İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında iktidarın başörtüsü teklifiyle ilgili senaryolarına dair duyumlar aldığını ve bunları ahlaksızca bulduğunu belirtti. Akşener, vatandaşların duygularının sömürülmesine izin vermeyeceğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Gibi' dizisine atıfta bulunarak eleştirdi. Ayrıca, iktidarın teklifi referanduma götürme planlarına da değindi.
18 Ocak 2023

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV'nin provokatif yayınlar gerçekleştirdiğini ve bu nedenle kanal hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, seçimler öncesinde medyanın uyması gereken kuralların olduğunu, ancak Halk TV'nin bu kurallara uymadığını belirtti. Halk TV'de yapılan bir programda Türkiye'nin sömürgeci bir güç olarak nitelendirilmesi ve terör örgütü üyesi bir kişinin övülmesi RTÜK tarafından kabul edilemez bulundu.
18 Mart 2023

CHP'li milletvekilleri Gökhan Günaydın ve Deniz Yavuzyılmaz, TRT'nin seçim döneminde tarafsız yayın yapmadığı gerekçesiyle Genel Müdür Zahit Sobacı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, muhalefete ayrılan yayın süresinin kriterleri sorgulandı. Ayrıca, Şırnak ve Bursa'da kamu görevlilerinin AK Parti adayları lehine seçim çalışmalarına katıldığı örneklerine yer verilerek, ülkedeki demokratik kurumların işleyişindeki aksaklıklar ve bürokratik-otoriter işleyiş eleştirildi.
10 Mart 2024

TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadelede TL'ye değer kazandırmanın doğru bir yol olmadığını ve güçlü liranın ihracatı olumsuz etkilediğini belirtti. Özilhan, makroekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini ve cari açık sorununun çözümü için geniş kapsamlı reformlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ayrıca, sermaye girişlerinin rezervleri güçlendirmek için kullanılması gerektiğini vurguladı.
16 Haziran 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e yönelik eleştiriler ve iddialar üzerine, kamuoyu önünde tartışma yapmayı teklif etti. Koç, Özbek'in kendisine ve Fenerbahçe'ye yönelik suçlamalarını sıralayarak, bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti. Koç, Özbek'i istediği zaman, kanal ve kişilerle tartışmaya çağırdı ve iddialarını ispatlama yükümlülüğü olduğunu ifade etti.
24 Ocak 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1'e verdiği üç gün ekran karartma cezasıyla ilgili olarak, mahkemeye gerekli belgelerin sunulduğunu ve hiçbir belgenin saklanmadığını açıkladı. Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, RTÜK'ün mahkemeye İlhan Taşçı'nın şerhini eklemediğini iddia etmişti. RTÜK bu iddiaları yalanladı ve Taşçı da şerhin RTÜK'ün resmi sayfasında mevcut olduğunu ve mahkemeye sunulup sunulmadığının açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.
24 Şubat 2023

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeleri Turan Karakaş, Birol Başaran ve Barış Doster, vakfın başkanı Alev Coşkun ve üyeler Işık Kansu ve İrfan Hüseyin Yıldız'ı, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber yapma karşılığında çikolata kutusunda para alındığı iddiasıyla ilgili olayı kapatmaya çalıştıkları gerekçesiyle istifaya çağırdı. Bu iddia, vakıf yöneticisi avukat Turan Karakaş tarafından suç duyurusuyla ortaya çıkmıştı. Gazetenin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, konuyu kapatmaya zorlandıktan sonra görevden alındı. Üç yönetim kurulu üyesi, olayın yargı yoluyla çözülmesi ve sorumluların açığa alınması gerektiğini belirtti.
15 Haziran 2023

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya arasında var olan bir gerginlik sebebiyle TOKİ'nin, İçişleri Bakanlığı ile yapılan işler için ödemeleri kestiğini iddia etti. Ağırel'e konuşan bir müteahhit, ödeme alamadıkları için iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti. Ağırel, bu durumun birden fazla firmayı etkilediğini ve ödeme sorununun doğrulandığını yazdı.
17 Haziran 2023

Habertürk programında CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı ile Optimar'ın başkanı Hilmi Daşdemir arasında tartışma yaşandı. Daşdemir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ve HDP'nin adayı olduğunu iddia etti. Programın moderatörü Kübra Par, Daşdemir'in bu sözlerine müdahale ederek stüdyodaki karışıklığı yatıştırmaya çalıştı. Daşdemir, Par'ın uyarılarına rağmen bağırarak konuşmaya devam etti ve yayını terk etti. Program sonrası Par ve Habertürk, AKP'ye yakın basın ve sosyal medya tarafından eleştirildi ve Par 'hadsizlik' ve 'taraflı' olmakla suçlandı.
21 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye’nin temel sorunlarını konuştuğunu açıkladı. Görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı olarak gerçekleşti. Dervişoğlu, Akşener’in kendisini telefonla bilgilendirdiğini ve genel olarak Türkiye’nin meselelerinin konuşulduğunu belirtti. Akşener’e cumhurbaşkanı yardımcılığı verilmesi iddialarını ise Dervişoğlu ihtimal vermediğini söyledi.
6 Haziran 2024

