MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli takım oyuncusu Merih Demiral'ın Avusturya karşısında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından soruşturma başlatılmasını kınadı. Bahçeli, UEFA'nın bu adımını 'zincirleme provokasyonların bir ara istasyonu' olarak nitelendirdi ve Türk milletinin mesajının engellenmeye çalışıldığını belirtti. Bahçeli, sağduyulu ve soğukkanlı davranmanın milli bir zaruret olduğunu vurguladı.
3 Temmuz 2024

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki metamfetamin salgınına ve bu salgını besleyen siyasi düzeni eleştiren bir video yayınladı. Video, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alıyordu. Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği, videoyu 'devlet kurumlarına karşı suç isnat eder nitelikte' olduğu gerekçesiyle yasakladı. Kılıçdaroğlu'nun itirazları sonuçsuz kaldı ve avukatı Celal Çelik, Aralık'ta Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
8 Şubat 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın kuzeni Nazlı Can da aynı suçlamalarla tutuklandı. Denizbank, inceleme raporunu ve şubenin kamera kayıtlarını savcılığa ve mali polise teslim ettiğini açıkladı. Banka, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve sürecin banka dışında gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, banka itibarını zedeleyecek asılsız haberlere karşı kanuni haklarını kullanacaklarını duyurdu.
28 Nisan 2023

Organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' olarak nitelendirilmişti. Yılmaz, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş hakkında, FETÖ ile bağlantılı olduğu imasında bulundu. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. Yılmaz, Mersin'de öldürülen Emrullah Kaplan olayını hatırlatarak, ülkücü kimliği altında FETÖ ajanlarının olduğunu iddia etti.
4 Ocak 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın depremzedelere konut vaadiyle tehdit ettiğini öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler için konutların bir yıl içinde tamamlanacağını belirtmişti. Uzmanlar ise acele edilen inşaat çalışmalarının yeni felaketlere yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Kılıçdaroğlu, iktidarın seçim kaygısıyla hareket ettiğini ve insanların barınma hakkını tehdit ettiğini ifade etti.
24 Şubat 2023

Deniz Zeyrek, Mehmet Şimşek'in Türkiye'deki enflasyonla mücadele planını ve bu bağlamda kullandığı dili eleştiriyor. Şimşek'in 'local' kelimesini kullanması ve bu tercihin Daily Sabah gazetesi tarafından 'public' olarak değiştirilmesi dikkat çekici bulunuyor. Zeyrek, Şimşek'in İngiltere vatandaşı olması ve dil becerilerine atıfta bulunarak, onun bu tercihi bilinçli yaptığını öne sürüyor. Ayrıca, hükümetin son beş yılda enflasyonu düşüreceğine dair verdiği sözlerin tutulmadığını ve enflasyonun daha da arttığını belirtiyor.
20 Nisan 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayeti hakkında sorulan bir soruya 'İşine bak' diyerek tepki göstermesini eleştirdi. Bahçeli'nin tepkisini ve sorulan soruyu sosyal medyada paylaşan Özdağ, 'Katilin kim olduğunu hepimiz biliyoruz derken bir bildiğim vardı elbet' ifadesini kullandı. Bahçeli'nin özel kalem müdürünün ise soruyu soran gazeteciyi iterek uzaklaştırdığı belirtildi.
24 Ocak 2023

Elif Çakır, yazısında Türkiye'deki ekonomik krizin derinleştiğini ve halk ekmek fiyatlarının farklı şehirlerde ciddi şekilde arttığını vurguluyor. Çakır, merkezi yönetimin kötü ekonomi politikalarının yerel yönetimlerin çabalarını boşa çıkardığını ve vatandaşların hayat pahalılığı altında ezildiğini belirtiyor. Mehmet Şimşek'in bir yıldır ekonomiyi düzeltmek için çabaladığını ancak başarılı olamadığını ifade ediyor.
3 Temmuz 2024

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Alman yayın kuruluşu WDR COSMO aracılığıyla Fatih Akın, Can Dündar ve Deniz Naki gibi isimlerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Türkiye'deki ırkçılık sorununa dair stratejilerini, Erdoğan sonrası Türkiye'ye dair fikirlerini ve geleceğe dair umutlarını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'de yaşanan sorunlara dair çözüm önerileri ve mevcut durumun temizlenmesi gerektiğini vurguladı.
26 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi kararının ardından Meclis'te yapılan görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Can Atalay konusunun tamamen kapandığını ve AKP'nin MHP olmadan da gereğini yaptığını belirtti. Meclis'teki olağanüstü toplantıda yaşanan tartışmalar ve kavgalar sonrasında, Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştirdi ve Cumhur İttifakı'nın duruşunu övdü.
17 Ağustos 2024

Can Ataklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajında seçim sonrası döneme ilişkin ifadelerini ve Devlet Bahçeli'nin bayram mesajındaki sert söylemlerini ele alıyor. Erdoğan'ın '4 yıl seçimsiz dönem' vurgusunu muhalefete ve kendi tabanına yönelik mesajlar olarak yorumluyor. Bahçeli'nin ise seçim sonuçlarına öfkeli olduğunu ve tehditkar bir dil kullandığını belirtiyor. Ataklı, Bahçeli'nin bu tutumunun, Erdoğan tarafından saf dışı bırakılma korkusundan kaynaklandığını ve İYİ Parti'ye yönelik bir uyarı olarak değerlendiriyor.
11 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ile çekilmiş gibi gösterilen montaj bir videoyu mitinglerde gerçekmiş gibi gösterdiği iddia edildi. Erdoğan'ın TRT canlı yayınında bu videoyu anlatırken 'montaj' ifadesini kullanması üzerine, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın montajı itiraf ettiğini öne sürdü ve Twitter üzerinden bu durumu kınayan bir açıklama yaptı.
23 Mayıs 2023

Murat Ağırel'in yazısında, Engin Polat ve Dilan Polat'a ait şirketlerin sahte fatura kesme, çift defter tutma ve kayıt dışı para işlemleri gibi vergi suçları işlediği tespit edilmiştir. Engin Polat'ın kişisel hesabından yaptığı ödemeler ve şahsi borç verme işlemleri de raporda yer almıştır. Dilan Polat'ın sahibi olduğu şirketlerle ilgili vergi suçları tespit edilmesine rağmen, Engin Polat tüm suçları üstlenmiştir. Bu nedenle Dilan Polat hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır.
20 Temmuz 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP ve kendisine düşmanlık göstermesinin sebeplerini, çözüm süreci anekdotlarıyla açıkladı. Demirtaş, Erdoğan'ın gerçek katillerle sorunu olmadığını, ancak 'Kürt Selo'ya düşmanca davrandığını belirtti. İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan için yapılan düzenlemeleri ve çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bitirilmesini anlattı. Erdoğan'ın çözüm sürecini seçim kazanmak ve 'başkan' olmak için kullandığını, bu amacına ulaşamayınca süreci bitirdiğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'ın kendisine düşmanlık göstermesinin sebebinin, saray ve saltanat oyunlarını bozduğu için olduğunu ve halkın barışı sağlayacağını ifade etti.
1 Mayıs 2023
İşaretlediklerim