Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık S.S'nin ifadeleri doğrultusunda Ankara il emniyet müdür yardımcısı, organize suçlarla mücadele şube müdürü ve müdür yardımcısı ile bir kamu görevlisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler geçen hafta görevden uzaklaştırılmıştı. Başsavcılık, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü bildirdi.
15 Mayıs 2024

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, İran uyruklu iki zanlı, mide ve bağırsaklarında bulunan iki kiloya yakın uyuşturucu ile yakalandı. Zanlılar, otobüs kontrolü sırasında şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alındı. Hastanede yapılan muayene ve tomografi çekimlerinde mide ve bağırsaklarında çok sayıda yabancı cisim bulunduğu tespit edilen zanlıların midesinden 242 kapsül halinde çıkarılan 1 kilo 919 gram afyon sakızına el konuldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
5 Ağustos 2023

Adana'nın Çukurova ilçesinde, depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan AKP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinde polis ekipleri tarafından yakalandı ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adana Valiliği, saldırganın 24 yaşındaki E.A. olduğunu ve ilk ifadesinde saldırıyı bilinçli yaptığını itiraf ettiğini açıkladı. Muhalif liderler saldırıyı kınadı.
20 Nisan 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

Ankara merkezli 22 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım satım platformu üzerinden haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 118 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 47'si tutuklanırken, 71'i adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon, Ankara Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu tarafından yürütüldü.
4 Haziran 2024

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

İzmir'in Buca ilçesinde, iki kişi ormanlık alanda uzun namlulu ve otomatik silah ile el bombası gömerken yakalandı. Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli davranışlar sergileyen iki kişiyi takibe alarak suçüstü yakaladı. Olay yerinde bir uzun namlulu silah, bir otomatik silah ve bir el bombası ele geçirildi. Gözaltına alınan Y.S. ve S.O, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece tutuklandı.
7 Ekim 2024

Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde kaçak kazı yapan altı kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Erdemli'de iki ve Mezitli'de dört kişiyi kazı yaparken tespit etti. Olay yerinde jeneratör, kazma, kürek ve çekiç gibi kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler yasal işlemler için jandarmaya götürüldü.
1 Temmuz 2024

İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde düzenlenen 'Sibergöz-44' operasyonlarında 107 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar liralık para hareketliliği olduğu tespit edildi. Operasyonlarda dört ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve Türk lirası ile birçok dijital materyale el konuldu. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden 'Forex Yatırım, Yüksek Kazanç' adıyla paylaşım yaparak vatandaşları dolandırdıkları belirlendi.
11 Haziran 2024

İzmir merkezli 24 ilde düzenlenen 'Define-1' operasyonunda, uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapan organize suç örgütü üyesi 47 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin Türkiye'ye ait tarihi eserleri yurt dışındaki müzayede evlerine yasa dışı yollardan sattığı tespit edildi. Operasyonda 6 bin 325 sikke, 997 obje, beş dedektör, iki ruhsatsız tüfek, bir ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişeğe el koyuldu. Örgüt elebaşısına Avrupa ve ABD'deki beş müzayede evinden 72 milyon lira döviz gönderildiği belirlendi.
11 Temmuz 2024

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte dolar basıp Afrika ülkelerine çıkarmaya hazırlanan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Kağıthane'deki bir depoda yapılan baskında, İsveç, Britanya, Gana ve Türk vatandaşlarından oluşan altı kişi suçüstü yakalandı. Depoda, Afrika'ya gönderilmek üzere hazırlanmış 100'lük banknotlar halinde 1 milyar dolarlık sahte para bulundu. Ayrıca, şüphelilerin kiraladığı lüks villalarda yapılan aramalarda miktarı belirtilmeyen para ve ziynet eşyasına el konuldu.
9 Haziran 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli ve 21 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütüne finansman sağlamak, avukatlık yapmak ve eleman kazandırmakla suçlanan 128 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise operasyonun AKP ve MHP'nin seçim kaybetme korkusuyla ilişkili olduğunu iddia etti ve 14 Mayıs'ta hesap soracaklarını ifade etti.
25 Nisan 2023

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 127 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması sattığını ve saadet zinciri sistemi oluşturduğunu belirtti. Operasyonlarda 1 milyar TL değerindeki taşınmaz ve taşınır mal varlıklarına, iki tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
30 Mayıs 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde silahla ateş açılmasının ardından İstanbul Valiliği, olayla ilgili dört şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin bulunduğu araçtan silah ve mermiler, bir şüphelinin evinden ise uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesine göre, silahı sosyal medya paylaşımı için ateşledikleri belirtildi ve olayla ilgili bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.
7 Nisan 2023

Karabük'te narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda E.K. ve E.P. isimli iki zanlı, üzerlerinde 26,98 gram bonzai ile yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden birinin yakını, adliye girişinde polise teşekkür etti.
19 Ağustos 2024

İstanbul Sarıyer'deki bir kafede silahlı çatışma çıktı. Plakası belirlenemeyen bir motosikletten kafeye ateş açılması sonucu, kafedeki bir grup da silahla karşılık verdi. Olayın ardından düzenlenen operasyonda altısı İsveç uyruklu yedi kişi yakalandı. Araç ve adreslerinde üç ruhsatsız tabanca, havalı tüfek, 169 mermi ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. İsveç uyruklu beş kişi tutuklandı, bir kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. Çatışma sırasında yaralanan bir Azerbaycan uyruklu kişi hastaneye kaldırıldı.
15 Eylül 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023
İşaretlediklerim