Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe gerçekleştirdiği dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle yargılandığı davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bu dava, Trump'ın iş hayatındaki yasal sorunlardan sadece bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Cezanın büyüklüğü, Trump'ın kariyerindeki en büyük mali yaptırımlardan biri olarak kaydedildi.
16 Şubat 2024

Türk kökenli ABD vatandaşı ve 'Genç Türkler' programının sunucusu Cenk Uygur, 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olduğunu duyurdu. Uygur, Joe Biden'ın Donald Trump karşısında yenilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, seçim kampanyası için şimdiden 250 bin dolar topladı. Geçmişte Cumhuriyetçi olan Uygur, şimdi 'ilerici' politikaları destekliyor. Ancak doğuştan ABD vatandaşı olma şartı, geçmişteki tartışmalı söylemleri ve medya, Uygur'un önündeki engeller arasında yer alıyor.
3 Aralık 2023

ABD'de 5 Kasım başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Partili başkan yardımcısı Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Partili eski başkan Donald Trump, canlı yayında karşı karşıya geldi. Harris, Trump'ı sinirlendirerek ve alaya alarak üstünlük sağladı. Trump, Biden yönetiminin sevilmeyen yönlerinden Harris'i sorumlu tutmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Münazara, ekonomi, kürtaj, göçmenler, Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail-Hamas savaşı gibi konulara odaklandı ancak kişisel saldırılarla geçti.
11 Eylül 2024

META, eski ABD başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak Kongre baskını sonrasında Facebook ve Instagram'dan süresiz olarak engellenmesinin ardından, bu platformlara geri dönüşüne izin verip vermeyeceğine karar verecek. Financial Times'ın haberine göre, bu kararın ocak ayının ilerleyen günlerinde açıklanması bekleniyor. META, karar vermek için bir çalışma grubu oluşturdu. Bu gelişme, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın Trump'a yönelik kalıcı yasağı iptal etmesinin ardından geldi. Trump ise Twitter'a dönmeyi planlamadığını belirtti.
1 Ocak 2023

Elon Musk'ın yönetimindeki Tesla, SpaceX ve X (eski adıyla Twitter) şirketleri 2024 yılına zorluklarla başladı. Tesla'nın piyasa değeri son bir yılda 188 milyar dolar azalarak en büyük kaybı yaşadı. Bu durum, Çin'deki ve küresel pazardaki elektrikli araç talebinin yavaşlamasından kaynaklanıyor. Musk, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinin pazardaki rekabeti artıracağı konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Musk'ın satın aldığı X şirketi de reklam gelirlerinde büyük bir düşüş yaşayarak değer kaybetti.
24 Şubat 2024

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, rakibi Kamala Harris'in ekonomi politikalarını eleştirerek, Harris'in konuşmasını Sovyetler Birliği'nin ekonomik sistemine benzetti ve onu komünist olmakla suçladı. Harris'in ekonomi politikaları, market ürünleri ve reçeteli ilaçların maliyetini düşürmeyi, uygun fiyatlı konutların artmasını ve orta sınıf için vergilerin azaltılmasını hedefliyor. Harris, Trump'la 10 Eylül'de canlı yayına çıkmayı kabul etti ve kampanyasına bir haftada 200 milyon dolar topladı.
18 Ağustos 2024

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'daki bir mitingde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi 'tarihteki en büyük pazarlamacı' olarak nitelendirip, her gelişinde 60 milyar dolar aldığını iddia etti. Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı durdurabileceğini ve kendisi görevde olsaydı Moskova ile Kiev arasında bir barış anlaşması müzakere edilebileceğini öne sürdü. Seçilmesi halinde hem Zelenski'yi hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak barış anlaşmasına varmaya teşvik edeceğini belirtti.
24 Eylül 2024

Twitter CEO'su Elon Musk, 15 Nisan'dan itibaren Twitter anketlerinde sadece mavi tikli yani onaylanmış hesapların oy kullanabileceğini ve 'Sana Özel' bölümünde bu hesapların önerileceğini duyurdu. Musk, Twitter'ı Ekim 2022'de satın aldıktan sonra platformda birçok değişiklik yaptı, bunlardan biri mavi tikin paralı hale getirilmesiydi. Musk, bu değişikliklerin bot hesaplarla mücadelede etkili olacağını savunuyor. Ayrıca, hizmet şartlarına uygun ve insan taklidi yapmayan bot hesaplarının doğrulanmasında bir sorun görmediğini belirtti.
28 Mart 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformda içerik üreticilerine reklam gelirlerinden pay verileceğini duyurdu. İlk ödemelerin toplamı 5 milyon dolar olacak ve bu paylaşımın birkaç hafta içinde başlayacağını belirtti. Musk, ödemelerin yalnızca doğrulanmış kullanıcılara yapılacağını ve içerik üreticilerinin doğrulanması gerektiğini ifade etti.
10 Haziran 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile aralarındaki kavganın canlı yayınlanacağını duyurdu. Bu kavga, Musk'ın Zuckerberg'e 'Threads' adı verilen 'Twitter alternatifi, metin tabanlı bir platform kuracağı'na dair haberlerin ardından başlamıştı. Zuckerberg, Musk'ın 'kafes dövüşü' teklifini kabul etmişti. Musk, kavganın Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti.
6 Ağustos 2023

