Antalya'nın Serik ilçesinde tatil yapan dünyaca ünlü futbolcular ve bazı ünlülerin oynadığı futbol maçının kadrosu sosyal medyada paylaşıldı. Kadroda Kyle Walker, Antonio Rüdiger, Granit Xhaka, Hakan Çalhanoğlu, Uğurcan Çakır, İsmet Taşdemir, Serdar Özkan, Ali Şafak Öztürk, Nalet Bebe ve Ümit Erdim gibi isimler yer aldı. Bu durum sosyal medya kullanıcıları tarafından garipsendi ve çeşitli yorumlar alındı.
28 Haziran 2023

Türkiye Satranç Federasyonu, 16 yaşındaki Ediz Gürel'in Türkiye'nin en genç büyük ustası (GM) olduğunu duyurdu. Ediz Gürel, Prag Satranç Festivali'nde gösterdiği üstün performans ile son GM normunu tamamlayarak bu unvanı kazandı. Bu başarıyla birlikte, Gürel aynı zamanda Türkiye'nin en genç GM unvanı alan sporcusu oldu.
7 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Adıyaman'da enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan Mesut isimli yurttaş, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler ile telefonda görüştü. Mesut, enkazdan çıkarıldıktan sonra Arda Güler'e olan hayranlığını dile getirmiş ve Fenerbahçe'nin başarısı için ona destek olmuştu. Arda Güler, Mesut'a videolu mesaj gönderdikten sonra görüntülü arama yaparak konuştu ve onu Fenerbahçe tesislerine davet etti.
11 Şubat 2023

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off'unda İsviçre Ligi sonuncusu Young Boys'a elenerek maddi ve manevi büyük bir kayıp yaşadı. Teknik direktör Okan Buruk ve Dursun Özbek yönetimi, hatalı transfer politikası, kötü sezon başı performansı ve oyuncularla yaşanan krizler nedeniyle eleştiriliyor. Özellikle Zaha, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim ile yaşanan sorunlar çözülemedi. Buruk'un oyun planı ve kadro tercihleri de tartışma konusu oldu.
29 Ağustos 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester City, Danimarka'nın Kopenhag takımını 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Real Madrid ise Almanya'nın Leipzig takımıyla 1-1 berabere kalarak çeyrek finale adını yazdırdı. İki maç da takımların kendi evlerinde oynandı ve her iki takım da bir üst tura çıkmayı başardı. Turnuvanın son 16 turu, 12-13 Mart'ta oynanacak rövanş karşılaşmalarıyla tamamlanacak.
7 Mart 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre’nin Young Boys takımına 3-2 mağlup oldu. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Galatasaray, Michy Batshuayi’nin golleriyle skoru 2-2’ye getirdi. Ancak, 87. dakikada Ugrinic’in penaltı golüyle Young Boys maçı 3-2 kazandı. Galatasaray’da Abdulkerim Bardakçı, penaltıya sebep olduktan sonra ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Rövanş maçı 27 Ağustos’ta Türk Telekom Arena’da oynanacak.
22 Ağustos 2024

18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj film yarışmaları jüri üyeleri açıklandı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda filmleri değerlendirecek jüri, yönetmen Ömer Faruk Sorak başkanlığında belirlendi. SİYAD En İyi Film Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen ödülü, Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması'nın jüri üyeleri de duyuruldu.
21 Ağustos 2023

Darıca Gençlerbirliği, 2024-2025 sezonu futbolcu seçmelerine katılacak adaylardan 5 bin TL talep ettiğini duyurdu. Bu uygulama, Türkiye futbolunda bir ilk olarak dikkat çekiyor. Daha önce Alagöz Holding'in sponsorluğunda olan kulüp, bu kez farklı bir gelir modeli deniyor. Bu gelişme, futbol camiasında tartışmalara yol açabilir.
27 Ağustos 2024

Arif Kızılyalın, Portekiz ve Türkiye arasındaki futbol maçını değerlendiriyor. Portekizli oyuncuların teknik ağırlıklı olduğunu ve Cristiano Ronaldo'ya destek sağladıklarını belirtiyor. Maçın, Cristiano Ronaldo ve Arda Güler arasında bir kapışma olarak görülebileceğini ifade ediyor. Ayrıca, Çek takımının da zorlu bir rakip olduğunu vurguluyor.
22 Haziran 2024

