Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçim kampanyasında milliyetçi seçmenlere hitap eden açıklamalarda bulundu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, sığınmacılar ve Hizbullah konuları üzerinden iktidarı eleştirdi ve seçmenin değişim talebini vurguladı. Seçim sürecinin Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçmenin mesajını aldıklarını ve daha fazla vatandaşa ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda mültecileri ülkelerine göndereceğini ve terör örgütleriyle masaya oturmayacağını söyledi.
18 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden seçmenlerine seslenerek ümitsizliğe kapılmamaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili net tespitlerini paylaşacağını ve birlikte seçimi kazanacaklarını ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,88 oy aldığı ve seçimin ikinci tura kaldığı belirtildi. Türkiye'nin 28 Mayıs'ta ikinci tur için sandık başına gideceği açıklandı.
15 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sığınmacılar hakkındaki tweet'ini beğendi. Özcan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimin sığınmacıları gönderme vaadinde bulunanlarla göndermeyecek olanlar arasında geçeceğini belirtti ve 'Ben nasıl gönderdiysem Bay Kemal de gönderecek!' ifadesini kullandı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimin ikinci tura kaldığını açıklamıştı.
16 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal’in Tahtası' adlı yeni bir konseptle Türkiye'de başlatmayı vadettiği 'üretim hareketi'ni altı maddede duyurdu. Kılıçdaroğlu, özel ekonomi bölgeleri, tarım ve hayvancılık merkezleri, üretim üsleri kurmayı ve Türkiye genelinde büyük bir üretim hareketi başlatmayı planladığını belirtti. Ayrıca, 10 yılın sonunda 300 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve bu yatırımların Türkiye'nin ekonomik büyümesini iki katına çıkaracağını ifade etti.
15 Nisan 2023

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak duyurdu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden ittifakın genel başkanlarına güvenleri için teşekkür etti ve birlikte yürüyecekleri uzun bir yol olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını ve bu sürecin başladığını ifade etti.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden gençlere hitaben bir video yayınladı. Videoda, Atatürk'ün yenilikçi ve değişime açık tutumuna vurgu yaparak, ekonomik bağımsızlığın öneminden bahsetti. Kılıçdaroğlu, gençlere moral vermeye çalıştı ve vatanseverliğin resmi politikayı körü körüne kabul etmek olmadığını, adaletsizlikleri ortadan kaldıracak bir ülke sevgisi olduğunu ifade etti. Ayrıca, 15 Mayıs'ta Türkiye'nin ve Atatürk'ün dünyaya ilham vereceğini ve gençlerin vatanseverliğinin konuşulacağını söyledi.
13 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu Twitter üzerinden alıntılayarak destek mesajı yayınladı. Demirtaş, videonun herkes tarafından gönül gözüyle izlenmesi ve kalbiyle hissedilerek dinlenmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun mesajlarını kutlayarak, ayrımcılık olmadan eşit ve huzurlu bir yaşamın mümkün olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu ise videoda kimliklerin önemini ve kişisel seçimlerin toplumu değiştirebileceğini vurgulamıştı.
20 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bir etkinlikte konuştu. Kılıçdaroğlu, çiftçi ve esnafın kazanacağı bir Türkiye vaat etti ve 'beşli çete' olarak adlandırdığı grupların kazanmayacağını belirtti. Ayrıca, yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. Okullarda beslenme çantası uygulamasını sonlandıracağını ve çiftçi ile esnafın kredi faizlerini sileceğini de vaat etti.
17 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunun ardından İçişleri Bakanlığı, '24 Adımda Alevi-Bektaşi Vatandaşlarımız ile Cemevlerine Yönelik Çalışmalar' başlıklı bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan broşürler, valilikler aracılığıyla dağıtılmaya başlandı. Kılıçdaroğlu'nun videosu geniş destek bulmuş ve İçişleri Bakanlığı'nın bu hareketi, kamu kaynaklarıyla iktidar propagandası yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.
18 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 418 milyar dolarının çalındığını öne sürerek, bu paranın geri alınacağını ve adaletin sağlanacağını belirtti. Ayrıca, neoliberalizme karşı bir eğilim olduğunu ve Türkiye'nin bu yeni dönemin öncü ülkesi olacağını ifade etti. Ekonomik programlarının, gelir dağılımındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırarak huzur ve refah getireceğini vurguladı.
