Ankara'da bugün düzenlenecek 'Büyük Emekli Mitingi' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Miting saat 13:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek ve bu süre zarfında Anıt Caddesi, Gençlik Caddesi, GMK Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı ve Kazım Karabekir Caddesi gibi ana yollar trafiğe kapalı olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bu yolları kullanmamaları konusunda uyardı.
26 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi yönündeki teklifi oy çokluğuyla kabul etti. Bu kararla, İBB Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün görev alanına cami, mescit, kilise ve havranın yanı sıra cemevleri de dahil edildi. CHP Grup Başkan Vekili Ülkü Sakalar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay'daki cemevleri kararlarına atıfta bulunarak, bu adımın eşit hizmet sağlama amacı taşıdığını belirtti.
13 Eylül 2024

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, sahipsiz hayvanlar için hazırlanan yeni düzenlemenin bu hafta sonuna doğru Meclis'e sunulacağını açıkladı. Güler, sokakların güvenli olmadığını belirterek, hayvanların daha korunaklı ve güvenli alanlara alınması gerektiğini vurguladı. Düzenlemede barınakların imkanlarının artırılması, kısırlaştırma, aşılama ve sahiplendirme konularına yer verileceği belirtildi. Ayrıca, mevcut Veteriner Hizmetleri Kanunu'na göre kuduz riski taşıyan ve rehabilite edilemeyecek hayvanların ötenazi yoluyla hayatlarına son verilmesi gerektiği hatırlatıldı.
8 Temmuz 2024

Deniz Zeyrek, Mersin-Osmaniye-Gaziantep ve Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hatları ihalelerinde yüklenici firmaların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na sağladığı araç ve gereçleri ele alıyor. Rönesans İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın sözleşmelerinde, bakanlığa çok sayıda bilgisayar, tablet, yazıcı, ofis mobilyası ve toplamda 10 makam aracı tahsis edildiği belirtiliyor. Bu tür sözleşmelerin, belirli firmalara özel kolaylıklar sağladığı ve kamu kaynaklarının etkin kullanılmadığı eleştiriliyor.
12 Haziran 2024

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024

Tunceli Valiliği, Erzincan'ın İliç ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçinin toprak altında kalmasıyla ilgili eylem ve etkinlik düzenlemek isteyenlerin Erzincan'a geçişini yasakladı. Maden, ABD'li SSR Mining ve Çalık Holding bünyesindeki Lidya Madencilik ortaklığı tarafından işletiliyor ve daha önce siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı, madene 16,4 milyon lira ceza kesmiş ve maden çalışmaları durdurulmuştu. Ancak maden, gerekli iyileştirmeler yapıldığını savunarak faaliyete yeniden başladı.
14 Şubat 2024

İzmir'in Konak ilçesindeki Atilla Mahallesi'nde Buca metrosunun yeraltı çalışmaları sırasında bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Özellikle Akalın Apartmanı'nda görülen çatlaklar, mahalle sakinlerini endişelendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çatlakların metro çalışmaları sırasında zemindeki volkanik andezit kayaların hareketi nedeniyle oluştuğunu ve yapısal taşıyıcı sistemlerde bir sorun olmadığını belirtti. Belediye, TBM'lerin bölgeden uzaklaşmasının ardından binalarda tadilat çalışmalarına başlanacağını duyurdu.
23 Ağustos 2024

CHP'nin kontrolüne geçen Çekmeköy Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ensar Vakfı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile daha önce imzalanmış olan protokolleri iptal etti. Bu protokoller, 30 Aralık 2020'de dört yıl süreyle imzalanmış ve çeşitli sosyal ve kültürel projelerin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştı. Belediye Başkanı Orhan Çerkez, bu iptallerin ardından vakıflarla yapılan çalışmaları değerlendirerek kamuya olan faydalarını gözden geçirecek.
9 Mayıs 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan Alaçatı'da, sörf alanları olarak belirlenmiş bölgelerde yapılaşmanın önünü açacak bir imar planı değişikliğine gidildi. Çeşme Çevre Platformu, bu değişikliği 'Alaçatı'nın idam kararı' olarak nitelendirerek, bölgede inanılmaz bir yapılaşmanın başlayacağı ve Alaçatı'nın betonlaşacağı konusunda uyarıda bulundu. İmar planındaki değişiklikle, daha önce 10 bin metrekare olan minimum arsa büyüklüğü şartı 5 bin metrekareye düşürüldü, bu da bölgedeki birçok arazinin yapılaşma riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açtı.
2 Mart 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan Alaçatı'da, sörf alanları olarak belirlenmiş bölgelerde yapılaşmanın önünü açacak bir imar planı değişikliğine gidildi. Çeşme Çevre Platformu, bu değişikliği 'Alaçatı'nın idam kararı' olarak nitelendirerek, bölgede inanılmaz bir yapılaşmanın önünün açılacağını ve Alaçatı'nın betonlaşacağını belirtti. İmar planındaki değişiklikle, yapılaşma için gerekli olan minimum arsa büyüklüğü 10 bin metrekareden 5 bin metrekareye düşürüldü, bu da bölgedeki birçok arazinin yapılaşma riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açıyor.
2 Mart 2024

