İstanbul ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında dokuz gazeteci gözaltına alındı. Bu gazetecilerin çoğu Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam çalışanlarıydı. Gözaltına alınan gazetecilerden üçü 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer altı gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan gazetecilerden Esra Solin Dal Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, Erdoğan Alayumat Metris Cezaevi'ne, Mehmet Aslan ise Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
27 Nisan 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde üç öğrenci, kampüse astıkları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı 'ustalık eseri' başlıklı pankart nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla gözaltına alındı. Pankartta, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkımı gösteriliyordu. Gözaltına alınan öğrencilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltı sürecinde öğrencilere çıplak arama yapıldığı ve insanlık dışı koşullarda tutuldukları iddia edildi.
20 Mayıs 2023

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 siyasetçi hakkında karar verildi. Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl üç ay, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi. Diyarbakır Valiliği, bu kararlar üzerine olası protestoları gerekçe göstererek kente giriş ve çıkışları dört günlüğüne kapattı ve açık havadaki her tür toplantıyı yasakladı. Benzer yasaklar Van ve Mardin için de alındı.
16 Mayıs 2024

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Bolu ve Tunceli'de 12-17 Ağustos tarihlerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alındı ve bunlardan dokuzu tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, beş kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve bir kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını belirtti. Yedi şüphelinin gözaltı işlemleri devam ederken, soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
19 Ağustos 2024

ODTÜ'de öğrenciler tarafından planlanan 11'inci Onur Yürüyüşü, rektörlüğün izin vermemesine rağmen gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesinde ve sonrasında toplam 15 kişi gözaltına alındı. Polis, yürüyüş saatine doğru kampüs çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Gözaltına alınan kişiler, aynı gece saat 3:00 itibarıyla serbest bırakıldı.
10 Haziran 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 131 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 25'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım talepleriyle ilgili 15 sosyal medya hesabına işlem yapıldı. Altı kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek donduruldu.
20 Şubat 2023

Ordu merkezli beş ilde düzenlenen 'Kuyu-3' operasyonunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik olarak 30 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Suç örgütlerinin, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına ve eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine silahlı saldırılar düzenledikleri belirtildi. İzmir'de yakalanan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı.
7 Haziran 2024

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında Okmeydanı'nda yolu kapatan ekiplere hasta taşıyan aracın geçişine izin verilmesini isteyen bir kişi, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklandı. Olay, Yıldız'ın Twitter hesabından 'marjinal grupların saldırısı' olarak nitelendirilmesi ve iktidar gazeteleri tarafından 'DHKP-C provokasyonu' olarak gösterilmesinin ardından yaşandı. Gözaltına alınan kişilerden biri, MHP'ye uzun yıllar hizmet ettiğini belirterek PKK ile ilişkilendirilmesini reddetti. Gözaltına alınan kişilerden biri serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı.
25 Mayıs 2023

Diyarbakır merkezli yapılan ve 21 ilde gerçekleşen şafak operasyonunda, gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu en az 128 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun bir terör operasyonu olduğunu açıkladı. Özgürlük için Hukukçular Derneği ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, gözaltına alınanlar arasında kendi üyelerinin ve çok sayıda avukatın olduğunu duyurdu. HDP Sözcüsü Ebru Günay ve 33 baro, operasyona tepki gösterdi.
25 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024

Emekçi Hareket Partisi (EHP) İstanbul İl Örgütü, depremle ilgili bir protesto eylemi düzenledi. Eylemde, deprem bölgesine müdahalede geç ve yetersiz kalmakla suçlanan iktidara tepki gösterildi. Polis, Şişli Cevahir AVM önünde düzenlenmek istenen basın açıklamasına müdahale ederek EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk ve yaklaşık 30 parti üyesini gözaltına aldı. Öztürk, polis müdahalesine tepki göstererek, İstanbul'da beklenen yeni deprem konusunda tedbir alınmamasını eleştirdi.
12 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

10 Ekim Ankara gar katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptığı için yargılanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 'terör örgütü' propagandası yapmakla suçlanmıştı. 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. Atalay, aynı zamanda Gezi Davası'ndan dolayı 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve Anayasa Mahkemesi'nin iki defa hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmemişti.
2 Mayıs 2024

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

YSK'nın paylaştığı veriler ile ıslak imzalı tutanakların uyuşmaması sonucu tartışmalar baş gösterdi. Bu duruma tepki olarak Ankara'da YSK binası önünde 'Demokrasi Nöbeti' adı altında bir eylem başlatıldı. Mezopotamya Ajansı'nın raporuna göre, polis müdahalesi sonucu eyleme katılan 10 kişi gözaltına alındı.
16 Mayıs 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da başlatılan ve 21 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, 216 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor ve şu ana kadar 48 kişi tutuklanırken, 91 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan kişilerle ilgili işlemler sürüyor.
29 Nisan 2023

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Kadıköy'de hasta tutukluların serbest bırakılması talebiyle düzenlenmek istenen bir yürüyüş sırasında polis müdahalesine tepki gösterince bir polis amiri tarafından tokatlandı. Bu olayın ardından Encü'nün avukatları, polis memuru C.S. hakkında işkence suçlamasıyla tutuklanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Olay anını görüntüleyen bir muhabir de kısa süreliğine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
10 Ocak 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 129 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 24'ü tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleri tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.
19 Şubat 2023
İşaretlediklerim