Gaziantep’te 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir halı fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye 200 itfaiye personeli ve 72 araç sevk edildi. İlçe belediyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde temizlik malzemeleri üreten bir fabrikada yangın çıktı. Yangın, Beysan Sanayi Sitesi'ndeki dört katlı binada başladı ve ham maddelerin de depolandığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangında mahsur kalan veya yaralanan olmadığı bildirildi ve itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
24 Eylül 2024

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir keçe fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangına müdahale etmek üzere olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Eylül 2024

Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasının açık depolama alanında 12 Temmuz'da başlayan yangın altı gün sonra tamamen kontrol altına alındı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek fabrikanın ikinci kısmına da sıçramıştı. 23 ilden gelen takviye ekiplerin müdahalesiyle yangın fabrikanın ana binasına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın sonucunda 240 dönüm alan etkilendi ve 140 bin ton kağıt kül oldu.
17 Temmuz 2024

Bursa'nın İznik ilçesinde, Mecidiye Mahallesi'nde henüz nedeni bilinmeyen bir orman yangını başladı. Yangın, ilçe merkezinden de görülebilen yoğun dumanlara neden oldu. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
27 Ağustos 2024

Aydın'ın Söke ilçesindeki bir kağıt fabrikasında çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ve orman ekiplerinin desteğiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiyeciler ve işçilere olay yerinde müdahale edildi. Gece ara verilen havadan müdahale, sabah saatlerinde yeniden başladı.
13 Temmuz 2024

Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasında 12 Temmuz'da çıkan yangın, iki gündür devam ediyor. Yangının sıkıştırılmış kağıt depolama alanında başladığı ve itfaiye ekiplerinin yangının akaryakıt istasyonuna ve çimento fabrikasına sıçramaması için önlem aldığı belirtildi. Rüzgarın da etkili olduğu bölgede, ekipler akşamları karadan müdahale ediyor.
14 Temmuz 2024

Bursa'nın Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi ve Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Bağdaş Yaylası Demircibucağı mevkisinde orman yangınları çıktı. Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir'in Menderes ilçesindeki yangınla mücadele devam ederken, Bolu ve İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığı bildirildi. Yangınların bilançosu henüz bilinmiyor.
18 Ağustos 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına almayı başardı. Kampüsteki doğal yaşam alanında bulunan hayvanlar tahliye edilirken, hastanede tedavi gören bazı hastalar da taburcu edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
1 Temmuz 2024

Manisa’nın Gördes ve Uşak’ın Eşme ilçelerinde çıkan orman yangınları altı gün süren müdahalelerin ardından kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki yangının da büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı. İzmir’in Menderes ve Muğla’nın Yatağan ve Ula ilçelerindeki yangınların kısmen kontrol altına alındığını belirten bakan, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
19 Ağustos 2024

İzmir'in Buca ve Gaziemir ilçeleri arasında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edilmiş, Adnan Menderes Havalimanı'nda bazı uçak seferlerinde aksamalar yaşanmıştır. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almaya çalışıyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına müdahale eden araçlar ve ekipler hakkında bilgi paylaşmıştır.
19 Temmuz 2024

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu'nun tarihindeki en büyük yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının 2-3 hafta süreceğini belirtti. Yangına Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaklaşık 400 araçla müdahale edildi. Yerleşim yerlerinde herhangi bir zarar olmadığını ve yangının hızlı müdahale sayesinde kısa sürede söndürüldüğünü ifade eden Kılıç, tedbirlerin elden bırakılmayacağını vurguladı.
18 Ağustos 2024

Mersin'in Silifke ilçesindeki eski bir kağıt fabrikasında yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkili olduğu bölgede söndürme çalışmaları güçlükle ilerliyor. Yangının çıktığı alanda plastik ve altyapı malzemeleriyle kullanılmayan evler de bulunuyor.
28 Temmuz 2024

İzmir'de sekizi orman, sekizi kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildi ve 11 yangın kontrol altına alındı. Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Selçuk'ta başlayan bir yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçradı ve Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlardan evlerini boşaltmaları istendi.
29 Haziran 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ve Urla ilçesi ile Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangınlar, kuvvetli rüzgara rağmen ekiplerin yoğun çabalarıyla söndürüldü. Beş bölgede daha yangınlarla mücadele devam ediyor. Bakan Yumaklı, bu yangınların da kısa sürede kontrol altına alınacağını belirtti.
18 Ağustos 2024

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda çıkan anız yangınında beş kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale için çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Diyarbakır ve Mardin Valilikleri de yangının kontrol altına alındığını duyurdu.
21 Haziran 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

İstanbul Esenyurt'ta 33 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın nedeniyle oluşan duman binayı sararken, üst katlarda mahsur kalan kişiler itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Dumandan etkilenen beş kişi hastaneye kaldırıldı ve tahliye çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeniyle Nazım Hikmet Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.
31 Ağustos 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan ve tadilat halindeki bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, mekanın kaçak olarak işletildiğine dair işaretler olduğunu ve olayla ilgili altı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangının eğlence mekanında mı yoksa binanın diğer kısımlarında mı başladığına dair sorular henüz netlik kazanmamıştır.
2 Nisan 2024

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın, Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangının nedeni bilinmezken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve iki helikopter sevk edildi. Bolu valiliği, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Rüzgarın etkisiyle yangının hızla yayıldığı bildirildi.
21 Ağustos 2024
İşaretlediklerim