İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Özel Gözlem Engelli Bakımevi'nde bir hastaya işkence eden şüpheli gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde bir görevlinin engelli bir hastayı küfrederek dövdüğü ve istismar ettiği görülüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntülerin çekildiği bakımevinde idari soruşturma açtı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakımevinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına karar verdi.
24 Temmuz 2023

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in altı yaşındaki kızı H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında, kızın yaşını büyük gösteren doktorun yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından hapis cezası isteniyor. H.K.G.'nin yaşının büyük gösterilmesi için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle üçü kamu görevlisi yedi kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
28 Temmuz 2023

BBC muhabiri Tom Bateman, Kahramanmaraş merkezli depremden kurtarılan ve Adana Şehir Hastanesi'ne getirilen çocukların durumunu aktardı. Yoğun bakımda anne ve babası bulunamayan altı aylık bir kız bebek gibi kimliği belirsiz yüzlerce çocuk tedavi altında. Hastane, deprem bölgesindeki diğer hastanelerin hasar görmesi veya yıkılması nedeniyle bir merkez haline gelmiş. Dr. Nurşah Keskin ve Dr. İlknur Banlı Cesur, çocukların şok nedeniyle konuşamadıklarını ve en az 100 isimsiz çocuğun tedavi altına alındığını belirtiyor. Dr. Keskin de depremde akrabalarını kaybetmiş ve çocuklarıyla hastaneye sığınmış.
11 Şubat 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir bebek, poşet içinde sokağa terk edilmiş halde bulundu ve yapılan ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis soruşturması sonucunda, bebeği sokağa bıraktığı tespit edilen anne S.M.Ö. ve anneanne N.G. gözaltına alındı. 'Kasten öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinde suçlarını kısmen kabul etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Kasım 2023

Kars'ta bir çift, bebeklerinden topuk kanı alınmasını reddetti ve sağlık il müdürlüğü konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme, alternatif tıpçı Aidin Salih'in eserlerine dayanarak itirazı reddetti. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, bu kararın toplum sağlığını ilgilendirdiğini belirterek, kararı takip edeceklerini ve istinaf sürecini izleyeceklerini söyledi. Sağlık Bakanlığı da karara itiraz edeceklerini açıkladı.
23 Ağustos 2024

Şanlıurfa'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, anjiyografi ve kalp damar ameliyatlarında kullanılmadığı halde kullanılmış gibi gösterilen medikal malzemelerin dışarıda satıldığı ortaya çıktı. Bu yolla en az 100 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı tahmin ediliyor. Yolsuzluğa hekimler, teknisyenler ve temizlik görevlileri de dahil olmak üzere birçok hastane personelinin karıştığı belirlendi. Soruşturma kapsamında yaklaşık 30 kardiyolog ve kalp damar cerrahının yanı sıra 20'ye yakın hemşirenin ifadesi alındı.
4 Haziran 2024

İstanbul Üsküdar'da bulunan Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin cerrahi bloğunda gece saat 02:50 sıralarında yangın çıktı. Yangın, ameliyathanelerin bulunduğu altıncı katta başladı ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. İstanbul Valiliği, yangında ağır durumdaki bir yoğun bakım hastasının hayatını kaybettiğini ve toplam 109 hastanın tedbir amacıyla başka hastanelere nakledildiğini açıkladı. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 10 personel tedavi altına alındı ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
24 Mart 2023

İstanbul Bahçelievler'de, yeni doğan bebeğini dördüncü kattan atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu temizlik görevlisi kadın tutuklandı. Bebek, bir binanın bahçesinde poşet içinde ölü olarak bulundu. Kadın, hamile olduğunu bilmediğini ve bebeğin ölü doğduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen kadın, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklama kararı alındı.
2 Şubat 2023

