TBMM Başkanı Mustafa Şentop, KRT yayınında yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesi sokağa çıkılmaması ve sevinç gösterisi yapılmaması yönündeki çağrısını provokatif olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, seçim gecesi galip geldiklerinde olası taşkınlıklar ve şiddet olaylarını önlemek amacıyla bu uyarıda bulunmuştu. Şentop, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin iyi niyetli gibi görünse de aslında provokasyon içerdiğini belirtti.
5 Mayıs 2023

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen CHP Aile Destekleri Sigortası Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, adaletin sağlanması için her evde huzur ve bereket olması gerektiğini, sosyal devlet anlayışını benimsediklerini ve her evde asgari bir gelir güvencesi olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, saraylarda yaşamak gibi bir isteği olmadığını, halk gibi mütevazı bir yaşam süreceğini ve halkın sorunlarını çözeceğini vurguladı. Engelli veya yaşlı bakımı yapan kadınların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından yatırılması gerektiğini ve kadınların emeklilik hakkına kavuşmalarını sağlayacağını belirtti.
27 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılan montaj bir videoya tepki göstererek Erdoğan'ı karşısına çıkmaya davet etti. Habertürk TV'de soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile uzlaşı arayışları, Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destekleme kararı ve seçimlerin ikinci turunun bir referandum niteliği taşıdığına dair görüşlerini dile getirdi. Ayrıca, Erdoğan'ın kendisini terörle ilişkilendiren iftiralara karşı sert bir dille cevap verdi ve Erdoğan'ı yüzleşmeye çağırdı.
23 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonrası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen bölgelerdeki CHP'li belediyelerden rapor talep etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem öncesi ve sonrası eleştirilerin odağında yer alıyor ve istifası isteniyor. Ancak Savaş, istifa etmeyeceğini belirtti. CHP içinde yapılan toplantıda Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilirken, depremle ilgili belediye yönetimlerinin durumu bu rapor doğrultusunda değerlendirilecek.
26 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçmişte oy toplamak için kullandığı imar affı uygulamasını yeni dönemde kaldıracağını ve affedilemez suçlar arasına alacağını belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, hükümetin imar barışı düzenlemeleri eleştirilere konu oldu. Erdoğan, geçmişte bu düzenlemeyi anlatarak oy istemişti. Ancak en az 50 bin insanın hayatını kaybetmesinin ardından AKP seçmeninin de tepkili olduğu görülen imar affına karşı çıktığını ifade etti.
13 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın eleştirilere hedef olmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay'ın depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kızılay'ı eleştirenlere yönelik ağır sözlerini hatırlatarak, Erdoğan'ın bu duruma ne diyeceğini sorguladı.
26 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingde Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı. Kılıçdaroğlu, saldırının amacının insanları korkutmak ve sandıktan uzak tutmak olduğunu belirtti ve vatandaşlara 14 Mayıs'a odaklanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, saldırıyı gerçekleştirenlerin mafyalar, militanlar ve çeşitli olumsuz gruplardan oluşan bir koalisyon olduğunu ifade etti.
7 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası 'helallik' istemesine ve arama kurtarma çalışmalarındaki eksikliklere sert bir dille eleştiri getirdi. Şık, AKP'li vekillere yönelik ağır ifadeler kullanarak, hükümetin depremle ilgili yetersizliğini ve ihmalkarlığını dile getirdi. Ayrıca, deprem sonrası yaşanan acıları ve halkın çektiği sıkıntıları anlattı. Meclis genel kurulunda yaptığı bu konuşma nedeniyle Şık'a kınama cezası verildi.
1 Mart 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremzedelere satılan konutların değerinin arttığını belirtti. Bu durum, iktidarın ekonomi politikaları ve Merkez Bankası'nın faiz indirimleri sonucu yükselen enflasyon ve TL'nin değer kaybı nedeniyle konut fiyatlarının artışına bağlandı. Bakan Kurum'un açıklamaları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelere ücretsiz konut vaadiyle karşılaştırıldı. Kılıçdaroğlu'nun vaadi, TOKİ'nin hak sahiplerini maliyet üzerinden borçlandıracağı planıyla çelişiyor.