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 film belirlendi. Festival komitesi, bu yıl 45 yapımın başvurduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 11 filmin jüri karşısına çıkacağını açıkladı. Festivalde altı filmin dünya prömiyeri, iki filmin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. 'En İyi Film Ödülü'nün 500 bin lira olduğu yarışmada tüm kategorilerde toplam 1 milyon 60 bin lira tutarında ödül verilecek.
25 Ağustos 2023

Trendyol Süper Lig'in 37'nci haftasında oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini hakem Arda Kardeşler yönetecek. Bu önemli karşılaşma, ligin son haftalarına yaklaşırken şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyebilir. Hakem seçimi, her iki takım taraftarları ve futbol kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Derbi maçının sonucu, ligdeki sıralamayı ve Avrupa kupalarına katılımı belirleyebilir.
16 Mayıs 2024

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda 16 yaşındaki milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest stil finalinde altın madalya kazandı. Tunçelli, finali 14.55.64'lük derecesiyle birinci sırada tamamladı. Türkiye Yüzme Federasyonu, bu başarıyı sosyal medya üzerinden duyurdu.
23 Haziran 2024

UEFA, Almanya'da düzenlenecek Euro 2024 futbol şampiyonasında katılımcı ülkelere dağıtılacak toplam 331 milyon avro para ödülünü duyurdu. Şampiyonaya katılan her ülkeye en az 9,25 milyon avro verilecek, şampiyon olacak ülke ise en fazla 28,25 milyon avro kazanabilecek. Ayrıca, milli takımların oyuncularını gönderen kulüplere 240 milyon avro bütçe ayrıldı. Turnuvanın yayın ve reklam gelirlerinin yaklaşık 2,4 milyar avro olması bekleniyor ve şampiyona 14 Haziran'da Münih'te başlayacak.
2 Aralık 2023

EURO 2024 Elemeleri Play-Off C Yolu Final maçında Gürcistan, Yunanistan ile karşılaştı ve maç 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca maç penaltılara taşındı ve Gürcistan, 4-2'lik skorla Yunanistan'ı yenerek EURO 2024 biletini aldı. Bu sonuçla Gürcistan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki son rakibi oldu. Avrupa Şampiyonası'nın grupları da belirlendi.
26 Mart 2024

Galatasaray ve Fenerbahçe, X platformunda en fazla takipçiye sahip Avrupalı spor kulüpleri arasında ilk 10'da yer alıyor. Listede beş İngiliz, ikişer Türk ve İspanyol ile bir Fransız takımı bulunuyor. Real Madrid ve Barcelona en fazla takipçiye sahip kulüpler olarak öne çıkarken, Galatasaray ve Fenerbahçe sırasıyla 15,6 milyon ve 13,2 milyon takipçi ile listede yer alıyor. Ayrıca, son 3,5 yılda Türkiye'nin dört büyük kulübünün toplam takipçi sayısı 24 milyondan 37 milyona yükseldi.
1 Ekim 2024

Real Madrid Kulübü, 2017 yılından beri görev yapan takım doktoru Hırvat Niko Mihic'in işine son verdi. Marca gazetesine göre, bu kararın Arda Güler'in sakatlıklarının tedavisindeki şüpheli yöntemler nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Mihic, Arda Güler'in yanı sıra Eder Militao ve Thibaut Courtois gibi sakatlık yaşayan diğer futbolcuların tedavi süreçlerindeki kararlarıyla da tartışma konusu olmuş. Arda Güler'in menisküs sakatlığı sonrası tedavi süreçlerinin yeterli faydayı sağlamadığı ve sakatlıklarının tekrarladığı belirtiliyor.
12 Kasım 2023

Şampiyonlar Ligi grup etabının 5. haftasında Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid ve Lazio, son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Manchester City, Leipzig karşısında geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak Erling Haaland'ın rekor kırdığı bir gece yaşadı. Borussia Dortmund, Milan'ı deplasmanda 3-1 yenerek gruptan çıkmayı başardı. PSG ise Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı ve grupta ikinci sırada yer aldı.
29 Kasım 2023

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek final maçları sona erdi ve yarı finale yükselen takımlar belirlendi. İspanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda yarı final biletini alan takımlar oldu. Yarı final maçları 9 Temmuz Salı günü İspanya ile Fransa arasında Münih Arena'da ve 10 Temmuz Çarşamba günü Hollanda ile İngiltere arasında BVB Dortmund Stadyumu'nda oynanacak.
7 Temmuz 2024
İşaretlediklerim