Sürrealizmin önde gelen isimlerinden Salvador Dali, vefatının 34. yıl dönümünde İstanbul'da bir dijital ajans tarafından düzenlenen lokma dağıtımı etkinliğiyle anılacak. 22 Ocak Pazar günü Caddebostan'da gerçekleşecek olan etkinlik, Dali'nin sanatseverleri tarafından 'sürreal' bir şekilde anılmasını amaçlıyor. Etkinlik, 'Sürreal Bir Kroppa Etkinliği' adı altında geleneksel hale gelmiş ve bu yıl da çeşitli mecralarda duyurulmuştur.
19 Ocak 2023

Nehir Tuna'nın yönettiği ilk uzun metraj filmi 'Yurt', 80. Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı ve beş dakika boyunca ayakta alkışlandı. Film, 'Orizzonti' (Ufuklar) bölümünde yarıştı. Filmin konusu, dini bir yurtta kalan 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet'in yaşadıklarını anlatıyor. Festivalin ödülleri 9 Eylül'de açıklanacak.
4 Eylül 2023

İtalya, Çin'in başlattığı ve 'modern İpek Yolu' olarak bilinen Kuşak ve Yol Girişimi'nden çekildiğini duyurdu. Sağ koalisyon hükümeti, Çin'in Roma Büyükelçiliğine resmi bir nota ile çekilme kararını iletti. İtalya'nın bu kararı, 2019 yılında G7 ülkeleri arasında girişime katılan ilk ve tek ülke olmasının ardından geldi. İtalyan yetkililer, projenin beklenen etkilerini yaratmadığını ve katılmayan ülkelerin daha iyi sonuçlar aldığını belirtti.
6 Aralık 2023

İşadamı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Lipsi adasında zodyak botla seyir halindeyken kayalıklara çarptı. İlk müdahaleleri Leros adasında yapılan çift, daha sonra Türkiye'ye sevk edildi. İç kanama geçiren Ali Sabancı'nın dalağı alındı ve durumunun stabil olduğu belirtildi. Ancak daha sonra aort yırtılması nedeniyle ikinci bir ameliyat geçirdi ve aortuna çelik kafes stent takıldı.
25 Ağustos 2023

Şehir Hatları AŞ, 23-24 Eylül tarihlerinde, 11.00-16.00 saatleri arasında Haliç'te düzenlenecek olan 'Haliç Su Sporları Merkezi Optimist Yarışları' nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Eyüpsultan-Üsküdar, Üsküdar-Eyüpsultan, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüpsultan ve Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüpsultan hatları bulunuyor.
22 Eylül 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir video paylaşarak Tarihi İpek Yolu'nu canlandırma vaadinde bulundu. Yaklaşık 5 bin 500 km uzunluğunda olacak otoban ve demir yolu projesiyle Türkiye'yi Çin'e bağlamayı ve bölge ülkelerinin Avrupa ve Karadeniz limanlarına erişimini sağlamayı hedefliyor. Kılıçdaroğlu, projenin Türkiye'nin dış ticaretini yüzde 50 artıracağını ve ülkenin ekonomik ve stratejik önemini artıracağını belirtti. Ayrıca, projenin Türkistan'a uygulanan zulmün durdurulması şartına bağlı olduğunu ifade etti.
6 Mayıs 2023

Al Nassr takımının yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, Asya Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda oynanan Persepolis maçında, maçın ikinci dakikasında penaltı kazandı. Ancak Ronaldo, hakeme itiraz ederek pozisyonun penaltı olmadığını belirtti ve hakem de kararını iptal etti. Bu davranışıyla Ronaldo, fair play ruhuna uygun hareket ettiği için beğeni topladı. Maç sonunda Al Nassr, grubunda liderliğini koruyarak son 16 turuna yükselmeyi garantiledi.
27 Kasım 2023

Ordu'da, deniz sporlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen sörf festivalinde sporcular dereceye girebilmek için yarıştı. Altınordu ilçesindeki Akyazı Sahili'nde gerçekleşen festivale 22 sporcu katıldı. Festivalde 18 Yaş Altı Kadın-Erkek Kategorisinde Akıl Köse birinci, Azra Arslan ikinci, Alya Eliaçık üçüncü oldu. Yetişkin Kadın-Erkek Açık Kategorisinde ise Akıl Köse birinci, Evren Saygın ikinci, İrem Aydın üçüncülüğü elde etti.
3 Ekim 2023

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yap-İşlet-Devret kapsamında özel şirketlerin işlettiği otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine zam yapıldı. Yeni fiyatlar 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 00.00’dan itibaren geçerli olacak. 15 Temmuz Boğaziçi ve FSM köprüleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi önemli geçiş noktalarında fiyatlar önemli ölçüde arttı. İstanbul-Ankara arasındaki Anadolu Otoyolu ücreti de otomobiller için 134 liradan 187 liraya yükseldi.
15 Ağustos 2024