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, TRT'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisindeki kadına karşı şiddet sahnesini gündeme getirerek, Show TV'ye benzer bir sahne nedeniyle verilen ağır cezanın TRT'ye neden uygulanmadığını sordu. Show TV'nin 'Kızılcık Şerbeti' dizisindeki şiddet sahnesi sebebiyle yayın ve program durdurma cezası ile idari para cezasına çarptırıldığı hatırlatıldı. Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e Twitter üzerinden bu konuda açıklama yapması çağrısında bulundu.
23 Mart 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bir araştırma görevlisi kadro ilanı, usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla iptal edildi ve ilgili dekanlar ile bölüm başkanları istifa etti. İptal edilen kadro, TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop'un da başvurduğu ve başarısız olduğu bir pozisyondur. Yeniden yayımlanan ilanda kadro sayısı ikiye çıkarıldı ve şartlar değiştirildi. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı'na sorular yöneltti.
5 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) eleştiren sözlerine tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki hak ihlallerini hatırlatan sözlerine karşı Erdoğan, Tanrıkulu'nun cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konunun TBMM'ye gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtmişti.
11 Eylül 2023

Diken yazarı Levent Gültekin, 'Cumhurbaşkanı topluma açıkça yalan söylüyor' ifadesi nedeniyle 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti. İstanbul 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında savcının beraat yönündeki mütalaasını tekrarlaması üzerine hakim beraat kararı verdi. Gültekin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada beraat ettiğini duyurdu ve eleştirinin hakaret olarak görülmediği günlerin geri gelmesi dileğinde bulundu.
13 Nisan 2023

Türkiye Noterler Birliği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Noter masasında olmayacağız' ifadesine tepki göstererek, noterler ve noterlik mesleğinin itibarını zedeleyen açıklamalardan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Birlik, noterlerin sadece 'tasdik mercii' olarak görülmesinin, onların kamu düzeni ve mevzuata uygunluk denetimi yaparak işlemlere hukuki güvence sağlama göreviyle örtüşmediğini ifade etti. Ayrıca, noterlik mesleğinin ve Türkiye Noterler Birliği'nin siyaset dışı kaldığını ve faaliyetlerini bu doğrultuda sürdüreceğini vurguladı.
3 Mart 2023

CHP içindeki değişim tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP il başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantı sonrasında yayınladıkları ortak açıklamayı eleştirdi. İmamoğlu, açıklamanın içeriğini ve tarzını yetersiz bulduğunu, değişim sürecine dair bir yol haritası sunulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, metnin tüm il başkanları tarafından kabul edilebileceğini düşünmediğini ve bazı ifadelerin imalı olduğunu ifade etti.
22 Haziran 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Taşçı, TRT'de seçim akşamı için 'paralel yapı' kurulduğunu ve verilerde manipülasyon yapılma ihtimaline karşı uyarıda bulundu. Taşçı, seçim günü yayınlarında görev alacak personelin yeni bir güvenlik soruşturmasına tabi tutulduğunu, bazı personelin işe gelmeme talimatı aldığını ve İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı personelinin TRT'de ne amaçla bulunduğunu sorguladı. Ayrıca, TRT'de yeni ekiplerin kurulduğunu ve danışman ordusu iddialarına yanıt istedi. Taşçı, TRT'nin şeffaflık ve hesap verebilirlik konusunda dünya kamu yayıncıları gibi olması gerektiğini vurguladı.
12 Mayıs 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada hükümetin ekonomi, devlet ve diplomasi yönetimini eleştirdi. Kötü yönetim konusunda hükümetin her gün yeni bir zirve yaptığını belirten Karamollaoğlu, özellikle akaryakıtta yapılan ÖTV zammının vatandaşın yükünü artıracağını ifade etti. Ayrıca, hükümetin yanlışlarını düzeltmek için çaba göstermesi gerektiğini ve milleti daha da yoksullaştırmak yerine refahını artırmaya odaklanması gerektiğini vurguladı.
17 Temmuz 2023

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, devletin genel durumunu altı başlık altında değerlendirdi. Erdoğdu, devlet kurumlarında tarikat personeli bulunduğunu, güvenlik güçlerinin siyasi baskı altında olduğunu, Maliye'de vergi ödemeyen imtiyazlı şirketlerin bulunduğunu, Hazine'nin seçimler nedeniyle boşaltıldığını, kamu bankalarının kara deliğe döndüğünü ve Merkez Bankası'nın teknik olarak iflas etmiş görüntüsü verdiğini iddia etti. Ayrıca, ekonomik bir depremin yakın olduğunu ve ek vergilerin kaçınılmaz olduğunu belirtti.
18 Mayıs 2023
İşaretlediklerim