20 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramda 6 Şubat depremlerinin etkilediği Adıyaman kentini ziyaret etti. Adıyaman Belediye Mezarlığı'nda dua ederken, bir kişi Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak imama, 'O Fatiha okumayı bilmiyor ki, neden okutuyorsun' şeklinde provokatif bir ifade kullandı. Çevredekilerin tepki gösterdiği kişi, daha sonra alandan uzaklaştırıldı.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki bir mitingde, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK tarafından desteklendiğini iddia eden ve montajlanmış sahte bir video gösterdi. Kılıçdaroğlu daha önce seçimlere kısa bir süre kala 'pis işler' yapılacağını öne sürerek sağduyu çağrısında bulunmuş ve İletişim Başkanlığı'nı Cambridge Analytica benzeri faaliyetlerden kaçınmaları konusunda uyarmıştı. Erdoğan, mitingdeki konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun PKK'lılarla omuz omuza yürüdüğünü iddia ederek halka bu durumu sorgulamalarını söyledi.
7 Mayıs 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyona yakın Suriyeli mültecinin geri dönüşü için Suriye'de konut yapımı projelerinin hazırlandığını belirtti. Türkiye'de kayıtlı geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısının 3 milyon 411 bin 29 olduğu bildirildi. Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın Türk askerinin çekilmesi talebini reddetti ve terör tehdidinin devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacakken, Sinan Oğan'ın destek vereceği ittifak ve talepleri gündemdeki yerini koruyor.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, borsanın yükselişini ve avronun değer kaybetmesini işaret ederek, 15 Mayıs'ta durumun daha iyi olacağını belirtti. Seçime kısa bir süre kala yayınlanan anketler, Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansının yüksek olduğunu gösteriyor. Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce'nin yarıştan çekilmesi, Kılıçdaroğlu'nun şansını daha da artırdı. Kılıçdaroğlu, ekonomik verilerdeki iyileşmeyi Twitter üzerinden paylaşarak, ülkeyi zengin edeceklerini ifade etti.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu toplumu düşmanlaştırmakla itham etti. Erdoğan, muhalefeti sık sık 'LGBTİ'ci', PKK ve 'FETÖ'cü olmakla suçluyor ve bu yönde montaj görüntüler paylaşıyor. Avrupa Konseyi, Türk yetkililerin azınlık grupları, LGBTİ+ bireyler ve göçmenlere yönelik nefret söyleminin alarm verici seviyelere ulaştığı konusunda uyarıda bulunmuştu. Erdoğan'ın bu suçlamaları, Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi kampanyasında daha sert bir dil kullanmaya başlamasının ardından geldi.
20 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde hükümetin yapmayı planladığı yeni evlerin fay hattı üzerinde olduğunu belirtti. Kahramanmaraş'ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından hükümetin yeniden inşa çalışmalarına başladığı, ancak uzmanların acele edilmemesi gerektiğini vurguladığı aktarıldı. Öztunç, TOKİ tarafından planlanan yeni evlerin bir kısmının Çiğli köyüne yapılacağını ve bunun akılcı olmadığını ifade etti.
2 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir seçim propagandası etkinliğinde muhalefeti Kandil ile ilişkilendirerek eleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da geçmişte benzer açıklamalar yaparak 14 Mayıs genel seçimlerini 'darbe girişimi' ve 'işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' olarak nitelendirmişlerdi. Erdoğan, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'bay bay Kemal' olarak adlandırarak Kandil ile görüşme yapmakla suçladı ve milletin Kandil destekli bir cumhurbaşkanını kabul etmeyeceğini belirtti.
1 Mayıs 2023

İstanbul Maltepe'de düzenlenen Millet İttifakı mitingine binlerce kişi katıldı. Katılımcılar adalet talebinde bulunurken, ekonomik krizden şikayetçi olduklarını ve 'Patates, soğan, güle güle Erdoğan' sloganları attılar. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde yolsuzlukla mücadele edeceğine dair vaatlerde bulundu ve KHK'lıların durumuna değindi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iddiaları gündeme getirdi ve mitingde 'Hırsız Tayyip' sloganları yükseldi. Vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk'ün kazanımlarını geri getirmesini ve adaleti sağlamasını talep etti.
7 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin önemine değindi ve 'Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır' ifadesini kullandı. Depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğine Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) karar vereceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir yetkisi olmadığını ifade etti.
1 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman'daki bir basın toplantısında depreme dayanıklı binalar hakkında konuşurken teknik terimleri kullanırken zorlandı. Giresun'un Çamoluk ilçesi kaymakamlığı bu konuşmayı internet sitesinde paylaştı. Sosyal medyada bir kullanıcı, Erdoğan'ın bu anlarını tekno müzik eşliğinde kurgulayarak paylaştı ve bu görüntüler dikkat çekti.
7 Mart 2023
İşaretlediklerim