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata'da, tarım ve caretta caretta üreme alanında ağaç kesimi yapıldı. 2021'de alınan bir kararla koruma alanı küçültülen bölgenin rant amaçlı kullanılacağı endişesi halk arasında yaygın. Bölge sakinleri, otoyol çalışması için ağaçların kesildiğini belirtiyor ve tüm araziye göz dikileceğinden endişe ediyor. Alata, tarım potansiyeli yüksek bir bölge olup, caretta carettaların üreme alanı olarak da önem taşıyor.
10 Eylül 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu kapsamındaki gemi ve yatlardan alınan kayıt harcı ve yıllık harçlara muafiyet getirileceğini duyurdu. Meclis'e sunulacak kanun düzenlemesiyle, sicili tescil edilmiş gemiler ve turizm şirketi envanterlerinde kayıtlı ticari yatlar bu muafiyetten yararlanacak. Ayrıca, miras intikali devir işlemlerinden harçlar kaldırılacak ve elektrik gibi yeşil enerji ile çalışan gemilerden de kayıt harcı alınmayacak, yıllık harçlarda yüzde 50 indirim sağlanacak.
2 Temmuz 2024

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu tarafından kabul edilen 'Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişikliklere tepki gösterdi. Ortaylı, kanun teklifinde yer alan yeni yasaklar, müeyyideler ve kurumlaşmaların gerçekçi olmadığını ve uygulanamayacağını belirterek, bu durumun yeni yolsuzluklara ve kaçamaklara yol açacağını ifade etti. Ayrıca, sanat tarihi ve arkeoloji mezunlarının eğitim almadan rehber olmalarının yanlış olduğunu, dil ve tarih bilgisinin önemini vurguladı ve turistlerin yönlendirilmesiyle ilgili maddelerin incelenmesi gerektiğini söyledi.
16 Şubat 2024

Ankara Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla 30 Eylül 2024'e kadar ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Milli parklar, mesire alanları ve tabiat parkları bu yasağın dışında tutuldu. Ormanlık alanlarda kamp yapmak ve ateş yakmak da yasaklandı. Yasağa uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacak.
12 Haziran 2024

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, CHP'li belediye başkanı Mesut Özarslan liderliğindeki belediye meclisi, yabancı dilde tabela kullanımını yasaklayan bir kararı oy çokluğu ile kabul etti. Karar, yalnızca kurumsal markalar hariç olmak üzere, ilçe genelinde yabancı dilde tabelaların kullanımını engelleyecek. Başkan Özarslan, ilçede Türkçe tabelaların kullanılmasının önemine vurgu yaparak, tüm yabancı tabelaların kapsam dışı bırakılacağını belirtti.
3 Mayıs 2024

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT), Erzurum'u 2025 Turizm Başkenti ilan etti. Bu kapsamda, Erzurum'da halkın turizmin önemi konusunda bilinçlendirilmesi ve sürecin bir parçası haline getirilmesi hedefleniyor. EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, sürdürülebilir turizm uygulamalarının hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Erzurum'un turizm başkenti olması, ekonomik kalkınmanın yanı sıra bölgenin kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına da katkı sağlayacak.
20 Eylül 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum'da kendi şirketi adına bir tatil köyü inşa ediyor. Bodrum'daki Hebil Koyu'nda başlatılan inşaat çalışmaları, bölgede yoğun hafriyat kamyonu faaliyetine neden oluyor. Ersoy'un şirketi, bu proje için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 2 milyar 350 milyon lira yatırım teşvik desteği almış. Bodrum Belediyesi ise, projenin Turizm Bakanlığı'nın yetkisi altında olduğunu ve müdahale edemediklerini belirtiyor.
21 Şubat 2024

Mardin'in Midyat ilçesinde, dört yıl önce başlatılan çalışmalar sonucu keşfedilen ve içerisinde ibadethane, silo, su kuyuları, barınma alanları, şırahane, işlik, sarnıç ve mezar alanları gibi çeşitli yapılar bulunan 5 bin yıllık yer altı şehrinin iki etabı, bu yıl ziyarete açılacak. Yapılan kazı ve temizlik çalışmaları sonucunda 8 bin 223 metrekarelik alan ve bu alanlara bağlı yaklaşık 120 metrelik tünel ortaya çıkarıldı. Ayrıca, yer altı şehrinde farklı dönemlere ait kandiller, ağırşaklar, el değirmeni, taş-cam boncuklar, taş eserler, bronz sikke-takılar, pişmiş topraktan araç gereçler ve çeşitli kemikler bulundu. Restorasyon ve Ziyaretçi Karşılama Merkezi projeleri Mardin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.
22 Şubat 2024

Muğla il sınırları içinde bulunan Keçi Adası, Yunanistan tarafından ilhak edildi. Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'a göre, Yunanistan 2004 yılından bu yana İzmir, Muğla, Aydın il sınırları içinde 20 ada ve 2 kayalığı işgal etmiş ve şimdi de Keçi Adası'nı topraklarına katmıştır. Keçi Adası'nda Yunan İlkokulu öğrencileri ve Yunan vatandaşları ile birlikte ilhak kutlamaları yapıldı. Emekli Albay Yalım, Türkiye'nin seçim meşguliyeti sırasında Yunanistan'ın bu adımlarını atmasını eleştirdi ve Türk hükümetinin Yunanistan'a nota vermediğini belirtti.
31 Mart 2024

Sivas Valiliği, 13 Şubat'ta Erzincan'da meydana gelen ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı, dokuz işçinin toprak altında kaldığı maden faciası sonrasında olası protesto eylemlerini engellemek amacıyla Erzincan'a gidişleri yasakladı. Yasak, Sivas coğrafi sınırları içerisinde 20/02/2024 günü saat 23.59'a kadar yedi gün süreli olarak uygulanacak. Bu karar, maden faciası ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyunun tepkisini engellemeyi amaçlıyor.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim