İngiliz rock grubu Deep Purple, '1 More Time' dünya turnesi kapsamında İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta konser verdi. Konserde, grubun klavyecisi Don Airey, Mozart’ın Türk Marşı ile İstiklal Marşı’nı içeren bir solo performans sergiledi ve büyük alkış aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser, 'Black Night' şarkısıyla sona erdi. Grubun vokalisti Ian Gillan, İstanbul'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
26 Haziran 2024

Hard rock ve heavy metal türünün öncülerinden İngiliz rock grubu Deep Purple, 25 Haziran'da İstanbul'da Küçükçiftlik Park'ta üçüncü kez konser verecek. Grup, dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satışına sahip ve 'Smoke On The Water', 'Highway Star' gibi şarkılarla tanınıyor. Konser biletleri 20 Şubat'ta satışa çıkacak. Deep Purple, 50 yılı aşkın sürede 22 stüdyo albümü yayımladı ve 'Dünyanın En Etkili Grupları' arasında 5'inci sırada yer aldı.
18 Şubat 2024

Rock Off Festivali, 10. yılını İsveçli heavy metal grubu Amon Amarth ile kutlayacak. Festival, Freebird Agency organizasyonu ve +1'in katkılarıyla 29 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleşecek. Amon Amarth, Heidrun Over Europe turnesi kapsamında Viking temalı sahne şovlarıyla dinleyicileriyle buluşacak. Türk heavy metal grubu Pentagram da festivalde sahne alacak.
12 Temmuz 2024

Oasis, yıllar süren ayrılığın ardından yeniden bir araya gelerek Birleşik Krallık ve İrlanda'da bir dizi konser vereceğini duyurdu. Gallagher kardeşler, anlaşmazlıklarını bir kenara bırakarak Oasis Live’25 adını verdikleri turne kapsamında sahne alacak. Grup, 2009 yılında Paris'teki bir tartışmanın ardından dağılmıştı. Biletler 31 Ağustos 2024'te satışa sunulacak.
27 Ağustos 2024

Ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda bir konser verdi. Konserde Bocelli'ye soprano Serena Gamberoni, kemanist Anastasiya Petrsak ve bariton Faik Mansuroğlu eşlik etti. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Opera Korosu da Marcello Rota'nın şefliğinde performans sergiledi. Konser, Guiseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini ve Luigi Denza gibi ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan iki bölümden meydana geldi.
9 Haziran 2024

Efsanevi rock grubu Pink Floyd’un üyesi David Gilmour, yeni albümü 'Luck and Strange'deki 'Sings' adlı şarkısında Türkiye’den aldığı 'Cümbüş' adlı enstrümanı kullandı. Gilmour, bu enstrümanı Türkiye’de bir kasabada bir dükkandan aldığını ve alışılmadık sesine rağmen çalmayı öğrendiğini belirtti. Albümün, 1973’teki 'Dark Side of the Moon'dan beri yaptığı en iyi albüm olduğunu söyleyen Gilmour, albümdeki tutarlılığın ve heyecanın altını çizdi. Gilmour, sekiz yıl aradan sonra ilk turnesine çıkacak ve turne 9 Ekim’de Londra’da başlayacak.
9 Eylül 2024

5 Mayıs'ta İstanbul'da omurilik felçliler yararına düzenlenecek Wings for Life World İstanbul 2024 koşusu, Ortaköy-Arnavutköy arasındaki Muallim Naci Caddesi'nde gerçekleştirilecek. Koşu nedeniyle, cadde 12.00-17.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak. Bu global etkinlik, dünya çapında koşucuları ve tekerlekli sandalye kullanıcılarını bir araya getirerek omurilik felci tedavisi için bağış toplamayı amaçlıyor. Geçen yıl düzenlenen koşu, 165 ülkede 161,892 katılımcıyı birleştirmiş ve 4,7 milyon euro bağış toplanmıştı.
3 Mayıs 2024

ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Ertuğrul Türk Festivali, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. Festivalde Türk kahvesi, lokum, döner gibi geleneksel yiyecekler, Anadolu halıları, ebru ve hat sanatları gibi el sanatları sergilendi. Etkinlikte ayrıca İslam üzerine konuşmalar yapıldı ve çeşitli gösteriler düzenlendi. Festival, Amerikalı Müslümanları bir araya getiren evlilik seansları gibi ilginç etkinliklere de ev sahipliği yaptı.
26 Mayıs 2024

