Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler kapsamında, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00'de başlayıp 16.00 itibarıyla sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlemelerine göre, bu illerdeki oy verme süreci diğer illere göre bir saat erken başladı ve bitti. Ülke genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimlerde, 34 siyasi partinin adayı yarıştı ve 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi için oy kullanıldı. Oy sayımı, oy verme işleminin bitiminden sonra başlayacak ve önce belediye başkanlığı pusulaları sayılacak.
31 Mart 2024

Yüksek Seçim Kurulu, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı seçimi için kesin aday listesini duyurdu. 28 Mart'ta yayımlanan geçici aday listesine yapılan itirazlar YSK tarafından değerlendirilmiş ve reddedilmiştir. Kesin aday listesi Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'dan oluşmaktadır.
31 Mart 2023

YÖK Başkanı Erol Özvar, Kahramanmaraş'taki depremler sonrası ertelenen üniversite eğitimlerinin 3 Nisan'dan itibaren hibrit modelle devam edeceğini açıkladı. Bu modelle öğrenciler, isteğe bağlı olarak yüz yüze veya uzaktan eğitim alabilecekler. Bahar dönemi ara sınavları çevrimiçi yapılacak ve derslerin en fazla yüzde 30'unun uzaktan eğitimle verilme kısıtlaması kaldırılacak. Ayrıca, 14 Mayıs seçimleri nedeniyle adres değişikliği yapacak öğrenciler için son tarih 2 Nisan olarak belirlendi.
30 Mart 2023

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türkiye'de 2023 itibarıyla yaklaşık 200 ülkeden 350 bin yabancı öğrenci bulunduğunu açıkladı. Türkiye, dünyada en fazla uluslararası öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasında yer alıyor. YÖK, uluslararası öğrenci sayısını 500 bine, ardından 1 milyona çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca, istihdam bağlantısı azalan programların kontenjanları azaltılırken, yapay zeka ve dijital teknolojiler gibi alanlarda yeni programlar açılıyor.
11 Temmuz 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye genelinde 20 ilçe ve 1 beldede yapılan yerel seçim sonuçlarına ilişkin itirazları değerlendirdi ve bu itirazları reddetti. İtirazlar, seçimin iptali, oyların yeniden sayımı ve mazbatanın iptaline yönelikti. İtirazlar arasında AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi tarafından yapılan başvurular bulunmaktaydı. YSK'nın bu kararları, yerel seçim sonuçlarına yönelik yapılan itiraz süreçlerinin bir parçası olarak değerlendirildi.
13 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili genel seçimi öncesinde, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanacağı Avrupa'daki bazı temsilciliklere heyet gönderme kararı aldı. Toplamda 75 ülke ve 156 yerde sandık kurulları oluşturuldu. YSK heyeti, 27 Nisan'da başlayacak oy verme işlemi öncesinde Avrupa'daki temsilciliklerde incelemeler yapacak ve seçimlerin sağlıklı yürütülmesi için gerekli düzenlemeleri sağlayacak.
23 Nisan 2023

CHP Gençlik Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, YÖK'ün hibrit eğitim kararının öğrencilerin oy kullanmasını engellemek amacıyla alındığını öne sürdü. Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar dönemini ertelemiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitime geçileceğini duyurmuştu. Akademisyenler ve siyasiler karara itiraz ederken, Eğitim-Sen dava açtı. YÖK'ün hibrit eğitim kararı, öğrencilerin adres değişikliği yapma süresinin bitimine yakın bir tarihte açıklandı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, öğrencilerin oy kullanabilmesi için ulaşım masraflarının karşılanması dahil gerekli desteği vereceklerini belirtti.
3 Nisan 2023

Türkiye'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, seçmenler 191 binden fazla sandıkta oy kullanacak. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimde yalnızca iki adayın olması ve tek pusula kullanılacak olmasının sonuçların daha hızlı açıklanmasını sağlayabileceğini ifade etti. İkinci turda Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.
28 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'taki seçimlere ilişkin seçmen listelerini muhtarlıklarda askıya çıkardı. Seçmenler, e-devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulamak istediklerinde 'planlı bakım' nedeniyle hizmetten yararlanamadılar. Ancak, ilerleyen saatlerde e-devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulama hizmeti tekrar kullanıma açıldı. Seçmen listeleri 2 Nisan'a kadar askıda kalacak ve bu süre zarfında itirazlar alınacak.
20 Mart 2023

