Aaron'un yardımseverliğini ve cesaretini öven paylaşımlarda bulundu. Kolombiya, deprem sonrası Türkiye'ye 20 kişilik uzman ekip ve 8 özel eğitimli köpek göndermişti.
13 Mayıs 2023

Paleontologlar, İspanya'nın Tenerife adasında 700 bin yıl öncesine ait, mükemmel biçimde korunmuş bir kertenkele iskeleti keşfetti. Buluntu, soyu tükenmiş dev kertenkele türü 'Gallotia goliath' olabilir. Keşif, Kanarya Adaları'nın tarih öncesi yaban hayatına ve paleoekolojisine dair değerli bilgiler sağlıyor. Gelecekteki araştırmalar, fosilin anatomik özelliklerinin ayrıntılı incelenmesine odaklanarak bölgedeki biyolojik çeşitlilik ve çevresel değişiklikler hakkında daha geniş çalışmalara katkıda bulunacak.
3 Temmuz 2024

Hollanda hükümeti, fiziksel sorunlara yol açan özelliklere sahip kısa burunlu köpekler ve kıvrık kulaklı kedilerin üretimini, satışını ve reklamlarda kullanılmasını yasaklama kararı aldı. 2014 yılında bu tür hayvanların üremesi yasaklanmış olmasına rağmen, yasa dışı yollarla alınıp satılmaya devam ediyorlardı. Tarım, Doğa ve Gıda Kalitesinden Sorumlu Bakan Piet Adema, bu hayvanların evde bulundurulmasının ve ticaretinin yanı sıra filmlerde ve reklamlarda gösterilmesinin de yasaklanacağını açıkladı. Mevcut hayvan sahipleri hayvanları ölene kadar tutabilecekler, ancak yeni hayvan edinmek yasak olacak.
22 Ocak 2023

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, anneleri ölen iki köpek yavrusunu bir eşek sahiplenerek emziriyor. Besicilik yapan Soner Yaşar'ın köpeği iki yavru dünyaya getirdi ancak bir süre sonra öldü. Bu durum üzerine eşek, köpek yavrularını emzirmeye başladı. Yaşar, bu durumu cep telefonuyla görüntüleyerek paylaştı.
8 Ekim 2023

Macaristan'da yapılan bir araştırma, aksi köpeklerin uslu köpeklere kıyasla daha yüksek sosyal öğrenme ve kararlılık davranışları sergileyebileceğini ortaya koydu. Araştırmacılar, köpeklerin mizacını sahiplerince yapılan bir anket yoluyla değerlendirerek, köpeklere V şeklindeki tel örgü bir çitte yönlendirmelere uyma görevi verdi. Aksi köpekler, bir yabancı tarafından yönlendirildiğinde uslu olanlara kıyasla daha iyi performans gösterdi. Bu bulgular, aksi köpeklerin sosyal öğrenmede üstün olabileceğini ve hedeflere ulaşmada daha fazla kararlılık sergileyebileceğini gösteriyor.
29 Şubat 2024

Televizyon programcısı ve gazeteci Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonucu trafik kazası geçirdi. Uca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kazanın kendisini kaybettiği bir an sonucu meydana geldiğini ve boyun şah damarının her iki tarafının da tıkalı olduğunu öğrendiğini belirtti. Uca, bir hafta boyunca Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım İnme Merkezi'nde tedavi göreceğini ve pıhtıların eritilmesi ve tıkanıklığın giderilmesine çalışılacağını ifade etti.
4 Kasım 2023

Vegan beslenme savunucusu ve sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova, 39 yaşında hayatını kaybetti. Yakınları, Samsonova'nın sadece egzotik meyve diyetiyle beslendiği için 'açlıktan' öldüğünü iddia etti. Samsonova'nın son dört yıldır tamamen çiğ vegan bir diyet uyguladığı ve yedi yıldır yalnızca jackfruit ve durian meyveleriyle beslendiği belirtildi. Annesi, Samsonova'nın ölümünü 'kolera benzeri bir enfeksiyon'la ilişkilendirdi ancak otopsi raporu henüz açıklanmadı.
1 Ağustos 2023

Avustralya'nın Queensland eyaletinde park bekçileri tarafından bulunan ve 'Toadzilla' adı verilen 2,7 kilogram ağırlığında ve 25 cm uzunluğunda bir kara kurbağası, dünyanın en büyüğü olarak kaydedildi. Bu tür, 1935'te şeker kamışı tarımını korumak için adaya getirilmiş ve nüfusu 200 milyona ulaşmıştır. Toadzilla'nın zehirli olduğu ve çevresine zarar verdiği için ötenazi yapıldı ve cesedi Queensland Müzesi'ne bağışlanabileceği belirtildi.
20 Ocak 2023

Tokat'ta yaşayan 51 yaşındaki Nadir Yeşilkaya, vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan 15 gün sonra rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yeşilkaya, daha sonra Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Yeşilkaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
14 Ağustos 2023

Brezilyalı sosyal medya fenomeni ve 'Power Couple Brasil 6' yarışmacısı Luana Andrade, dizlerindeki yağları aldırmak için girdiği operasyon sonrasında 29 yaşında yaşamını yitirdi. Operasyon sırasında kalbi duran ve tekrar hayata döndürülen Andrade'nin ameliyatı yarıda kesildi ve yapılan testler sonucunda 'masif tromboz' teşhisi konuldu. Yoğun bakıma alınan Andrade, kısa süre sonra 'masif pulmoner emboli' nedeniyle öldü.
13 Kasım 2023

Hollanda'nın Zeeland eyaletindeki Reimerswaal ilçesinde, sokaklardaki köpek dışkısıyla mücadele amacıyla DNA veri tabanı oluşturulacak. Dışkının hangi köpeğe ait olduğu DNA yoluyla belirlenecek ve köpeklerin sahiplerine 75 ile 100 avro civarında para cezası verilebilecek. DNA kaydı yaptırmayan kişilere de köpek başına 150 avro para cezası uygulanacak. Bu uygulama, belediye meclisinde çoğunluk oyuyla kabul edildi.
28 Eylül 2023

Hayvan hakları ve yardım platformu 'Paw Guards'ın yöneticilerinden Erkin Erdoğdu, hakkında 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeniyle aranıyordu. Dolandırıcılık, tehdit ve belgede sahtecilik suçlarından dolayı hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Erdoğdu, saklandığı adreste polis tarafından yakalandı ve tutuklandı.
31 Ağustos 2023

Yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in kemikleri, Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulundu. Berzeg, evinden köpeği ile sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Arama çalışmaları sonucunda kemiklerine ulaşılan Berzeg'in ölüm nedeni henüz kesinleşmemiş olup, bölgede sık görülen sırtlanların saldırısına uğramış olabileceği üzerinde duruluyor. Adli tıp raporu ölüm nedenini netleştirecek.
1 Mayıs 2024

Rusya'nın doğusunda yaşayan 80 yaşındaki bir kadının beyninde 3 cm uzunluğunda bir iğne olduğu ortaya çıktı. İğne, doktorların tomografi çekmesiyle fark edildi. Doktorlar, durumunun kötüleşmesinden korktukları için iğnenin çıkarılmamasına karar verdi. Kadının ebeveynleri tarafından gerçekleştirilen başarısız bir çocuk düşürme girişimi sonucu bu durumda olduğu düşünülüyor.
5 Ekim 2023

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, enkaz altında kalan 61 yaşındaki Salman Aydemir, oğlu Osman Aydemir'in kepçe operatörü olarak katkı sağladığı arama kurtarma çalışmaları neticesinde 47 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Osman Aydemir, yıkılan apartmanın enkazında sesler duyduğunu ekiplere bildirdi ve kepçesiyle beton blokları kaldırarak kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu. Salman Aydemir'e ilk müdahale enkaz altında yapılırken, eşi ise maalesef hayatını kaybetti.
8 Şubat 2023

Suriye'nin Tel Abyad kentinden kuduz şüphesiyle Şanlıurfa'ya sevk edilen Suriyeli Hasan Halil hayatını kaybetti. Halil, bir süre önce sahipsiz bir köpeğin ısırması sonucu kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden kaçan Halil, ekipler tarafından yakalanarak yeniden hastaneye götürülmüştü. Ancak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Halil, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
23 Ağustos 2023
İşaretlediklerim