Darbe girişiminden sonra boşaltılan İstanbul'daki askeri alanlardan Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasına TRT kampüsü ve film platosu için yeni bir imar planı hazırlandı. İmar planları daha önce iki kez idare mahkemeleri tarafından iptal edilmişti. Yeni planda inşaat alanı oranı 1'den 0,8'e çekildi, ancak yapı yüksekliği hâlâ 36,5 metre. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın askıya çıkardığı yeni imar planında idari ve teknik hizmet alanları, set alanları ve otoparklar yer alıyor.
6 Eylül 2023

SpaceX, Polaris Dawn misyonu kapsamında insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi. ABD’li milyarder iş insanı Jared Isaacman, Dragon kapsülünden çıkarak uzay boşluğuna adım attı. Misyon ekibinden Sarah Gillis de uzay yürüyüşü yaptı. Polaris Dawn misyonu, en yüksek Dünya yörüngesine ulaşmayı ve bilimsel deneyler yapmayı hedefliyor.
12 Eylül 2024

Manchester ve Liverpool arasında düzenlenen Büyük Britanya Ultras maratonunda, bitiş çizgisini üçüncü sırada geçen İskoç sporcu Joasia Zakrzewski, yarışın bir kısmında otomobil kullandığı tespit edilince diskalifiye edildi. Maraton yöneticisi Wayne Drinkwater, Zakrzewski'nin 4 kilometrelik bir kısmı 1 dakika 40 saniyede tamamlamasından şüphelenerek inceleme başlattı ve sporcu hile yaptığını itiraf etti. Zakrzewski hakkında cezai işlemler için Büyük Britanya Atletizm Federasyonu'na başvuru yapıldı.
19 Nisan 2023

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa başarıyla indi. Ax-3 mürettebatı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) 7 Şubat'ta ayrılmış ve yaklaşık 36 saat süren bir yolculuğun ardından Dünya'ya dönüş yapmıştır. Kapsülün, yer ekibi tarafından gemiye alınması beklenmektedir. Bu olay, Türkiye için önemli bir kilometre taşı olarak kaydedilmiştir.
9 Şubat 2024

İstanbul Müze Gazhane'de 3-5 Şubat tarihlerinde 'Virtual Landscapes' adlı uluslararası bir sanal gerçeklik (VR) sergisi gerçekleştirilecek. Galaxy Network tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu yedi ülkede eş zamanlı olarak sunulan sergide, uluslararası festivallerden ödüllü dokuz VR filmi sanatseverlerle buluşacak. Sergide, uzay yolculuklarından sanat eserlerine kadar çeşitli temalarda filmler yer alacak ve giriş ücretsiz olacak. 'VR Future NFT' sahiplerine girişlerde öncelik tanınacak.
23 Ocak 2023

Ahbap Derneği'nin kurucusu ve yöneticisi olan sanatçı Haluk Levent, Hatay'dan Pazarcık'a seyahat ederken trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Levent, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından boyunluk takıldı. Kendi sosyal medya hesabından durumu hakkında bilgi veren Levent, kemer takmadığını ve başını tavana çarptığını belirtti, ancak çalışabilecek durumda olduğunu ve kısa süre içinde işine geri döneceğini ifade etti.
14 Şubat 2023

SpaceX, ABD merkezli Intuitive Machines şirketinin 'IM-1' misyonu için 'Odysseus' adlı Ay'a iniş aracını uzaya gönderdi. Falcon 9 roketiyle Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Odysseus, Ay'ın yörüngesine girmesi ve 22 Şubat'ta Ay'ın güney kutbu yakınlarına inmesi bekleniyor. Bu başarılı iniş, 1972'deki Apollo 17 misyonundan bu yana ABD'nin Ay yüzeyine gerçekleştireceği ilk yumuşak iniş olacak. Odysseus, ayrıca NASA'nın Artemis Misyonu için 6 farklı yük taşıyor.
15 Şubat 2024

İstanbul Şişli'deki LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınan beş kişi, sınır dışı edilmekle karşı karşıya. Gözaltına alınanlar arasında İran, Libya, Rusya, Portekiz ve Avustralya'dan kişiler bulunuyor. İranlı bir mülteci, ülkesine gönderilmesi durumunda idam cezası ile karşı karşıya olabilir. Gözaltına alınanlar arasında yaralı bir kişi de bulunuyor ve avukatlarına ve tedavi hakkına erişim sağlayamıyorlar.
27 Haziran 2023

Milli sporcu Özlem Becerek, Portekiz'in Leiria kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nda 23 yaş altı kadınlar disk atma branşında altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun açıklamasına göre, Becerek ikinci atışında 55.07 metrelik derecesiyle bu başarıya ulaştı. Bu sonuç, Türkiye'nin atletizm alanındaki uluslararası başarılarına önemli bir katkı sağladı.
10 Mart 2024

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde düzenlenen Oral B Challenge Uluslararası 2023 Yılı İstanbul Triatlonu yüzme yarışları nedeniyle İstanbul Boğazı, gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, boğazın 03.30'dan itibaren gemi trafiğine kapalı olduğunu duyurdu.
3 Eylül 2023
İşaretlediklerim