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Sonuçlara, bakanlığın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.
24 Temmuz 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim günü uygulanan yayın yasağının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar, medya kuruluşlarının seçim sonuçları ve ilgili haberleri serbestçe yayımlayabilmesinin önünü açtı. Yayın yasağının kaldırılması, seçim sürecinin bir parçası olarak, seçim günü alınan önlemlerin sona erdiğini işaret ediyor.
31 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrenci yurtlarına yapılan başvuru sonuçları açıklandı. Asil ve yedek isim listesi yurtsonuc.ibb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı. İBB yurt ön kayıtları 28-30 Ağustos 2024 arasında yapılacak. Yedek listeden barınma hakkı kazanan öğrencilere 2 Eylül-4 Eylül 2024 arasında SMS ile bilgi verilecek. İBB yurt kesin kayıtları ise 9-11 Eylül 2024 arasında yapılacak. Yurtların bu yılki ücreti kahvaltı ve akşam yemeği dahil 1950 lira olarak belirlendi.
28 Ağustos 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim sonuçlarına ilişkin itirazları takip ettiklerini ve gereken itirazların yapıldığını belirtti. HDP ve Yeşil Sol Parti de oylarının yanlış partilere yazıldığı gerekçesiyle itirazlarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş da itirazların yapıldığını duyurdu. Kaftancıoğlu, itiraz sonuçlarının gelmesiyle raporları paylaşacaklarını ve her oyun doğru şekilde sayıldığını ifade etti.
16 Mayıs 2023

İstanbul'da 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek öğrenci ve öğretim görevlilerine toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart sahipleri, sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstererek bu imkandan faydalanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sınav günü ek seferler düzenleyerek ve şantiyelerde sessizlik sağlayarak öğrencilerin sınav konsantrasyonunu korumak için önlemler alacak. Ücretsiz ulaşım, sınav başlangıcından iki saat önce başlayıp, sınav bitişinden iki saat sonrasına kadar devam edecek.
31 Mayıs 2024

Milli Eğitim Bakanı ve AKP milletvekili adayı Mahmut Özer, CNN Türk'te katıldığı bir programda 12'nci sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan muaf tutulacağını duyurdu. Bu kararın, öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) rahat bir şekilde hazırlanabilmeleri için alındığını belirtti.
2 Mayıs 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel haklar tanıdı. Bu haklar arasında, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağına üniversite senatolarının karar vermesi, talep eden öğrencilere kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı tanınması ve talep eden öğrencilere bir yıl kayıt dondurma hakkı tanınması yer alıyor.
8 Eylül 2023

Yüksek Seçim Kurulu, sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğunu ve geçici sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86 oy aldı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın seçim sonuçlarına göre Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirtti.
28 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının yarınki toplantıda açıklanmayacağını ifade etti. Adayın açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının bekleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir şansının olmadığını ve YSK'nın güven vermeyen bir kurum olduğunu dile getirdi. Ayrıca, YSK'nın geçmişte deprem nedeniyle seçim ertelemesi taleplerini reddettiğini hatırlattı.
1 Mart 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli yargı hakimi ve savcı adaylarının atama kararını Resmi Gazete'de yayımladı. Bu karara göre, 1042 adli yargı hakim ve savcı adayı ile 60 idari yargı hakim adayı, 25 Temmuz'da yapılan ad çekme sonucu HSK tarafından atandı. Atamalar, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13'üncü maddesi gereğince gerçekleştirildi.
28 Temmuz 2023

Türkiye genelinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği yerel seçimlerde oy kullanma işlemi tamamlandı. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen için 34 siyasi partinin adayının yarıştığı seçimlerde, 206 bin 845 sandık ve yaklaşık bin seyyar sandık kuruldu. 32 ilde seçimler sabah 07.00'de başlayıp 16.00'da sona ererken, diğer illerde 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Şimdi gözler, sandıkların açılması ve sayım işlemlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıklayacağı sonuçlarda.
31 Mart 2024
İşaretlediklerim