Kanadalı sanatçı Celine Dion'un, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde sürpriz bir performans sergileyeceği konuşuluyor. Dion, Aralık 2022'de katı kişi sendromuna yakalandığını duyurmuş ve sahneye ara vermişti. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Dion'un törende sahne alacak şarkıcılardan biri olabileceği belirtiliyor. Katı kişi sendromu, kas spazmlarına ve sert kaslara neden olan otoimmün bir hastalık olarak biliniyor.
25 Temmuz 2024

Fortnite, 2017'de piyasaya sürüldüğünden beri oyun dünyasında büyük bir etki yarattı. Oyunun yeni modlarından biri olan Fortnite Festival'de, oyuncular kendi müzik gruplarını kurup performans sergileyebiliyor. Bu festivalin bir parçası olarak dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga, bir konser vereceğini Twitter hesabından duyurdu. Lady Gaga'nın festivalde ne zaman sahne alacağı henüz netleşmemiş olsa da, eğlence sitesi Polygon, onun 22 Şubat'ta, festivalin ikinci sezonunun başlangıcında sahne alacağını öne sürdü.
21 Şubat 2024

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 7’nci Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nde, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından Evita müzikali sahnelendi. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron’un eşi Eva Peron’un hayatı anlatıldı. Orkestra şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde, Eva Peron’un konuşmalarından esinlenilerek hazırlanan 'Benim için ağlama Arjantin' parçası da dahil olmak üzere birçok şarkı seslendirildi. Festival, 13 Temmuz’da Zorba balesiyle sona erecek.
8 Temmuz 2024

İngiliz heavy metal grubu Judas Priest, 'Invincible Shield Tour Europe' turnesi kapsamında İstanbul'da sahne aldı. Grubun kurucusu Rob Halford, Türkiye'ye geri dönmenin çok güzel olduğunu ve ülkenin insanlarını, yemeklerini ve kültürünü çok sevdiğini belirtti. Tüm biletlerin tükendiği konserde grup, yeni albümlerindeki 'Panic Attack' adlı parçayla açılış yaptı ve 'Invincible Shield' ile 'Crown Of Horns' parçalarını ilk kez çaldı.
25 Temmuz 2024

Madonna, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Copacabana plajında ücretsiz bir konser düzenledi ve bu etkinliğe 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Konser, Madonna'nın 'Celebration' turnesinin son ayağını oluşturuyor ve sanatçı sahnede iki saatten fazla kaldı. Konser için Rio'nun eyalet ve şehir yönetimleri 3,9 milyon dolar harcadı, ek masraflar ise özel sponsorlar tarafından karşılandı. Güvenlik için etkinlik alanı çevresinde 3 binden fazla polis görevlendirildi.
5 Mayıs 2024

Pearl Jam, 34 yıl önce kurulduğu günden bu yana müzik dünyasında önemli bir yer edindi. Grup, müzik endüstrisindeki değişimlere rağmen popülerliğini koruyor ve yeni albümü 'Dark Matter' ile farklı kuşaklara hitap etmeye devam ediyor. Konser bilet fiyatları oldukça yüksek olmasına rağmen, her kesimden insan bu konserlere büyük ilgi gösteriyor. Albüm, sadece müzikal bir eser olmanın ötesinde, zaman içinde değişen toplumsal ve teknolojik dönüşümleri de yansıtıyor.
28 Nisan 2024

Wolfgang Amadeus Mozart'ın gençliğinde bestelediği tahmin edilen daha önce yayımlanmamış kısa bir eser Leipzig Müzik Kütüphanesi'nde bulundu. Eserin yaylı çalgılar üçlüsü için yedi bölümden oluşan 12 dakikalık bir kompozisyon olduğu ve 1760'ların sonlarına doğru yazıldığı düşünülüyor. Araştırmacılar, el yazmasının Mozart tarafından yazılmadığını, ancak yaklaşık 1780'de yapılmış bir kopya olduğunu belirtiyor. 'Ganz Kleine Nachtmusik' olarak adlandırılan eserin Almanya prömiyeri Leipzig Operası'nda yapılacak.
20 Eylül 2024
İşaretlediklerim