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin uygulama hastanesi olan Balcalı Hastanesi'nde yapılan incelemeler sonucunda yaşlanmaya bağlı orta derecede hasar tespit edildi. Bu durum üzerine hastanenin güçlendirilmesine karar verildi ve tahliye işlemleri başlatıldı. Durumu uygun olan hastalar taburcu edilirken, diğer hastalar şehirdeki diğer hastanelere dağıtılacak. Tahliye işlemleri il sağlık müdürlüğü işbirliğiyle yürütülüyor ve hastane çalışanlarına panik yapmamaları gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı.
21 Şubat 2023

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı'nın hastaneye götürülürken yaşadığı kötü muamele nedeniyle artık hastaneye gitmeme kararı aldığını belirtti. Keskin, Yapıcı'nın kelepçelenirken kollarında morluklar oluştuğunu ve her hastane ziyaretinde işkenceye maruz kaldığını ifade etti. Ayrıca, ağır hasta tutuklu Fatma Tokmak'ın sağlık durumunun kritikleştiğini ve Adli Tıp Kurumu'nun 'Cezaevinde kalabilir' raporuna rağmen İnsan Hakları Vakfı'nın aksi yönde raporu olduğunu ve Tokmak'ın kötü muamele gördüğünü aktardı.
12 Haziran 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunması üzerine başlatılan soruşturmada iki kişi tutuklandı. Meydan Mahallesi'nde atık toplayan bir kişi tarafından 24 Eylül'de bulunan kız bebek cesediyle ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan bebeğin annesi Y.Ç. ve onun annesi F.Ç. tutuklanırken, F.Ç'nin babası M.Ç. adli kontrolle serbest bırakıldı.
26 Eylül 2024

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir şubede tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada yaralanan 15 yaşındaki Cennet Yeldi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 30 Aralık'ta gerçekleşen patlamada toplam yedi kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Yeldi'nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
3 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucu enkaz altından kurtarılan ve refakatsiz kalan çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bakım kuruluşlarında kimliği belirlenemeyen 42 çocuk bulunuyor. Kimlik doğrulaması sonrasında 1718 çocuk ailelerine teslim edildi, 85 çocuk tedavi sonrası kuruluş bakımına alındı ve 110 çocuğun tedavisi devam ediyor. Daha önce bazı çocukların tarikatlara ait yurtlara yerleştirildiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile emniyetin verilerinin tutarsız olduğu eleştirilmişti.
20 Mart 2023

İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

Kars'ta bir aile, bebeğinden topuk kanı alınmasını reddetti ve sağlık il müdürlüğü konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme, 'İslami tıpçı' Aidin Salih'in eserlerine dayanarak başvuruyu reddetti. Sağlık Bakanlığı, karara itiraz ederek istinaf yoluna başvurdu. CHP, hakimin bilim dışı ve hukuka aykırı karar verdiğini belirterek HSK'ya suç duyurusunda bulundu.
27 Ağustos 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hasta rahatsızlanmış ve Mustafa Demir hayatını kaybetmişti. Diyaliz Merkezi önlem amacıyla kapatılmış ve adli soruşturma başlatılmıştı. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tedavi altına alınan hastalardan 87 yaşındaki Saniye Aksöz'ün de hayatını kaybettiği belirtildi. Hastalardan ikisinin Antalya'da, birinin de Afyonkarahisar'da entübe halde tedavileri devam ederken, 12 kişi taburcu edildi.
29 Mayıs 2024

Kütahya Maltepe Mahallesi'nde bir vakaya müdahale etmek üzere giden 112 Acil Sağlık ekibi, adres sordukları sırada M.K. ve oğlu H.İ.K. tarafından demir sopalı saldırıya uğradı. Sağlık ekibinin 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi ve saldırı sonrası kaçan baba ve oğlu gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli, hastaneden aldıkları darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
28 Kasım 2023

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki bir Kuran kursunda eğitim gören 73 çocuk, yemekten sonra rahatsızlandı ve gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Çocuklar, Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Kursa yemek getiren şirketle ilgili inceleme başlatıldı.
21 Temmuz 2023

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023
İşaretlediklerim