ABD'li iş insanı Elon Musk'ın şirketi X, aynı isimli bir başka şirket olan 'X Social Media LLC' tarafından dava edildi. Florida merkezli reklam ajansı, Musk'ın şirketinin 'haksız rekabet ve ticari marka ihlali' nedeniyle Florida eyalet yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, Musk'ın 'X' ismini kullanmasının yasaklanması ve yüklü miktarda tazminat talep ediliyor. Twitter'ın isminin 'X' olarak değiştirilmesiyle reklam ajansının gelir kaybı yaşadığı belirtiliyor.
3 Ekim 2023

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Bloomberg'in 'Milyarderler Endeksi'ne göre 200 milyar dolar net servetle dünyanın en zengin insanı oldu ve Elon Musk'ı geçti. Musk son bir yılda 31,3 milyar dolar kaybederken, Bezos 23,4 milyar dolar kazandı. Musk, Mayıs 2023'te dünyanın en zengini unvanını elde etmişti. Sıralamada Musk'ı Bernard Arnault, Mark Zuckerberg ve Bill Gates takip ediyor.
5 Mart 2024

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Twitter'ın satın alımına ilişkin soruşturmada ifade vermediği gerekçesiyle Elon Musk'a dava açtı. SEC, Musk'ın Twitter hisselerini satın alması ve yaptığı yatırıma ilişkin beyanlarını inceledi. Musk'ın ifade vermemesi, federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edilip edilmediğinin belirlenmesine yönelik soruşturmayı engellediği ve geciktirdiği belirtildi. Musk'a son zamanlarda 'karalama' ve 'haksız rekabetle ticari marka ihlali' nedenleriyle de dava açılmıştı.
6 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yapay zeka aracılığıyla veri çekme ve sistem manipülasyonunu önlemek amacıyla tweet görüntüleme sayısına günlük kota getirdiğini duyurdu. Onaylı hesaplar için 6 bin, onaysız hesaplar için 600 ve yeni onaysız hesaplar için 300 olarak belirlenen kotanın kullanıcı tepkileri üzerine artırıldığı açıklandı. Ancak bu durum kullanıcıların tepkisini dindirmedi ve birçok kişi Twitter'ı terk ederek BlueSky Social, Truth Social ve Mastodon gibi alternatif platformlara geçiş yaptı. 'Goodbye Twitter' etiketi ABD'de trend topic oldu.
3 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter Blue abonelerinin platformda yer alan reklamlardan elde edilen gelirlerden pay alacaklarını açıkladı. Bu uygulamadan yararlanabilmek için kullanıcıların Twitter Blue abonesi olmaları gerekiyor. Musk daha önce mavi tik satışını başlatmış ve Apple ile yaşadığı vergi sorunları nedeniyle bu satışı ertelemişti. Aralık ayında mavi tik satışını tekrar başlatan Musk, altın ve gri tikleri de piyasaya sürmüştü.
4 Şubat 2023

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Chicago'da başlayan Demokrat Parti Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Donald Trump'ın iktidarı kendi amaçları için kullandığını belirtti. Obama, Demokratların başkan adayı Kamala Harris'e destek vererek, ABD'nin Harris ile yeni bir sayfa açmaya hazır olduğunu söyledi. Ayrıca, Harris'in yardımcısı olarak aday gösterdiği Minnesota Valisi Tim Walz'ı da övdü. Obama, seçimlerin sıkı geçeceğini ve tüm dünyanın ABD'yi izlediğini ifade etti.
21 Ağustos 2024

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın sahibi olduktan sonra platformun logosunu, daha önce tweet'leriyle değer kazandırdığı Dogecoin adlı kripto paranın logosuyla değiştirdi. Dogecoin, piyasa hacmini son bir yılda 80 kat artırarak 2 milyar doları aşmıştı. Musk, geçmişte attığı tweet'lerle Bitcoin, Dogecoin ve Shiba gibi kripto paraların fiyatlarında dalgalanmalara neden olmuştu. Twitter'dan resmi bir açıklama yapılmazken, Musk kendi hesabından bu değişikliğe dair bir gönderi paylaştı.
3 Nisan 2023

Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun üyesi Thierry Breton, Twitter'da İsrail-Filistin savaşıyla ilgili yanıltıcı paylaşımlara karşı önlem alması için Elon Musk'a 24 saat süre verdi. Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası, sosyal medya platformlarına yasadışı içerikleri kaldırma ve kamu güvenliğini tehlikeye atıcı risklerle mücadele etme yükümlülüğü getiriyor. Musk, Breton'a yanıt olarak açık kaynak kullanımının ve şeffaflığın şirket politikası olduğunu belirtti ve ihlallerin listesini talep etti.
11 Ekim 2023
İşaretlediklerim