14 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Oğuzhan Uğur'un sunduğu 'Mevzular Açık Mikrofon' programına konuk oldu. Programda Kılıçdaroğlu, karşıt görüşlü katılımcıların eleştirel sorularını yanıtladı. Katılımcılar arasında AKP, MHP, Memleket Partisi, CHP ve Zafer Partisi üyeleri ile gazeteciler bulunuyordu. Programın tamamı yarın saat 21:30'da yayınlanacak ve tanıtım videosu Twitter üzerinden erişime açıldı.
23 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun henüz yayınlanmamış reklamını Twitter üzerinden paylaştı. Arvas, Kılıçdaroğlu'nun bu reklamı etik dışı bir şekilde öğrendiğini ve ucuz bir numaraya başvurduğunu iddia ederek, CHP'ye ders vermek amacıyla reklamı erken yayınladığını belirtti. Kılıçdaroğlu ise kendi hesabından reklamın farklı bir versiyonunu paylaştı.
28 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iktidara gelmeleri durumunda atama bekleyen ziraat mühendislerine kadro sağlayacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, çiftçilerle birlikte çalışacak kadroların hızla oluşturulacağını ve ülke tarımının saray düzeni tarafından çökertilmiş durumdan kurtarılacağını ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de daha önce benzer bir çağrıda bulunarak, 15 bin ziraat mühendisinin atanması gerektiğini ve iktidara gelmeleri halinde bu sorunu çözeceklerini söylemişti.
2 Şubat 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, önceden uyarıda bulunduğu 'kirli işler'in başladığını belirtti. Kendisine ve ittifakına yönelik iftira kampanyaları ve engelleme çabalarına maruz kaldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimlerin manipüle edilmeye çalışıldığını, dezenformasyon içeren haberlerin yayıldığını ve sahte parti broşürlerinin basıldığını söyledi. Ayrıca, sonunda hak ve halkın galip geleceğini ve bu kirli oyunların sona ereceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Saadet Partisi, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemek amacıyla 'Bay Kemal: Görevimiz ilk tur' başlıklı bir animasyon video yayınladı. Video, 'Görevimiz Tehlike' film serisinden esinlenerek, milletin kasasını soyan beş kişiyi durduran Kılıçdaroğlu'nu konu alıyor. Kılıçdaroğlu, videoda halktan çalınanları geri vereceklerini ve birleşerek kazanacaklarını ifade ediyor. Kılıçdaroğlu, videoyu paylaşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na Twitter üzerinden teşekkür ederek, beytülmal'ı kurtaracaklarını belirtti.
10 Mayıs 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter üzerinden bir video paylaşarak, 1974'te MSP-CHP koalisyonunu örnek gösterdi ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini belirtti. Karamollaoğlu, Milli Görüş'ün millet için birliktelik kurduğunu ve hayırlı hizmetler yaptığını ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Karamollaoğlu'nun mesajını alıntılayarak, Türkiye için birlikte güzel işler yapacaklarına dair inancını dile getirdi.
24 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK'lıları gösteren sahte videolar tartışma yaratmıştı. CHP kampanya ekibi, bu videoların yayılma riskine karşı partiyi uyardı ve sert tepki gösterilmesini önerdi. Ancak parti kurmayları seçim sonrasını işaret ederek, 'Kazandıktan sonra gereken yapılır' yaklaşımını benimsedi. Kampanya ekibinin uyarıları yeterince dikkate alınmayınca, videoların yayılması riski konusunda endişelerini dile getirdiler ve sonunda kendi işlerine döndüler. Yaklaşık 20 gün sonra CHP, videolarla ilgili suç duyurusunda bulundu.
17 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda seçim kazanmaları durumunda atacakları adımları anlattı. Kılıçdaroğlu, vatandaşların Avrupa'ya üç ay içinde vizesiz girebileceğini, deprem bölgesi için kapsamlı planlarının olduğunu ve demokratik reformlar yapacaklarını belirtti. Ayrıca, HDP'ye bakanlık verilmesi iddialarını reddetti ve seçim güvenliği için yapılan çalışmaları detaylandırdı. Muharrem İnce'ye yapılan teklifin kabul edilmediğini ve 'beşli çeteler' olarak adlandırdığı grupların kendisinin aday olmasını istemediğini ifade etti.
5 Nisan 2023
İşaretlediklerim