HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davranışlarını eleştirdi. Erdoğan'ın muhalefetin 'diktatörlük' eleştirilerine itiraz etmediğini ve iktidarda kalma kaygıları taşıdığını öne sürdü. Demirtaş, Erdoğan'ın güçlü ve zorba bir lider imajı çizerek halkın bir kesimini yanında tutmaya çalıştığını, ancak bu tür liderlerin aslında korku içinde olduklarını iddia etti. Ayrıca, halka korkmamaları ve değişim için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
30 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Financial Times'a verdiği demeçte Türkiye'nin otoriter bir rejime doğru ilerlediğini ve Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde Türkiye'nin yeni bir tür diktatörlüğe geçiş yapacağını belirtti. Demirtaş, muhalefetin birlik olmasının ve Kürt seçmeninin desteğinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim ve demokrasi için samimi çaba gösterdiğini ve Kürt seçmenin Kılıçdaroğlu'nun kampanyasından umutlu olduğunu ancak tercih için sürecin nasıl gelişeceğini bekleyeceklerini ifade etti.
6 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında yaşanan artçı sarsıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İktidarı ve muhalefeti eleştiren Demirtaş, halkın acil ihtiyaçlarının karşılanması ve derhal seçime gidilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Emek ve Özgürlük İttifakı, Sosyalist Güç Birliği, Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
21 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı tarafından aday gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Twitter üzerinden kutladı ve HDP'ye davet etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Kılıçdaroğlu'nu HDP ile görüşmeye davet ettiğini belirtti. Bu açıklamalar, Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu resmi aday olarak duyurmasının ardından geldi.
6 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden CHP lideri ve muhtemel cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun ayrışmayı bitireceğine, toplumsal barışı sağlayacağına ve Türkiye'yi refaha kavuşturacağına inandığını belirtti ve oy kullanma hakkı olsa Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade etti.
3 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoritesinin sarsıldığını ve bu durumda gözünü karartarak çılgınca şeyler yapabileceğini ifade etti. Demirtaş, halka korkmamaları ve geri adım atmamaları çağrısında bulundu. Ayrıca, depremzedeleri yalnız bırakmama ve şehirleri yeniden inşa etme konusunda dayanışma vurgusu yaptı.
12 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sürecinde karşılaşılabilecek manipülasyon ve algı operasyonlarına karşı Twitter hesabı üzerinden uyarılarda bulundu. Güvenilir olmayan hesaplar ve iktidar çevrelerinin hesaplarından yayılan bilgilere itibar edilmemesi, karalama amaçlı videoların izlenmemesi ve yayılmaması, tanınmış kişilerin hesapları üzerinden yapılacak provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da seçime kısa bir süre kala 'pis işler' yapılacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.
2 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşan genel seçimler öncesinde Emek ve Özgürlük İttifakı'na tek listeyle seçime girmeleri yönünde çağrı yaptı. 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimlerin 14 Mayıs'a alınması gündemdeyken, Demirtaş durumun kritik olduğunu belirtti ve ittifakın bu yönde bir karar almasını umduğunu Twitter üzerinden paylaştı. İttifak, HDP, EMEP, TİP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor.
24 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefet güçlerine müzakere çağrısı yaparak, Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda HDP ile kameralar önünde görüşme teklif edebileceğini belirtti. Demirtaş, Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecinde HDP'nin de dahil edilmesi gerektiğini ve müzakerelerin açık ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Millet İttifakı'nın adayının HDP'nin 2021'de açıkladığı 11 maddelik tutum belgesiyle uyumlu olması durumunda HDP'nin destekleyebileceğini ifade etti. Demirtaş, Mansur Yavaş'ın Kürtler için bir kırmızı çizgi olup olmadığına dair soruya ise, isimlerden ziyade ilkelerin önemli olduğunu ve güven veren bir uzlaşma sağlandığında her ismin aday olabileceğini söyledi.
30 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan'ın 'Selo' olarak bahsettiği Demirtaş, Erdoğan'ın kaybetme korkusuyla hareket ettiğini ve 'aslanları kafese kilitleyerek çakalların ormanın kralı olacağını' düşündüğünü ancak yanıldığını ifade etti. Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde halkın 'ormanın kralı' olacağını ve Yeşil Sol Parti'nin Meclis'te güçlü bir şekilde yer almasının önemine vurgu yaptı.
24 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, iktidarın 'sipariş anketler' aracılığıyla kazanıyor izlenimi yaratmaya çalıştığını ancak aslında kaybettiklerini belirtti. Demirtaş, takipçilerine moral, coşku ve inançla mücadeleye devam etmeleri çağrısında bulundu. Yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP'nin oy oranlarına dair farklı sonuçlar bulunuyor; bazı anketlerde Erdoğan ilk turda yüzde 52 ile seçilirken, diğer anketlerde cumhur ittifakı ve millet ittifakı arasında oy oranları yakın görünüyor.
28 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için 'gönülden destek' kararı almasını umduğunu ifade etti. HDP daha önce kendi adayını çıkaracağını duyurmuş, ancak Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi üzerine bu karardan vazgeçmişti. Demirtaş, 2019 yerel seçimlerinde de HDP seçmenine CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na destek çağrısında bulunmuştu. Şimdi ise Kılıçdaroğlu'na destek isteğini dile getirirken, bu desteğin samimi olmasını arzuladığını söyledi.
19 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan düşmesi halinde ülkenin zarar görmeyeceğini belirtti. Demirtaş, genç seçmenlere hitaben, adaletsiz ve yoksulluk düzenini değiştirebileceklerini ve bunun için anahtarın kendi ellerinde olduğunu ifade etti. Paylaşımında 2003 yılında Erdoğan'ın attan düştüğü bir görüntüyü de kullandı.
28 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, muhalefet partilerine ortak bir aday belirlemeleri ve seçimlere kadar sessiz kalmaları çağrısında bulundu. Demirtaş, halkın seçimi kazanacağını ve yeni Cumhurbaşkanına mazbatayı teslim edeceğini ifade etti. Bu çağrı, 'altılı masa' olarak bilinen muhalefet ittifakının henüz ortak adayını belirleyememesi ve 'emek ve özgürlük ittifakı'nın da adaylarını duyurmamış olması bağlamında yapıldı.
5 Şubat 2023

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkarma kararını destekleyerek, diğer partilerle müzakere yapılmasının gerekliliğini ifade etti. HDP'nin, 'altılı masa' tarafından müzakere taleplerinin karşılık bulmaması üzerine bu kararı aldığı belirtiliyor. Demirtaş, HDP'nin aday çıkarma hazırlığının haklı ve meşru olduğunu, çözülmeyecek bir sorun olmadığını ve herkesin uzatılan eli tutma cesaretini göstermesi gerektiğini belirtti.
10 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden genç seçmenlere yönelik bir dizi paylaşımda bulundu. Demirtaş, gençlere umutlu olmalarını, sandığa gitmelerini ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, seçilemeyecek adaylara ve barajı geçemeyecek partilere oy vermemeleri konusunda uyarıda bulundu ve 'Taliban İttifakı' ifadesiyle eleştirel bir yaklaşım sergiledi.
1 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, üç yıldır demokrasi ittifakı kurulması için çaba gösterildiğini ancak muhalefet dahil herkesin buna engel olduğunu ifade etti. Halkın yoksullaşarak demokrasi ittifakını kurduğunu, ancak partilerin bunu başaramadığını belirtti. Demirtaş, tüm liderlere yakında bir araya geleceklerini, ister içeride ister dışarıda olsun, bu seçimi halkın kazanacağını ve tam demokrasi ya da mutlak diktatörlük arasında bir tercih yapılacağını söyledi.
23 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakının seçimlere katılım şeklinin netleştiğini ve bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek olmak olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi amblemleriyle seçimlere katılacağını ve Yeşil Sol Parti'nin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve TİP'in belli şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceği açıklanmıştı.
5 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerin ertelenmesinin darbe olacağını belirtti. AKP'nin eski üyesi Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunmasının ardından, AKP Sözcüsü Ömer Çelik bu görüşün partiyi yansıtmadığını açıkladı. Muhalefet ise seçimlerin ancak savaş hallerinde Meclis onayıyla ertelenebileceğini, aksi durumun darbe olacağını ifade etti. Demirtaş, seçimlerin halk tarafından yapıldığını ve siyasetçilerin halkın bu hakkını darbeyle çalamayacağını vurguladı.
21 Şubat 2023
İşaretlediklerim